Assemblage 4 Header
 1. IBN
 2. Over ons

Sociaal Ondernemen, dat doen we samen

IBN biedt kansen aan mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben.

Al meer dan 25 jaar maken we ons sterk

Werken geeft het gevoel ergens aan bij te dragen en ergens bij te horen. Het hebben van werk is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, extra ondersteuning naar werk nodig hebben. Voor al deze mensen is IBN er. Al meer dan 25 jaar maken we ons sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden aan werk te helpen. 

Als sociale werkgever investeren we in mensen. We leiden via werkleerlijnen medewerkers op tot vakkrachten. Tijdens of na deze leerperiode kan de medewerker via een detachering of rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag. Daarnaast hebben we diverse werkzaamheden binnen onze eigen bedrijfsonderdelen. Deze facilitaire en productiematige diensten zoals schoonmaak, facilitaire ondersteuning, groenonderhoud, co-packing en assemblage worden uitgevoerd door mensen die extra ondersteuning op de arbeidsmarkt nodig hebben.

Ons werk gaat verder dan het vinden van een passende werkplek. We willen dat mensen weer mee kunnen doen. Dat mensen vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan een loopbaan. Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier.

Missie en kernwaarden

IBN ontwikkelt naar werk en biedt passend werk. 'Iedereen doet mee is het nieuwe normaal', zo is onze visie.

 • Verbindend: Samen komen we verder

  Wij vinden het belangrijk om samen te werken. Want samen bereiken we meer. Het gaat niet om eigen belang (van alleen onszelf, onze afdeling of ons bedrijfsonderdeel). Het gaat om het realiseren van onze missie. Wij vinden het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan het opbouwen en onderhouden van relaties met anderen, binnen en buiten IBN. Wij werken samen op basis van vertrouwen. Bij verbindend zijn hoort ook aandacht voor een goede sfeer en elkaar informeren.

  IBN Kernwaarde Verbindend 600X200
 • Volwaardig: Iedereen heeft talent

  Ieders talent wordt benut en iedereen doet mee. Wij praten niet negatief over anderen en sluiten niemand uit. Wij bieden de ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ieders bijdrage telt. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar om. Bij IBN vinden we dat bij echt werk ook een eerlijke beloning hoort. Wij behandelen iedereen met respect. Wij gaan uit van ieders kracht en mogelijkheden en wij ontwikkelen onze talenten. Bij volwaardig hoort duidelijke communicatie en luisteren naar elkaar. Wij vertrouwen elkaar en nemen elkaar serieus.

  IBN Kernwaarde Volwaardig 600X200
 • Ondernemend: Wij pakken kansen

  IBN biedt loonvormende arbeid of de mogelijkheid om daarnaar toe te groeien. Wij zoeken actief naar nieuwe en verrassende mogelijkheden. Wij nemen initiatief en tonen lef. Wij wachten niet af. Wij verschuilen ons niet achter regels en procedures. Wij zoeken de grenzen van onze mogelijkheden op en komen met nieuwe oplossingen. Fouten maken mag. Wij hebben een proactieve houding waarbij we oog houden voor de belangen van iedereen. Wij overtreffen de verwachtingen.

  IBN Kernwaarde Ondernemend 600X200

Samenwerking met gemeenten

De 6 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant kennen een lange en succesvolle samenwerking met IBN als uitvoeringsorganisatie van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Met de komst van de Participatiewet is de instroom in de Wsw gestopt en is de samenwerking vernieuwd.

Lees meer over de bijzondere samenwerking

IBN 23700 Website Logos Gemeenten 600X400

Samenwerkingspartners

Om de arbeidsmarkt inclusiever te maken gaan we samenwerkingsverbanden aan, nemen deel aan nieuwe projecten en starten pilots. Mooie voorbeelden zijn er al. 

Merken van IBN

Met de merken van IBN bieden we onderscheidende producten en dienstverlening aan op het gebied van relatiegeschenken en kerstpakketten en vergaderservice en catering.

Bedrijven van IBN

Verschillende bedrijven zijn onderdeel van de totale IBN-organisatie. Het betreft bedrijven die goed aansluiten op onze missie en bijdragen aan meer inclusiviteit in de regio.

