Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Van Kaathoven Groep
kaathoven (2).jpg
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Van Kaathoven Groep

Van Kaathoven Groep Rob van Kaathoven

"Het loopt al jaren heel erg goed, mede door de ondersteuning vanuit IBN.

Van Kaathoven Groep in Sint-Oedenrode staat voor een uitdagende missie: een wereld zonder afval. Algemeen directeur Rob van Kaathoven heeft duidelijk voor ogen hoe dat te bereiken. “Als je inzoomt op afval zie je dat het veel grondstoffen bevat; we gooien dus veel bruikbare materialen weg. Om die verspilling tegen te gaan zamelen we aparte stromen in, zodat deze grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Daarbij wordt het restafval van klanten onderworpen aan een onderzoek, met als doel het zoveel mogelijk terug te brengen.”

Door relaties te voorzien van kennis en inzicht, wil Van Kaathoven Groep bewustwording bewerkstelligen; wat is afval en wat is eigenlijk een grondstof. “We hebben met IBN al een jarenlange relatie en streven ook met hen naar een toekomst zonder afval.”

Social Return: een ‘must’

Naast het bedrijfsleven is de overheid een belangrijke doelgroep. “Door de aanbestedingswet is Social Return voor ons een ‘must’. Daarom hebben wij een aantal jaren geleden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet op onze milieustraat. Zij zorgen ervoor dat de afvalstromen goed verlopen, het afval met behulp van de weegcomputer wordt gewogen en de routing duidelijk is voor alle bezoekers. Omdat we IBN al kenden, was het contact snel gelegd.” In de beginfase hebben medewerkers van IBN wat meer begeleiding nodig. “Het vraagt extra voorbereiding om de verwachtingen naar elkaar toe goed weer te kunnen geven, maar het loopt al jaren heel erg goed, mede door de ondersteuning vanuit IBN. Op de milieustraat zijn veel terugkerende patronen, hebben medewerkers veel contact met mensen en is het traject makkelijk te begeleiden: allemaal aspecten om medewerkers van IBN een passende werkplek te kunnen bieden.”

Circulaire economie: IBN’ers als afvalcoach

Als Rob van Kaathoven naar de toekomst kijkt, ziet hij allerlei nieuwe mogelijkheden. “Om een wereld zonder afval te kunnen bereiken, moeten we organisaties beter informeren. Volgens mij moet het mogelijk zijn om medewerkers van IBN op te leiden tot afvalcoach. Zodat ze bijvoorbeeld bedrijven op het industrieterrein of kantoren kunnen helpen met het scheiden van afval en grondstoffen. Dat past voor mij bij de drie P’s: IBN is goed in de People-factor, wij in de Planet- en milieufactor. Als we intensief gaan samenwerken, kunnen we dat in elkaar vervlechten: onze afvalkennis laten doorstromen naar hun relaties. Daar plukken we vervolgens beiden de vruchten van: het verdienmodel, de Profit-factor, volgt uiteindelijk vanzelf. Wij geloven in een circulaire wereld en werken graag samen met partners die daar ook een elementaire rol in vervullen: IBN is een van die partijen!"