Vanderlande Uitsnede 2
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Vanderlande

Vanderlande

"IBN biedt een constante kwaliteit, daar zijn wij heel tevreden over".

Opnieuw samenwerken

Het was alweer een tijd geleden dat Vanderlande een opdracht onderbracht bij IBN. Frank Pors, Project Leader Supply Chain, heeft de banden weer aangehaald. Binnen de eigen organisatie was er niet voldoende capaciteit voor het uitvoeren van enkele aanpassingen. De klus moest echter wel snel geklaard worden, en nog belangrijker, kwalitatief goed tegen een passende prijs. IBN blijkt dé juiste partij.

Mondiale marktleider Vanderlande

Veel mensen kennen Vanderlande van de transportbanen op vliegvelden, maar dit Veghelse bedrijf is zeker zo actief in toekomstbestendige logistieke oplossingen voor distributiecentra en pakketdiensten. Innovatieve systemen, intelligente software en goede services tijdens de hele levenscyclus resulteren in een snelle, betrouwbare en efficiënte procesautomatisering. Vanderlande legt, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de focus op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en de concurrentiepositie. Dit resulteert in een verbetering van de operationele activiteiten en de logistieke prestaties van hun klanten.

Voorraad accumulatie-units updaten

Frank Pors: “In februari ontdekten we dat een groot deel van onze voorraad accumulatie-units voor warehousingsystemen een update nodig had. Zo’n unit is een onderdeel van een transportbaan, die omhoog komt om een pakket in de lijn zo nodig af te remmen. Om deze units te updaten, moesten bouten op een bepaalde manier worden herplaatst.”

Rondleiding bij IBN

Frank zag geen mogelijkheid om dit werk intern te realiseren en zocht contact met IBN. “Onze contactpersoon Rik van Schaijk was eigenlijk vanaf het begin enthousiast. Samen met onze Quality Assurance Engineer Niels Arissen ben ik eerst een kijkje gaan nemen bij IBN in Veghel. Tijdens de rondleiding waren we aangenaam verrast, vooral door de gestructureerde werkmethode. De duidelijke instructies en extra begeleiding zijn nodig voor de IBN-medewerkers, maar borgen ook de kwaliteit, voor ons een superbelangrijk punt. Vervolgens stuurde Rik een hele nette offerte en toen hebben we de opdracht verstrekt.”

‘De duidelijke instructies zijn nodig voor de medewerkers, maar borgen ook de kwaliteit: voor ons een superbelangrijk punt.’

Prima resultaat

Uiteindelijk werden de pallets aangeleverd bij de IBN-vestiging in Oss. “Rik gaf aan dat hier meer capaciteit beschikbaar was. Ook in Oss ziet het er allemaal heel goed uit. Er was een goede onderlinge afstemming over de montagewerkzaamheden. Niels is de eerste badge gaan controleren op kwaliteit en het stond als een huis. Daarna liep het allemaal vanzelf. Wij zijn echt te spreken over de samenwerking en over het resultaat.”

Een beter beeld van IBN

“Ik heb een veel beter beeld gekregen van de mogelijkheden bij IBN”, gaat Frank verder. “Dat er een maatschappelijk aspect zit aan onze samenwerking, vind ik echt een pluspunt. Het is leuk om te zien dat de medewerkers zich nuttig voelen en blij zijn met hun werk. Ze zijn heel goed in repeterende werkzaamheden en weten een constante kwaliteit te waarborgen. Per opdracht wordt ook nog eens goed gekeken welke medewerkers het beste passen bij de klus, echt heel knap hoe IBN dit doet. Heb ik in de toekomst weer een samenwerkingspartner nodig voor dit soort werkzaamheden, dan klop ik zeker aan bij IBN!”