Wouter Smits Graypants Header
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Assemblage
  5. Graypants

In staat om op korte termijn te leveren.

"Dit biedt ons een voorsprong op concurrenten."

Markante designlampen van gerecycled golfkarton

Graypants vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse stad Seattle, met een tweede vestiging in Amsterdam. Vanuit deze twee kosmopolitische steden vinden de markante designlampen en custommade producten hun weg over de hele wereld. De vakmensen van IBN assembleren o.a. lampen van gerecycled golfkarton en schrijven hun naam erin, voor een persoonlijke noot. Dit maakt hen extra trots op hun werk. En Graypants onderschrijft hiermee hun missie om de bedrijfsvoering op een maatschappelijk verantwoorde manier in te richten.

Graypants is een team van probleemoplossers. De gedurfde creativiteit leidt tot wereldwijde samenwerkingen en opvallende, custommade producten voor toonaangevende bedrijven. General manager Wouter Smit is binnen Graypants onder andere verantwoordelijk voor de productie. Via via is hij bij IBN terechtgekomen. “De Scraplight-serie is een van onze belangrijkste productlijnen. Deze decoratieve verlichting van gerecycled golfkarton spreekt architecten erg aan, is gewild in de projectmarkt en horeca, maar wordt ook geleverd aan de detailhandel.”

Productie dichtbij biedt voorsprong

De productie van de designlampen vraagt om veel handwerk. Met een aantal samples uit Seattle in de hand, stond Graypants Amsterdam in 2012 voor de keuze: produceren in het Verre Oosten of bij een geschikte partij in Nederland. Gezien de maatschappelijke doelen had deze laatste de voorkeur. “IBN bleek meer kennis te hebben van de productie van verlichting dan wij. Ook de mogelijkheid om het voorraadbeheer van onderdelen van ons over te nemen, was een groot pluspunt. Omdat we per opdracht produceren en zo weinig mogelijk op voorraad leggen, kunnen we constant bijsturen op kwaliteit: ik stap in de auto, bespreek ter plekke de aanpassing van het ontwerp en morgen wordt het doorgevoerd. Bovendien konden we niet voorzien dat we zulke grote orders zouden binnenhalen, soms tot wel 200 exemplaren van een model, waardoor een snelle productietijd heel belangrijk is. IBN is in staat om binnen twee weken te leveren, wat ons een voorsprong biedt op concurrenten. Nu we al jaren zo prettig samenwerken en kunnen terugkijken, is IBN zeker een goede keuze geweest.”

Voornamelijk handwerk

De klanten van Graypants verwachten een kwaliteitsproduct. Daarom worden medewerkers van IBN eerst intern opgeleid om de designlampen heel secuur te assembleren. Het is voornamelijk handwerk. Als ze de techniek onder de knie hebben, kan geoefend worden op snelheid. “Wat opvalt is dat de vakmensen bij IBN heel toegewijd zijn, ze vinden hun werk belangrijk en zijn hierdoor super gemotiveerd. Vooral degenen die heel bedreven zijn in de handelingen gaan graag een uitdaging aan, bijvoorbeeld een lamp met een doorsnede van tweeënhalve meter.”

"De productie van onze designlampen vraagt om veel handwerk. Door hun toewijding leveren de vakmensen van IBN een hoge kwaliteit."

Prijs-kwaliteitverhouding

Wouter ontkent niet dat in Nederland produceren duurder is. “Maar in de praktijk doet IBN er meer voor, ze nemen het hele productieproces voor hun rekening, van inkoop tot en met logistiek. Als je hier dan ook nog alle andere voordelen bij optelt - minder verspilling doordat je snel kunt schakelen, minder voorraad, een hoogwaardige kwaliteit, de korte levertijden - dan rechtvaardigt dat de prijs.”

Vruchtbaar partnerschap

Bij het ontwerpen van nieuwe producten houdt het team van Graypants rekening met productie in eigen land. “Bestaat een model uit kleine onderdelen die met de hand in elkaar gezet moeten worden, dan loont het om op deze manier te produceren. Wij focussen ons op de ontwerpen en leveren deze aan met alle details, IBN zorgt voor de materialen, assemblage en logistiek. Onze samenwerking is uitgegroeid tot een vruchtbaar partnerschap: daar zijn we heel blij mee.”

Inzicht in de mogelijkheden voor uw opdracht? Bezoek één van onze locaties

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek op onze productielocaties in Veghel, Oss of Cuijk. Met een rondleiding geven we u inzicht in de assemblage of co-packing werkzaamheden die we nu al uitvoeren.

Of het nu gaat om een assemblage opdracht of om uw verpakkingswensen in beeld te brengen, samen kijken we naar de beste manier om de opdracht voor u uit te kunnen uitvoeren. U krijgt vervolgens een vrijblijvend voorstel; voor een complete afgehandelde opdracht bij IBN op locatie of binnen de processen van uw eigen bedrijf, op uw eigen locatie.

Bel voor een vrijblijvend gesprek. Lenny, Rik of Hanneke staan altijd voor u klaar. Bel met 0413 - 33 70 00 of mail naar aanpakkers@ibn.nl