Apostle 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Klantverhalen
  4. Apostle

Apostle

"Ze ligt goed in het team, heeft een prachtig gevoel voor humor en is vakinhoudelijk gegroeid, maar ook als mens."

We investeren graag in mensen

Apostle is een jong Oss’ bedrijf dat social mediacommunicatie verzorgt voor bedrijven. In zijn zoektocht naar goede medewerkers ging oprichter Koen Jordaans al meerdere keren in zee met IBN. “Ons team is sterker én socialer geworden.”

“We zijn altijd op zoek naar goede mensen”, aldus Koen. “Onze eerste kracht die we via IBN verwelkomden, was Joni. We zochten een social mediaredacteur en via onze contacten met IBN kwamen we al snel bij haar uit. Aanvankelijk zou ze vooral de social mediatool van IBN zélf gaan beheren, maar inmiddels heeft ze haar eigen klantenportefeuille en is ze een regelrechte aanvulling op ons team.”

Even wennen

Koen en Joni moesten wel even aan elkaar wennen. Koen: “Joni heeft een visuele beperking en is sneller vermoeid. Dat vraagt om praktische aanpassingen, zoals een grotere monitor, maar ook om een andere vorm van begeleiding. Duidelijke instructies, of een extra zorgvuldige afweging als het gaat om het toewijzen van nieuwe klanten. Niet iedere klant past bij Joni en andersom. Maar overall is ze een zeer gewaardeerde kracht. Ze ligt goed in het team, heeft een prachtig gevoel voor humor en is vakinhoudelijk gegroeid, maar ook als mens. In het begin was ze erg onzeker, maar laatst stond ze toch maar mooi naast mij op het podium tijdens een sociale netwerkbijeenkomst.”

Nieuwe kracht: Angela

Inmiddels heeft Joni, na enkele tijdelijke contracten, een vast dienstverband. Wie weet ligt hetzelfde scenario in het verschiet voor Angela, die enkele maanden geleden bij Apostle aansloot. Koen: “We werken aan een boek over Social Shift, over onze visie op bedrijfscommunicatie via social media en de rol van de medewerkers daarin. We hebben even overwogen om het zelf te doen, maar ik vind: schoenmaker, blijf bij je leest. We hebben het druk genoeg met ons reguliere werk en Angela heeft precies de juiste competenties en ervaring. Samen met een ervaren eindredacteur werkt ze nu aan klantcases voor in het boek.”

Prettig contact

Koen werkt met genoegen samen met IBN. “Het contact is altijd prettig. Natuurlijk, als je intensief samenwerkt, zijn er ook wel eens discussies. Zo gaat het mij als enthousiaste ondernemer niet vaak snel genoeg. Ook hebben we in het begin goed moeten zoeken naar een structuur waarin de IBN-medewerkers genoeg declarabele uren maakten. Al wil ik er aan toevoegen dat de kosten, of de subsidiemogelijkheden die er vaak zijn als tegemoetkoming van de lagere productiviteit, niet de voornaamste redenen zijn om met IBN samen te werken. We investeren simpelweg graag in mensen. Door om te gaan met iemand met bijzondere beperkingen word je als team alleen maar rijker.”

Opleidingstraject

Ook de branches waarin Apostle werkzaam is (met name zorg, bouw en zakelijke dienstverlening), spinnen garen bij die filosofie. Een opleider in de bouwbranche, voor wie Apostle een social mediatraject had opgezet, informeerde onlangs of het mogelijk was om een stagiaire in te zetten. “We hebben via IBN een match gemaakt. Het wordt uiteindelijk geen stage, maar een opleidingstraject. Het bedrijf heeft het team gericht versterkt én voldoet meteen aan de wettelijk verplichte Social Return-verplichting. Van zo’n samenwerking wordt uiteindelijk iedereen beter.”

“Ik werk nu een kleine twee jaar bij Apostle en heb onlangs zelfs een vast contract getekend. Ik ben begonnen als social mediaredacteur, maar al gauw werden mijn werkzaamheden breder: bij Apostle geldt dat als je iets goed kunt, je er ook voor wordt ingezet. Ik ben nu vooral bezig met tekstschrijven, vormgeving en zelfs de inrichting van het kantoor. Ik vind het fijn om mijn creativiteit op verschillende manieren in te kunnen zetten. Ik heb bij Apostle veel geleerd, sterker nog: ik heb de indruk dat ik vooral ná mijn opleiding de grootste ontwikkeling heb doorgemaakt. In de praktijk dus!”

Joni de Groot (27), allround medewerker