Ibn Uden 3 Jeroen Appels 2019 600X320 Min 1
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties

Nieuws en publicaties

Graag houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij IBN. We publiceren hier ons jaarverslag, melden nieuwe ontwikkelingen en publiceren prikkelende onderwerpen via ons blog. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Taal en cultuurverschillen overbruggen met toolbox werkvloer

“Ik ben in Suriname geboren”, vertelt Sarda tijdens de lunchpauze. Samen met haar collega’s beantwoordt ze vraagkaarten. Bij het gemeentehuis in Oss spreken collega's verschillende talen, maar de toolbox helpt hen elkaar beter te begrijpen. Objectleider Samira de Lima is een van de IBN-ambassadeurs en deelt haar ervaringen.

Lees meer

DSC8623

Blog: Focus op overeenkomsten: wat verbindt ons?

Mensen die dezelfde taal spreken, trekken naar elkaar toe. Dat is menselijk, het voelt veilig en vertrouwd. Ga maar na, wat doe jij als je in een ander land bent en je hoort iemand Nederlands praten? Taal is in dit geval de overeenkomst. Maar welke overeenkomsten zijn er tussen mensen die niet dezelfde moedertaal hebben? In de praktijk blijkt dat het niet vanzelf gaat om dit samen te ontdekken. Daarom hebben wij een toolbox ontwikkeld om medewerkers meer met elkaar in contact te brengen, ongeacht de moedertaal. Een sterke(re) verbinding tussen medewerkers zorgt voor meer werkplezier, meer onderling contact en een verhoogde productiviteit.

Lees meer

Adobestock 432914812 600X400