Ibn Simac 01B Babette Bonnamy 600X400 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Simac

Simac

"IBN garandeerde ons direct de aantallen en leverbetrouwbaarheid"

Snelheid, betaalbaarheid en kwaliteit: moeiteloze combinatie

Het Brabantse familiebedrijf Simac startte met een pilot bij IBN voor de assemblage van elektronische schaplabels. Als innovatieve IT-partner maakt Simac voor toonaangevende klanten het verschil door het optimaliseren van de IT-infrastructuur en IT-bedrijfsprocessen. Supermarktketen Jumbo is één van hun opdrachtgevers. Babette Bonnamy, projectmanager Simac: “Er ligt een strakke deadline om ruim 700 winkels van Jumbo te voorzien van zo’n 11 miljoen elektronische schaplabels. IBN werd dé partner voor de assemblage van de labels. Snelheid, betaalbaarheid en kwaliteit bleken zij moeiteloos te combineren.”

Assemblage elektronische schaplabels

“We ontzorgen onze klanten door het toepassen van innovatieve technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de elektronische schaplabels met geïntegreerde software waarbij het mogelijk is om artikelinformatie in te lezen. Met een druk op de knop is de benodigde productinformatie realtime zichtbaar voor de consument in de winkel. Heel handig voor bijvoorbeeld prijspromoties. Waar voorheen de papieren schapkaartjes handmatig steeds vervangen moesten worden, is dat nu niet meer nodig. Door de overstap bij Jumbo naar elektronische schaplabels, zochten we een partij die deze labels voor ons kon assembleren.”

Miljoenen labels

“Een geschikte partij vinden, bleek vrij lastig: wie kan er nu in een relatief korte tijd miljoenen elektronische schaplabels assembleren? Het gaat om repeterend werk waarbij kwaliteit moet worden gewaarborgd. Dit kan niet zomaar iedereen en zeker niet met deze aantallen. Je komt dan al snel uit bij een sociale onderneming. Waar andere bedrijven aangaven ‘we denken dat het kan’, garandeerde IBN ons direct de aantallen én leverbetrouwbaarheid.”

Volleerd productiebedrijf

“Een paar dingen waren voor ons van groot belang, waaronder prijs. Bij IBN werken we met een stukprijs. Voor ons een groot voordeel. Ik was onder de indruk van de professionaliteit van IBN en de mooie producten die ze er maken. Het is echt een volleerd productiebedrijf. Mooi om te zien dat de medewerkers ook echt blij worden van de assemblage van onze elektronische schaplabels en zo gemotiveerd zijn. Het leuke is ook dat zij het resultaat van hun werkzaamheden weer terug kunnen zien in de winkels.”

Korte lijnen

Hanneke Liebers-Derksen, accountmanager bij het bedrijfsonderdeel Productie van IBN: “Vanwege de snelheid en de gevraagde grote aantallen, besloten we om te produceren vanuit twee productielocaties van IBN. Zo konden we snel schakelen. Onze samenwerking verloopt goed. Er was vanaf het begin een goede klik.” Babette: “Als er wat is, weten we elkaar te vinden. De lijntjes zijn kort bij IBN en afspraken worden altijd nagekomen. Simac heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De slogan van IBN ‘Met werk meer mens’ is ook echt; mensen doen weer mee in de maatschappij. Het is voor Simac een mooi cadeau dat wij hieraan bij mogen dragen.”

IBN Simac 05 Babette Bonnamy En Hanneke Liebers (1)

Op de foto:

Babette Bonnamy, projectmanager Simac en Hanneke Liebers-Derksen, accountmanager IBN