Wiltec 600X320
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Wiltec

Wiltec

"Wij zijn bewust bezig met MVO".

Iets terugdoen voor de maatschappij juichen wij alleen maar toe

Wiltec bestaat 20 jaar en levert producten voor de werkomgeving, zoals spuitapparatuur, filtermaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding. In het voorjaar van 2013 heeft het bedrijf haar nieuwe pand betrokken, dat klaar is voor de toekomst en op duurzame, milieuvriendelijke wijze is verbouwd in samenwerking met veel lokale en regionale bedrijven.


MVO keuzes

"Wij zijn bewust bezig met MVO, maar geloven dat het alleen werkt als het op een natuurlijke manier tot stand komt. Lampen niet onnodig laten branden bijvoorbeeld, is logisch. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.” Aan het woord is Bart Zegers, adjunct-directeur bij Wiltec. “Klanten vragen om transparantie. Dat dwingt je om alle aspecten van MVO binnen de organisatie duidelijk te benoemen, waardoor je er steeds bewuster mee omgaat. Er is bovendien een cultuur ontstaan waarin organisaties elkaar wijzen op de verantwoordelijkheden. Voer je een duidelijk MVO-beleid, dan vergroot je daarmee dus ook je kansen. Iets terugdoen voor de maatschappij juichen wij alleen maar toe. Want de maatschappij, dat zijn onze klanten, onze medewerkers, onze leveranciers...”

Altijd bieden van kansen

Het contact tussen Wiltec en IBN is zo’n tien jaar geleden gelegd. “Voor bepaalde functies die vacant waren, hebben we destijds ook de gemeente Uden ingeschakeld. Zij wezen ons op de mogelijkheden die IBN te bieden heeft, om zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. In het begin hebben zij meer begeleiding nodig, maar daarbij word je als bedrijf ondersteund. Op de lange termijn draaien ze gewoon mee. En dat is altijd onze insteek geweest: social return moet op een logische, vanzelfsprekende manier verlopen. Alleen dan is het een echte win-win-win situatie.”

Goede samenwerking nu en voor de toekomst

Het contact is vanaf die tijd niet altijd even intensief geweest, maar de afgelopen anderhalf jaar zijn de banden weer aangehaald. “Medewerkers van IBN hebben het terrein en ons nieuwe pand grondig schoongemaakt. En we maken veel gebruik van IBN Lunchkoerier. Op dit moment onderzoeken we nog mogelijkheden voor een verdere samenwerking en daarin is IBN hartstikke pro-actief en ondernemend. Het valt me wel op dat ik niet goed genoeg wist wat ze allemaal te bieden hebben, en wat dus allemaal tot social return behoort. Dat mogen ze best wat harder van de daken schreeuwen!”