Top Beveiliging 600X320 Min 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Top Beveiliging

Top Beveiliging

"Dat Stefan direct bij ons in dienst kon treden, is een mooie optie waar IBN graag in voorziet"

We hebben kwaliteit in huis gehaald

“Als beveiligingsbedrijf waren wij op zoek naar een beveiliger in de mobiele surveillance. Hoe vind je de juiste persoon? Wie denkt mee in praktische oplossingen waarbij wij ons kunnen blijven focussen op het werk waarop we zijn ingericht? Wet- en regelgeving rondom personele zaken zijn immers geen zaken waarmee wij ons dagelijks bezighouden. Omdat we daarbij ook maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, hebben we al vaker zaken gedaan met IBN. De klik is er en zij tonen zich een expert in deze vraagstukken. We hebben hiermee kwaliteit in huis gehaald.”

Paul en zijn zoon Edwin Thoonen zijn in 2006, met zes medewerkers, in Mill gestart met Top Beveiliging. Anno 2018 staan er vijftig mensen op de loonlijst. Top Beveiliging vervult opdrachten door heel Nederland voor grote bouw- en supermarkten (zoals 25 Praxis-vestigingen), hotels en diverse vaste objecten. Een onderdeel in het dienstenpakket van Top Beveiliging (al dan niet samen met collega-bedrijven) is mobiele surveillance in de avonden, nachten en weekenden voor onder meer winkelbedrijven of ondernemingen die beveiliging wensen rondom hun panden. IBN koppelde vorig jaar medewerker Stefan Zegers aan Top Beveiliging. Het begin van een vruchtbare samenwerking.

Direct aan de slag

Edwin Thoonen: “Na het gesprek besloten we tot een proefplaatsing van drie maanden, maar na een maand spraken we al uit met elkaar verder te willen. Er was in principe ook geen begeleidingsbehoefte door IBN, dus Stefan kon ook direct aan de slag. Dat is op zich vrij bijzonder. Normaal gesproken detacheert IBN. Zij lenen medewerkers op uiteenlopende functies in. Een medewerker is dan bij hen op contract en daarbij draagt IBN de werkgeversrisico’s. Dat Stefan direct bij ons in dienst kon treden, is een mooie optie waar IBN graag in voorziet.”

“Wij zijn heel blij met deze oplossing, die voor wat ons betreft is ingegeven vanuit een kostenbeheersing én maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij ontvangen loonkostensubsidie voor de verminderde werksterkte. Maar het mooiste is dat we hiermee in de persoon van Stefan kwaliteit in huis gehaald. Wij zullen alle opties die IBN ons aanbiedt serieus in overweging blijven nemen.”

‘IBN was een verademing’

Udenaar Stefan Zegers was buitengewoon opsporingsambtenaar in Den Bosch, maar kreeg een ongeval met zijn dienstscooter, net voordat hij een vast contract zou krijgen. “Ik moest revalideren, en dat contract kwam er niet. Al snel kwam ik in de bijstand. Daar sta je: je bent 48, hbo-geschoold, maar op de arbeidsmarkt ben je zo goed als kansloos. Eigenlijk alleen al door het simpele feit dat je een maandenlang ‘gat’ hebt in je loopbaan.”

“Ik kwam bij IBN terecht en dat was een verademing. Zij hebben een totaal andere drive dan de uitzendbureaus; willen mensen vanuit een ideaal weer aan het werk krijgen. Men beoordeelt je als mens. Weet je wat voor vraag ze me stelden? ‘Wanneer was je gelukkig in je werk?’ Daaruit bleek dat beveiliging echt mijn ding is. Samen met de consulent van IBN had ik, nu een jaar geleden, een gesprek met Paul en Edwin. Dat klikte meteen, de rest is geschiedenis.”