Header Kwekerij 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Kwekerij

Waar uw stekken groeien, bloeien onze mensen

Specialist in stekken

Continuïteit in vakmanschap en elk jaar dezelfde kwaliteit?

Dat pakken wij met beide handen aan

U wilt mooie planten produceren. Daarom zoekt u de juiste mensen én hoeveelheid ruimte om uw stek door te zetten naar bewortelde stek. Bij de kwekerijen van IBN vindt u beide, plus een gegarandeerde continuïteit in kwaliteit, meer dan 30 jaar kennis en ervaring én leverbetrouwbaarheid. Zo zorgen wij voor een topkwaliteit stekken. Minutieus geknipt en zorgvuldig geselecteerd op basis van uniformiteit, groeikracht en afwijkingen.

Dat levert op!

In onze kassen valt onmiddellijk de grote variatie aan gewassen op. In totaal zijn dat er ruim 800, grote partijen afgewisseld met kleine. We zijn actief in de marktsegmenten sierheesters, sier- en haagconiferen, vaste planten, klimplanten en klein fruit. Met deze segmenten bedienen we een brede range aan bedrijven binnen de boomkwekerij: grote en kleine telers. Onze circa 200 medewerkers maken dagelijks 100.000 stuks stek.

IBN Kwekerij Schaijk 51 1

Extra aandacht

Partij-identificatie en locatiebeheer is extreem belangrijk. Niet alleen om alle stek terug te vinden en verwisselingen te voorkomen, maar ook om gewassen met een gelijke teeltbehandeling bij elkaar te kunnen zetten. Ook dat pakken we met beide handen aan.

Ook voor kwaliteitsbehoud zorgen wij. De vele soorten stekken vragen elk om een aparte aanpak. Een uniek samenspel van luchtvochtigheid, temperatuur en licht. In onze afhardkas zorgt diamantglas voor een hoge lichtdichtheid en meer UV-licht. Het gevolg; de planten groeien beter, vertonen minder stilstand en verbranden minder.

Daarnaast is er ook extra aandacht voor onkruid vrij telen. Wij wieden wekelijks met onze zelf ontwikkelde wiedwagens. We pakken onkruid bij de kiem aan en geven het geen kans.

IBN Kwekerij Schaijk 48 1

Onze kwekerij vanuit de lucht

De Kwekerijen van IBN zijn één van de grootste stekbedrijven van Europa.

Vlieg mee en bekijk onze kwekerij in Schaijk.

De kwekerijen van IBN in vogelvlucht

IBN Video Kwekerij

De kwekerijen van IBN in vogelvlucht

Precisie in de breedte

Onze vakmensen hebben een perfectionistische instelling. Bij het afsteken en knippen wordt zorgvuldig gewerkt. Stekken is een vak. Wij doen alles: van gemakkelijk stekbare heesters tot de echte zorgenkindjes. Voor grote en kleine telers tot vollegrondsbedrijven en bedrijven met containerteelt.

Hele jaar door

Door inzet van de koelcel spreiden we de groei. Bij aflevering worden de stekken tegelijk wakker en groeien ze met het licht mee. Dat geeft boomkwekers een snelle weggroei en grote uniformiteit. We leveren uit naar uw wens.

Combi-Greenplug

Wij maken gebruik van de Greenplug met afdekmateriaal. Optimale beworteling dankzij de speciale grondsamenstelling, minder uitdroging en geen mosvorming. Resultaat: een betere kwaliteit jonge plant. Lees hier alles over de Combi-Greenplug.

Drie hoogwaardige teeltlocaties

Onze locaties in Schaijk, Beugen en Uden tellen samen 5,3 ha glas, waarvan 1,5 ha met grondverwarming, op en top gefaciliteerd om elke klantwens te beantwoorden.

ISO én MPS- gecertificeerd

Onze locaties in Schaijk, Beugen en Uden tellen samen 5,3 ha glas, waarvan 1,5 ha met grondverwarming, op en top gefaciliteerd om elke klantwens te beantwoorden.

Eigen werkleerbedrijf

IBN heeft eigen opleidingen en is een erkend werkleerbedrijf. We bieden een intern trainingsprogramma aan en garanderen betrouwbare vakopgeleide mensen. Onze bezetting is 80% vast. Reken altijd op de kwaliteit van onze vakmensen!

Zorgvuldig en precies

Stekken is een precair proces dat vraagt om een zorgvuldige en gespecialiseerde aanpak. In organisatie, logistiek en bemensing. Onze mensen zijn vakmensen, intern opgeleid en ondersteund door onze uitgebreide kennis en expertise. Bij onze kwekerijen vindt u de juiste mensen om te stekken én de vierkante meters om uw stekjes te laten groeien. En niet onbelangrijk, elke stek krijgt van ons heel veel aandacht. En wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt voor stek, en zeker ook voor onze mensen.

