Hema Header
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Hema

Hema

‘Het is fijn dat IBN weet wie we zijn en welke medewerkers bij ons passen.’

 

‘Samenwerking met IBN is heel waardevol’

De Sanders Retailgroep in Oss, is één van de grootste franchisenemers van Hema en heeft zo’n 13 filialen in Noordoost-Brabant waaronder in Oss en Uden. Laura Henst, HR-adviseur: “Door krapte op de arbeidsmarkt is het vinden van medewerkers ook voor ons een uitdaging. We doen veel aan werving. Daarnaast zijn we ook op een andere manier gaan werven. Tijdens een editie van Werkcafé Maashorst maakten we kennis met een kandidaat via IBN.” IBN is één van de organisatoren van Werkcafé Maashorst, samen met een Gemeente Maashorst, een plek waar werkgevers en werkzoekenden elkaar ontmoeten.

Laagdrempelig

Anita Cremers filiaalmanager Hema Uden: “We kenden IBN al vanuit een eerdere samenwerking van ons filiaal in Oss. Nu hebben we via IBN een medewerker die bij onze Hema-vestiging in Uden aan de slag is gegaan. Een dame die alles snel oppakt. Iemand die langere tijd zonder werk zat, maar met een hele positieve instelling. Hema is net zoals IBN heel laagdrempelig. Iedereen is welkom in onze winkel. Dat geldt ook voor medewerkers.”

 

Onze deur staat open

“We hebben bij Hema afwisselend en leuk werk. Je kunt in de winkel werken of in onze horeca. Het voordeel van onze horeca is dat het overdag is. We geven mensen die extra ondersteuning nodig hebben in het werk, graag een kans. We zijn heel tevreden over de medewerkster die nu via IBN bij ons werkt. Deze medewerkster wilde graag onder schooltijden werken. We kunnen dat niet voor iedereen regelen, maar we kijken wel naar wat mogelijk is. Als je laat zien dat je de juiste instelling hebt, staat onze deur open,” vertelt Anita.

We weten wat we aan elkaar hebben

Laura: “IBN schakelt snel. We begrijpen elkaar goed. We weten wat we aan elkaar hebben. Vaak is er één vaste contactpersoon aan ons gekoppeld. Het is fijn dat IBN weet wie we zijn en welke medewerkers bij ons passen. In deze krapte op de arbeidsmarkt, moeten we het toch met z’n allen doen. Ze staan nu eenmaal niet in de rij om bij ons te komen werken. Daarnaast vinden we dat iedereen een kans verdiend om mee te doen op de arbeidsmarkt. De kandidaat die we nu hebben via IBN: zo willen we er nog wel meer. De samenwerking met IBN is heel waardevol.”