IBN Louis Kahlert Verkeersruimte 03 Uitsnede
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Buiten-Ruimte

Buiten-Ruimte

"Kijk meer naar de persoon en minder naar opleiding".

Een mooie kans om te re-integreren

Rob van der Geld is eigenaar van Buiten-Ruimte, een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau op het gebied van verkeer, stedelijk water en civiele techniek. “Doordat een familielid bij IBN werkte, was ik al bekend met de organisatie. Voor de werkzaamheden zoals die van een verkeersonderzoeker die het verkeer observeert en metingen verricht, zochten we ondersteuning. Ik besloot hiervoor contact op te nemen met IBN” vertelt Rob.

Belangrijk is dat iemand echt gemotiveerd is


“We werken meestal met hbo-opgeleide medewerkers en deden eerder alle verkeersonderzoeken zelf. We merkten dat medewerkers deze werkzaamheden snel ontgroeiden. Daarom zochten we ondersteuning. Voor de functie van verkeersonderzoeker nam ik contact op met IBN. Wij zijn niet gevoelig voor opleiding. We vinden het belangrijk dat iemand echt wil en echt gemotiveerd is“. Buiten-Ruimte bood een mooie kans aan een kandidaat, Louis Kahlert, om er te re-integreren. Dit liep via een, door UWV ingezet, traject ‘Naar Werk’ bij IBN.

Mooi om te zien hoe hij gegroeid is

 “Ik had direct een goed gevoel na het eerste gesprek. Je kon merken dat Louis echt gemotiveerd was. Hij wachtte niet af maar hij zat echt bovenop zijn sollicitatie. We spraken een proefplaatsing af van twee maanden en dit ging goed. Louis werd vrij snel opgenomen in de groep. Hij gaf ons aan dat hij moeite had met werkdruk. Ik bespreek daarom altijd de planning. Op het moment dat ik zie dat Louis moeite heeft met bijvoorbeeld het bepalen van de parkeercapaciteit van moeilijke straten dan gaan we samen even zitten. Ik en zijn collega’s ondersteunen hem hierin. Het is mooi om te zien hoe hij is gegroeid. Was er in het begin nog sprake van bescheidenheid, nu is hij echt een voorbeeld in ons bedrijf van hoe je jezelf kunt ontwikkelen“.

‘Wij zijn misschien nog wel blijer met Louis dan Louis met ons’                                              

Kijk meer naar de persoon en minder naar opleiding

“Wij vinden dat iedereen serieus genomen moet worden, iedereen hoort er bij ons bij. Als je bij ons komt werken, ben je één van ons. Jouw mening telt mee. De samenwerking met IBN ervaar ik als goed. Je kon merken dat Marcel van Ras, mijn contactpersoon van IBN, er continu mee bezig was. Hij zat er kort op en reageerde snel. Als ik andere werkgevers een tip mag geven: kijk meer naar de persoon en minder naar opleiding. Louis had net zo goed via een detacheringsbureau bij ons kunnen komen. Inmiddels heeft Louis nu een jaarcontract. Wij zijn misschien nog wel blijer met Louis dan Louis met ons“.

IBN Louis Kahlert Verkeersruimte 01.

Op de foto:

Van links naar rechts: Marcel van Ras, Rob van der Geld en Louis Kahlert