Area 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Area

Area

"We combineren zakelijkheid en daadkracht met een sociaal hart".

"MVO - en dus ook social return - heeft een belangrijke plek in ons ondernemingsplan"

Woningcorporatie Area verhuurt in de regio Uden, Veghel en omgeving meer dan 8.000 woningen. Binnen de brede doelgroep vallen ook mensen met een laag inkomen, starters, ouderen en mensen met een beperking. Area zorgt ervoor dat haar woningaanbod blijft aansluiten op de vraag van al deze verschillende bewoners en streeft ernaar dat iedereen zo lang mogelijk kan blijven wonen in de eigen, vertrouwde omgeving, eventueel met zorg. Voor Area betekent duurzaamheid meer dan alleen energiezuinige woningen.

MVO is heel breed

Jan van Vucht, directeur bij Area, licht toe: “MVO, oftewel duurzaam ondernemen, is heel breed. Wij zetten het in bij de bouw, het beheer en onderhoud van onze woningen, maar ook bij onze bedrijfsvoering. Als maatschappelijke organisatie vind ik dat we verplicht zijn verder te kijken dan onze neus lang is; we hebben een extra voorbeeldfunctie. Daarom heeft MVO - en dus ook social return - een belangrijke plek in ons ondernemingsplan, om het zo structureel in te bedden in onze dagelijkse werkzaamheden.”

Praktijkvoorbeelden

Woningen worden door het toepassen van nieuwe technologieën zo energiezuinig en duurzaam mogelijk gebouwd. Daarnaast is social return een van de toetscriteria voor het beoordelen van de offerte van onze aannemers: dus of er ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet bij het uitvoeren van de opdracht. Bovendien is Area zuinig op haar woningen, want onnodig slopen komt het milieu niet ten goede. “Bij het beheer en onderhoud hebben we ook steeds meer aandacht voor duurzaamheid en we houden de maatschappelijke samenhang in de wijken goed in de gaten. Op kantoor gaat het vooral om praktische zaken, zoals dubbelzijdig kopiëren en het bevorderen van digitaal (samen)werken, zodat zoveel mogelijk papierloos wordt gewerkt.”

Area en IBN

Toen Jan van Vucht bij Area startte, maakte hij al snel kennis met IBN. Als maatschappelijke organisaties hebben we een gemeenschappelijke visie, ondernemend en uitdagend; we gaan allebei voorbij de traditie. Samenwerken ligt daarom voor de hand. Wij hebben bij IBN ons archief laten digitaliseren en denken erover hen meer te betrekken bij onze schoonmaakcontracten. Een stap verder is dat we gaan nadenken over nieuwe projecten waarin we win/win situaties creëren. Zo zijn we momenteel in gesprek over een project waarin Area en IBN huisvesting van IBN-ers koppelen aan de arbeidsplaatsen in dezelfde wijk. Zo combineren we zakelijkheid en daadkracht met een sociaal hart.”