Tractive Cuijk 06 600X320 Min
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Assemblage
  5. Tractive

Assembleren vraagt om vakmanschap

Het intelligente hart van deze producten vraagt ook in deze tijd nog steeds om handwerk

Elektronisch geregelde systemen

TracTive Suspension is gevestigd in het Brabantse Cuijk. Sinds 2010 houden de techneuten van dit vooruitstrevende bedrijf zich bezig met het continu doorontwikkelen van high end schokdempers. Hoe geautomatiseerd de processen ook zijn, het assembleren van het intelligente hart van deze producten vraagt ook in deze tijd nog steeds om handwerk. Vakwerk, welteverstaan. Voor dit deel van het productieproces werkt TracTive al jaren samen met IBN.

Tom Glazemakers, mede-eigenaar van TracTive: “Onze klanten stellen hoge eisen aan de functionaliteit van onze producten. Veringtechnologie, of ook wel schokdempertechnologie, heeft de afgelopen decennia een hele ontwikkeling doorgemaakt. Wij hebben ons steeds verder gespecialiseerd in elektronisch geregelde systemen, met een hoge intelligentie. Hierdoor kunnen de auto’s en motorfietsen waarvoor wij deze schokdempers ontwikkelen, zich snel aanpassen aan alle voorkomende ondergronden: asfalt snelweg of racecircuit, slecht wegdek of zelfs offroad in de woestijn. Tot onze klantenkring behoren dan ook luxe automerken en producenten van kwalitatief hoogwaardige motorfietsen die onder andere gebruikt worden voor het maken van een wereldreis.”

Eigen ontwerp, eigen productie, zelf assembleren

Sensoren en controllers, moderne interfaces, intelligente schakelaars en touchscreens: alles wordt uit de kast gehaald om de klant een geavanceerd product te kunnen bieden. De onderdelen van de schokdempers worden in eigen huis ontworpen, bij bedrijven in de buurt geproduceerd en door eigen medewerkers geassembleerd. Om het assemblageteam te versterken, wordt al jaren een beroep gedaan op IBN.

Jarenlange samenwerking met IBN

“We hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis met IBN. Het is een betrouwbare partij, die op alle vlakken met ons wil meedenken. In 2010 is TracTive opgericht door oud-medewerkers van WP Suspension. Dit bedrijf had destijds 230 medewerkers, waarvan zo’n 30 mensen gedetacheerd via IBN. De relatie met IBN hebben we binnen TracTive voortgezet. Van de 30 medewerkers werken er tien via IBN, sommigen al meer dan 20 jaar als je de jaren bij WP Suspension meetelt. Inmiddels zijn er ook oud-IBN’ers bij ons in dienst getreden. En maken we soms gebruik van andere diensten van IBN, zoals de meetkamer voor het controleren en doortesten van onderdelen.” De gedetacheerde IBN-medewerkers zijn echt onderdeel van het TracTive-team. “Op de werkvloer is er echt geen verschil, ze hebben hetzelfde gevoel voor humor als wij”, lacht Tom.

Knap staaltje werk

Wat Tom zo knap vindt is dat de assemblagemedewerkers dag in dag uit een consistente kwaliteit leveren. “De elektronische module die wij maken voor de schokdempers, is het hart van het systeem. Dit hart wordt gebouwd door de medewerkers van IBN. Het is repeterend werk, precisiewerk, dat niet door een robot kan worden uitgevoerd. Het moet goed gebeuren en wij vertrouwen deze medewerkers. Ze zijn heel betrokken bij de kwaliteit van het product en willen het graag heel goed doen. Hierdoor zijn ze beter dan de gemiddelde assembleur.” De assemblagelijn bestaat uit zestien stations, zestien stappen. In het begin van de lijn is het werk wat eenvoudiger, hoe verder in het traject, hoe complexer het wordt. “De medewerkers rouleren, afhankelijk van het niveau dat ze aankunnen. Op die manier blijft het werk afwisselend.”


“Medewerkers van IBN zijn heel betrokken bij de kwaliteit van het product. Hierdoor zijn ze beter dan de gemiddelde assembleur.”

Trots

De elektronische module wordt ook aan andere schokdemperbouwers geleverd. Ook zij stellen hoge eisen en verwachten een hoogwaardige kwaliteit. “Deze klanten kiezen voor ons vanwege onze flexibiliteit en technologische hoogstandjes. Ik vind het mooi om te zien dat dit onze IBN-medewerkers zo trots maakt. Ze zitten, letterlijk en figuurlijk, in het hart van ons bedrijf!”

Inzicht in de mogelijkheden voor uw opdracht? Bezoek één van onze locaties

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek op onze productielocaties in Veghel, Oss of Cuijk. Met een rondleiding geven we u inzicht in de assemblage of co-packing werkzaamheden die we nu al uitvoeren.

Of het nu gaat om een assemblage opdracht of om uw verpakkingswensen in beeld te brengen, samen kijken we naar de beste manier om de opdracht voor u uit te kunnen uitvoeren. U krijgt vervolgens een vrijblijvend voorstel; voor een complete afgehandelde opdracht bij IBN op locatie of binnen de processen van uw eigen bedrijf, op uw eigen locatie.

Bel voor een vrijblijvend gesprek. Lenny, Rik of Hanneke staan altijd voor u klaar. Bel met 0413 - 33 70 00 of mail naar aanpakkers@ibn.nl