VDL Helmond 4 Uitsnede
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Co-packing
  5. VDL

Door de samenwerking met IBN, hadden wij een zorg minder

'We gebruiken bewust de term samenwerking en niet uitbesteding'

Minder afhankelijk van buitenland

De nieuwe organisatie Dutch PPE Solutions, opgericht in september 2020, is een joint venture van VDL Groep en Koninklijke DSM. Deze twee innovatieve, maatschappelijk betrokken, Nederlandse bedrijven slaan de handen ineen. Met als missie persoonlijke beschermingsmiddelen voor, onder andere de zorg dicht bij huis, produceren. IBN neemt de laatste fase van het productieproces voor haar rekening: de visuele eindcontrole en het verpakken van de medische gezichtsmaskers.

Directeur Mark Bakermans: “Door corona werd zichtbaar hoe beperkt het aanbod is van medische gezichtsmaskers en kritische filters. Daarnaast werd heel duidelijk dat een pandemie zich niet laat sturen en dat de behoefte aan betrouwbare leveringsketens groter is dan ooit. We zijn het daarom aan onszelf verplicht dicht bij huis zekerheden te creëren. Met deze joint venture maken we ons land minder afhankelijk van leveringen uit het buitenland.”

Productie mondneusmaskers, type FFP2

Productieleider Dave van de Ven is verantwoordelijk voor de productiefaciliteit van de medische maskers, die is opgebouwd in de vestiging van VDL in Helmond. Deze bestaat uit elf productiestappen en elke stap bevat foutkansen. “De machine die speciaal voor de productie van deze gezichtsmaskers is ontwikkeld, kan mogelijke afwijkingen niet allemaal herkennen. Er is dus nog een visuele eindcontrole nodig: elastiekjes die niet goed vastzitten, een foutieve lasverbinding, afwijkingen in de afmetingen of een schuimpje dat ontbreekt. Voor deze fase werken we samen met IBN, waar ze de mondmaskers uiteindelijk ook inpakken: 25 stuks in een doosje.”

Samenwerking met IBN

Dave gebruikt bewust de term samenwerking en niet uitbesteding, omdat het contact met IBN vanaf het allerbegin fantastisch verliep. “ Wij hebben verschillende bedrijven bezocht, maar IBN blinkt uit in ondernemerschap, denkt mee tot in de details en anticipeert op de ontwikkelingen in onze organisatie. Het enthousiasme van Ineke Walvarens – Directeur Services a.i. bij IBN – was echt aanstekelijk. Zij kan ons duidelijk uitleggen hoe IBN denkt en dat komt overeen met onze denkwijze, die op de lange termijn gericht is. Heel veel zaken waren nieuw en soms ook nog onzeker, maar hier was veel begrip voor. Dat zorgde voor het vertrouwen dat IBN ook proactief kan handelen. Het opzetten van deze nieuwe productielijn was best spannend maar door de samenwerking met IBN, en de concrete plannen die ze aandroegen, hadden wij een zorg minder.”

"De proactieve houding van IBN is voor ons heel waardevol"

Prima prijs-kwaliteitverhouding, goede feedback

Alleen op basis van een goed gevoel kon Dave echter geen beslissingen nemen. “Het moet financieel ook passen. Gelukkig is de prijs-kwaliteitverhouding prima en konden we samen een vliegende start maken. Het verloopt nog steeds heel voorspoedig, we hebben bijna dagelijks contact en elke twee weken overleg op de vestiging in Cuijk. IBN geeft goede feedback, punten waarop wij in de productie kunnen inspringen. Ook toekomstplannen bespreken we, daar anticiperen ze op. Dat proactieve is heel waardevol voor ons. Bij onze organisatie is veel groeipotentie: IBN past bij onze groeiplannen, daar zijn we zeker van.”

Talent voor repeterend werk

Ook de medewerkers van IBN, die een talent hebben voor langdurig repeterend werk, zijn hartstikke enthousiast. Mark Bakermans: “Er is een wachtrij van medewerkers die aan ‘onze’ lijn willen werken. Ze vinden het belangrijke producten en zijn trots om hier hun bijdrage aan te leveren. Hierbij leggen ze de lat hoog en werken heel gefocust, bijna als een machine. Dat is super waardevol en geeft ons een goed gevoel.”

Inzicht in de mogelijkheden voor uw opdracht? Bezoek één van onze locaties

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek op onze productielocaties in Veghel, Oss of Cuijk. Met een rondleiding geven we u inzicht in de assemblage of co-packing werkzaamheden die we nu al uitvoeren.

Of het nu gaat om een assemblage opdracht of om uw verpakkingswensen in beeld te brengen, samen kijken we naar de beste manier om de opdracht voor u uit te kunnen uitvoeren. U krijgt vervolgens een vrijblijvend voorstel; voor een complete afgehandelde opdracht bij IBN op locatie of binnen de processen van uw eigen bedrijf, op uw eigen locatie.

Bel voor een vrijblijvend gesprek. Lenny, Rik of Hanneke staan altijd voor u klaar. Bel met 0413 - 33 70 00 of mail naar aanpakkers@ibn.nl