Magazijn Wiltec 06 Header
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Samenwerkingen

Samenwerken in sociaal ondernemen

Met elkaar ontstaan mooie kansen

Inclusieve arbeidsmarkt

Om de arbeidsmarkt inclusiever te maken zoeken we actief samenwerkingsverbanden op, nemen deel aan nieuwe projecten en starten pilots.

We beschikken over de middelen en mensen en hebben de kracht om van een idee werkelijkheid te maken. Mooie voorbeelden zijn er al: het project speciaal voor jongeren 'Young Talent', samenwerkingen in het Werkgeversservicepunt en de samenwerking met ROC de Leijgraaf.

 

Wasbeer & Pauw

IBN werkt samen met bureau Wasbeer & Pauw, als creatieve sparringpartner op het gebied van werk. Samen ontwikkelen we new business. Wasbeer heeft een groot netwerk aan creatieven, trainers, adviseurs en projectleiders waardoor zij een bijdrage leveren aan projecten binnen IBN. Andersom bieden wij hen toegang tot werk en kennis van begeleiding in werk.

Lees hier meer over onze samenwerking

Naar de website van Wasbeer & Pauw

Logo Wasbeer En Pauw

Social Fulfilment

IBN en Chain Logistics starten in samenwerking het bedrijf Social Fulfilment. Social Fulfilment biedt duurzame e-fulfilment diensten aan, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en ingezet om de logistieke werkzaamheden uit te voeren. E-fulfilment is het afhandelen en vervullen van online orders vanaf het moment van de bestelling tot aan de levering. Dus: voorraadbeheer, orderpicking, verpakking, verzending en retourafhandeling.

Socialfulfilment Logo Liggend Fc

1Werkcentrum

Inwoners en bedrijven hebben regelmatig vragen over werk, of hulp nodig bij sommige zaken. Om die inwoners en bedrijven beter van dienst te kunnen zijn, is het 1Werkcentrum opgericht. Achter 1Werkcentrum zit een enthousiast team dat alle vragen behandelt die via de website binnenkomen. Deze professionals kijken dan – onafhankelijk – waar die die persoon het beste geholpen kan worden. Vervolgens wordt diegene doorverwezen naar één van de partners van het 1Werkcentrum.

Naast IBN zijn ook de gemeenten in Noordoost-Brabant bij het 1Werkcentrum aangesloten, evenals UWV, VNO-NCW, Noordoost Brabant Werkt, onderwijs, ontwikkelbedrijven, vakbonden, SBB, LeerwerkLoket en het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

Naar website 1Werkcentrum

1Werkcentrum Logo 600X250

PIM Werkt

IBN is één van de partners van PIM Werkt, het mobiliteitscentrum in Veghel. Werk voor iedereen. Wel of geen uitkering, lang werkloos of niet, een carrièreswitch, omscholen of als ZZP’er even de lege agenda opvullen. PIM Werkt is er voor jou. Voor werkgevers die personeel zoeken of juist voor een werknemer op zoek is naar een andere werkplek. Het kan allemaal.

Lees hier meer over samenwerking IBN en PIM Werkt

Naar de website van Pim Werkt

Logo 600X400 Web Res

Young Talent

Samen met diverse werkgevers uit de regio, de gemeenten Oss, Meierijstad, Bernheze, Boekel en Landerd zorgen we dat jonge gemotiveerde kandidaten, die graag aan het werk willen, een kans op de arbeidsmarkt krijgen. Samen zorgen we er zo voor dat de jeugdwerkeloosheid kan verminderen. IBN begeleidt de jongeren naar werk met allerlei extra’s zoals 50% loonkostensubsidie, maximaal €1000 aan jobcoaching/begeleiding op de werkplek en een trainingstraject vanuit IBN om hen nog verder klaar te maken voor de arbeidsmarkt.

Bekijk alle mogelijkheden van Young Talent

Logo Young Talent 600 X 400 Web

Werkgeversservicepunt

IBN is, net als gemeenten en UWV, samenwerkingspartner van het Werkgeversservicepunt (WSP) Noordoost-Brabant en steunt verschillende projecten. Deze projecten zijn gericht op verschillende doelgroepen, zoals de oudere werkzoekenden, zzp-ers of statushouders.

Direct zicht op de kandidaten uit de bestanden van gemeenten, UWV en IBN? Kijk op Talent uit Noordoost-Brabant. 

Naar de website van Werkgeversservicepunt

Werkgeversservicepunt Ibn

AANtWERK

AANtWERK is het MVO-platform van IBN, WSD en Weener XL, waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren over inclusief ondernemen. Onder het motto ‘we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ willen we samen laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

Naar website AANtWERK

Aantwerk Ibn

Leefgoed

IBN is een van de deelnemende partijen aan het project Leefgoed in Meierijstad. In dit project worden nieuwe plannen voor het gebruik van het Franciscanessenklooster en de kloostertuin in Veghel opgezet en uitgevoerd. De uitvoering van het project moet verbindingen leggen tussen mensen, organisaties en activiteiten. Een ‘huiskamer’ voor iedereen; het is de bedoeling dat mensen naar het Kloosterkwartier komen om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan velerlei activiteiten, ongeacht wie je bent of wat je kunt.

Behalve IBN zijn de volgende partijen bij dit project betrokken: de gemeente Meierijstad, Z-Enzovoorts (samenwerking tussen Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en de Zusters Franciscanessen), BrabantZorg, BrabantWonen, Area, ONS welzijn, GGZ Oost-Brabant, Koning Willem I, Labyrinth Zorg&Werk en Unik.

Leefgoed

Leefgoed Logo 01

Leefgoed

In Company College

Dit is een krachtig samenwerkingsverband tussen ROC de Leijgraaf, Vluchtelingenwerk Nederland en IBN. Ze richten zich op het bieden van duale schakel- & inburgeringstrajecten voor kandidaten met een praktisch opleidingsniveau. Leren in een bedrijfsmatige praktijkomgeving staat centraal. Er is veel aandacht voor taal, werk en (maatschappelijke) ondersteuning.

Logo In Company College

Noordoost Brabant Werkt

Samenwerken aan toekomstige oplossingen voor de huidige (crisis) en toekomstige (krapte) problemen op de arbeidsmarkt in Noordoost-Brabant. Noordoost Brabant Werkt is een arbeidsmarktsamenwerking van werkgevers, overheden, werknemers- en werkgeversorganisaties, onderwijsinstellingen en andere organisaties in Noordoost-Brabant. Samen werken we aan een veerkrachtige arbeidsmarkt

Naar website Noordoost Brabant Werkt

Noordoost Brabant Werkt 1200X500

Talentencampus Oss

De Talentencampus brengt talent en bedrijf bij elkaar. Hiermee vervullen wij een belangrijke rol in Oss en de regio op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Als intermediair leggen we op verschillende manieren de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De ene keer als initiatiefnemer en de andere keer als kennispartner, organisator of deelnemer. Onze rol is veelzijdig!

Naar website Talentencampus Oss

Talentencampus Logo