Samen voor maatschappelijke impact

De VN heeft de zogenoemde Global Goals vastgesteld. 17 duurzame doelen, gericht op een betere wereld. Doelen die concreet en tastbaar zijn en waarmee het voor iedereen mogelijk is een bijdrage te leveren en van betekenis te zijn. IBN heeft zich verbonden aan één van deze doelen: nr 8 Eerlijk werk en economische groei.

Lees meer over de maatschappelijke impact

Alle Global Goals IBN
Ibn Geschiedenis 600X400

Geschiedenis

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) is in de jaren 50 ontstaan. Gedurende de jaren zijn er diverse samenwerkingen gerealiseerd en is IBN uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers in de regio.

Fvd Ibn Hr 6391

Jaarverslag 2022

Op maatschappelijk als financieel vlak is er in 2022 een geweldige prestatie geleverd. Met het nieuwe strategische plan en de positieve evaluatie van het partnership hebben we de goede keuzes gemaakt. Het is aan ons om ze nu ook te verzilveren en daarmee ook naar de toekomst toe impact te kunnen blijven maken voor inwoners in onze regio die ondersteuning nodig hebben op hun weg naar de arbeidsmarkt.

Ibn Logo Rgb Wit Blauw 600X400

Organisatieschema

IBN bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen en is werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk en Cuijk. We zijn werkzaam voor 6 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant.

We houden u graag op de hoogte

Graag houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij IBN. We melden nieuwe ontwikkelingen en publiceren prikkelende onderwerpen via ons blog. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Bekijk het nieuws, de publicaties en lees het blog

7555189

Social Enterprise

IBN is als sociale onderneming aangesloten bij Social Enterprise NL. Wereldwijd zijn social enterprises een begrip geworden en ook in Nederland groeit het aantal. Social Enterprises zijn bedrijven die primair een sociaal doel nastreven met een duurzaam verdienmodel. Ze verdienen geld aan producten en diensten maar herinvesteren hun rendement in hun bedrijf en in de lokale gemeenschap. Ook IBN gelooft in sociaal ondernemen, zet maatschappelijke problemen om in kansen en ziet het streven naar maatschappelijk rendement niet als een bijzaak maar als het kloppend hart van het bedrijf.

Bestuur en toezicht

IBN bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen en is werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk, Helmond en Cuijk. We zijn werkzaam voor 6 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant. Sinds 2012 leggen de Raad van Commissarissen en het bestuur verantwoording af over de governance van IBN. Zo is besloten dat de Raad van Commissarissen zelf verslag legt over haar activiteiten in het verslagjaar.

De groepsdirectie bestaat uit:

Van links naar rechts

J. (Joost) Tibosch - Directeur Facilitair
jtibosch@ibn.nl

Drs. M.A.W. (Maarten) Gielen RC - Algemeen Directeur
mgielen@ibn.nl

Drs. J.P.F.P. (Wil Jan) Stommels RA - Directeur Bedrijfsvoering & Control
wstommels@ibn.nl

M.M.P.A. (Michael) van Orsouw MBA - Directeur Services
morsouw@ibn.nl

M.A.G.A. (Monique) van der Velden - Directeur Participatie & Impact
moniquevelden@ibn.nl

IBN Directie Uitsnede

Kerngegevens

IBN is de afkorting van Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant

Kamer van Koophandel
IBN Holding BV: 16089226 (IBN)
IBN Dienstencentrum: 17245933 (Kader BV)
IBN Services: 17151558 (Productie BV)
IBN Facilitair VOF: 17190129
IBN Participatie BV: 73335150

Rechtsvorm
IBN is de handelsnaam voor IBN Holding BV en haar dochter-bedrijven.

Joint venture met Vebego
In 2006 sloot bedrijfsonderdeel IBN Facilitair een joint venture met Vebego: een facilitaire dienstverlener die gespecialiseerd is in zorg en schoonmaak. Begonnen als eenmansglazenwassersbedrijf is Vebego inmiddels verbonden met 140 bedrijven ‚Äď zowel joint ventures als dochterbedrijven in Nederland, Belgi√ę, Duitsland en Zwitserland ‚Äď en biedt werk aan meer dan 35.000 medewerkers.