IBN Kwekerij Schaijk 07 1

Facts per jaar:

Kwekerijfacts

Sociale winst voor uw bedrijf

Bij IBN vinden we dat iedereen een volwaardige baan verdient. Een plek waar we mensen de ruimte geven om succesvol deel te nemen aan de samenleving. Wij bieden hen werk dat past bij hun tempo en kwaliteiten. Stekken is een nauwkeurig, haast perfectionistisch werk dat niet zomaar door een willekeurig paar handen kan worden uitgevoerd. Onze mensen hebben het vak in de vingers. Wij investeren in hun kwaliteiten die passen bij hun unieke vaardigheden.

IBN Kwekerij Schaijk 20 1

ISO én MPS gecertificeerd

In de tunnels bestrijden we op natuurlijke wijze de vijanden van spint, luis en varenrouwmug. Dit teeltsysteem zorgt ervoor dat we weinig chemische middelen hoeven in te zetten. Die milieu-inspanningen zijn zichtbaar met onze MPS-certificatie. Door de registratie, noodzakelijk voor het certificaat MPS-A, weten we precies waar we staan op het gebied van gewasbescherming, energie, meststoffen en afval en kunnen we gericht werken aan verdere verbetering. Het uniforme registratiesysteem maakt bovendien vergelijking met collega’s mogelijk op milieugebied.

Uw mogelijke retailklanten stellen steeds meer eisen stellen aan tracking en tracing. Onze MPS en unieke partijregistratie draagt bij, om u als klant te helpen om duurzaamheid in de keten aan te tonen. Daarnaast zijn we ISO-gecertificeerd, een garantie voor kwaliteits- en verbetermanagement. De combinatie van MPS en ISO is vrijwel uniek voor de boomkwekerij.

IBN Kwekerij Schaijk 16 1
IBN Kwekerij Schaijk 39 Website

Bewortelde stekken

Lees hieronder het artikel in Boom in Business: Bewortelde stekken van IBN zijn een product van perfectionisten.

‘Vroeger was de kwekerij gespecialiseerd in buxus en hedera. We hebben flink geïnvesteerd in medewerkers om de verbreding aan te kunnen’
Kwekerij Schaijk 01B Website

Stek met een bijzonder verhaal

Lees hieronder het artikel in Boom in Business over stek met een bijzonder verhaal.

'Stekken is een vak. Wij doen alles: van gemakkelijk stekbare heesters tot echte zorgenkindjes'
Kwekerij Schaijk 30 Website

Seizoensgebonden stek

Lees hieronder het artikel in Boom in Business over onze seizoensgebonden stek in grote aantallen.

'Het afgemaaide materiaal krijgen we in juli terug als stek. Daarmee hebben we een teeltcyclus van precies een jaar'
Artikel Januari Boom In Business

Een perfecte stek

Lees hieronder het artikel in Boom in Business: Een perfecte stek vereist vooral
fingerspitzengefühl.

'Je moet de stek eerst goed "lezen" voordat je gaat knippen'

Vertel, wij helpen u graag verder!

Uw wensen zijn leidend, ons bedrijf is erop ingericht. Zo werken we met een breed medewerkersbestand en spelen snel en flexibel in op uw teelt- en aflevervragen. Onze aanpak is niet standaard, maar gericht op uw wens. Ongeacht hoe groot, klein of specifiek. Lengte van de stek, traymaat, potgrondsoort, maaihoogte, bemesting, aflevertijd en de manier van afleveren vullen we in naar uw wens.  

Kwekerij Schaijk 55 Uitsnede 600X400

Heeft u een vraag?

Wilt u een duidelijk overzicht van de soorten Heesters en Coniferen? Of een gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Dat pakken wij met beide handen aan.

Bel met Frank van den Bergh 0413 - 28 23 11 of mail fbergh@ibn.nl

Frank Vd Bergh

Neem contact met mij op

Akkoord
Door op 'verstuur' te klikken ontvangt IBN uw bericht in een mailbox. U geeft ons toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens zodat IBN contact met u kan opnemen. Uw gegevens worden 5 werkdagen bewaard om eventueel gemiste mail te kunnen terugvinden. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Diensten voor uw bedrijf via IBN

Bij IBN ondersteunen we ondernemers graag met diverse diensten. Bekijk hier verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf. Natuurlijk gaan we graag met u in gesprek over de specifieke wensen voor uw bedrijf.

Möchten Sie diese Seite auf Deutsch lesen?

Klicken Sie auf die Schaltfläche.