Header Website 1 1
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Kwekerij
  5. Combi-GreenPlug

Vele voordelen met de Combi-GreenPlug

Een combinatie met vele voordelen

De Combi-GreenPlug is een combinatie van een GreenPlug met een afdekmateriaal. Deze combinatie biedt vele voordelen. De grondsamenstelling in de GreenPlug zorgt voor een optimale beworteling en groei. Het afdekmateriaal gaat mosvorming tegen en de GreenPlug droogt minder uit. De stek kwekerij van IBN heeft in samenwerking met Green Products de bestaande plug innovatief doorontwikkeld. In eerste instantie merken de afnemers van coniferen de verbeteringen, maar de nieuwe werkwijze is natuurlijk ook toepasbaar bij andere teelten.

De innovatieve Combi-GreenPlug zorgt voor:

  • Weinig mosvorming - het afdekmateriaal zorgt voor een snellere opdroging waardoor mos minder kans heeft.
  • Weinig overworteling - het afdekmateriaal zakt naar beneden, waardoor een natuurlijke brug ontstaat en overworteling sterk wordt verminderd.
  • Soepel oppotproces dus besparing arbeid – de kluit heeft een schone bovenzijde en laat goed los uit de tray. Hierdoor kan sneller opgepot worden. Er zijn minder mensen nodig bij de potmachine en de potmachine haalt een hogere capaciteit.
  • Minder uitval - De wortels worden bijeengehouden en hechten zich minder aan de wand van de stektray. Bij het oppotten wordt zo weinig kapot getrokken. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de jonge plant. Er ontstaat een wortelmilieu, in en rondom de plug, waar zich sterke en gezonde wortels ontwikkelen.
  • Betere kwaliteit jonge plant - Dankzij de Combi-GreenPlug ontstaat een wortelmilieu, in en rondom de plug, waar zich sterke en gezonde wortels ontwikkelen. Dit is de basis voor een vlotte en goede weggroei zonder wortelproblemen.