Ibn Uden 3 Jeroen Appels 2019 600X320 Min 1
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties

Nieuws en publicaties

Graag houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij IBN. We publiceren hier ons jaarverslag, melden nieuwe ontwikkelingen en publiceren prikkelende onderwerpen via ons blog. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Toon initiatief, kies inclusief

Iedereen kan werken. Daar is Caroline van der Lee heilig van overtuigd. Maar ook Andeline Bekkers-Sleutjes geeft aan “Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt.” Beiden staan voor inclusief ondernemerschap. Zij hebben zich verbonden aan Toon initiatief – Kies Inclusief. Op ikkiesinclusief.nl geven zij en anderen tips over hoe zij inclusief ondernemen aanpakken. Waar zij tegenaan liepen en hoe ze zorgen dat binnen hun onderneming iedereen een kans krijgt?

Lees meer

Caroline En Andeline Kopie

Blog: Taalles voor nieuwkomers: met kleine stapjes grote stappen zetten

Als docent NT2 geef ik bij IBN taallessen aan laag- en ongeschoolden uit andere landen. Zij volgen de Zelfredzaamheidsroute (Z-route) en zijn tweeënhalf jaar bij ons op les. Sommigen kunnen in hun eigen taal niet lezen en schrijven en moeten hier Nederlands leren. Maar ook al zijn mensen nog niet talig, ze kunnen best bij werkgevers aan de slag. Ondertussen krijgen ze gewoon nog taalles.

Lees het blog van Miriam Eges

IBN Z Route Jongeren 02A (1) (1)