Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

 1. IBN
 2. Bedrijfsleven
 3. Zaken doen met IBN
 4. Arbeidsmobiliteit
 5. Van werk naar werk
 1. IBN
 2. Bedrijfsleven
 3. Zaken doen met IBN
 4. Arbeidsmobiliteit
 5. Van werk naar werk

Van werk naar werk

Soms is een andere werkplek voor uw medewerker beter. Boventalligheid, vastlopen in de huidige functie of het feit dat deze niet meer passend is. Maar ook voortekenen van mogelijke uitval of afspraken dat een nieuwe loopbaan beter zou is, kunnen allemaal aanleiding zijn voor een werk naar werk traject.

van werk naar werk

Outplacement en loopbaanadvies

Wij nemen u het volledige van-werk-naar-werktraject uit handen en begeleiden uw medewerker bij het actief op zoek gaan naar ander werk.

Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek zetten we de mogelijkheden voor uw medewerker op een rij. Samen met de medewerker bekijken we hoe we het gewenste doel kunnen bereiken. Door proactief te sturen, zorgen we dat mensen snel de verantwoordelijkheid voelen om in beweging  te komen van het huidige werk naar ander werk. Uiteraard aangepast aan de persoonlijke wensen en mogelijkheden. De medewerker krijgt altijd persoonlijke begeleiding en ondersteuning. 

Door jarenlange ervaring met mensen die ondersteuning op de arbeidsmarkt nodig hebben, kunnen we goed inspelen op alle voorkomende vragen en problemen. Het VWNW-traject wordt persoonlijk en op maat opgesteld, maar bestaat altijd uit de onderdelen intake, bemiddeling en mogelijke aanbodversterking. Met als doel een nieuwe werkplek voor jouw medewerker.

Inzicht in het traject

Graag geven we u inzicht in de stappen die we in het traject ‘Van werk naar werk’ samen met u en uw medewerker doorlopen.

Stap 1: Oriënterend gesprek

De adviseur van IBN bespreekt de situatie met u als opdrachtgever in een oriënterend gesprek en stemt de verwachtingen af.

Stap 2: Intakegesprek medewerker

De adviseur van IBN heeft een uitgebreid intakegesprek met uw medewerker. Het doel van dit gesprek is om de hulpvragen van de medewerker in kaart te brengen, concrete begeleidingsdoelen te formuleren en daarover afspraken te maken. Aan de hand van het gesprek en alle gegevens stelt de adviseur van IBN een 'van werk naar werk' advies samen voor het vervolgtraject.

Informatie over het traject voor uw medewerker

Stap 3: Advies op maat

Het advies op maat bestaat uit een plan van aanpak en een bijbehorend tijdspad. Wij vinden het belangrijk dat uw medewerker zich volledig eigenaar voelt over zijn VWNW-traject; zo voelt hij zich meer betrokken en verantwoordelijk om zelf ‘in beweging te komen’.

IBN beschikt over hulpmiddelen, testen en trainingen om alle vragen tijdens het traject te beantwoorden. 

Stap 4: Bemiddeling

Het doel van een traject is meestal het vinden van een nieuwe baan. IBN biedt hierin verschillende mogelijkheden via het traject ‘Van werk naar werk’.

 • Binnen het uitgebreide IBN-netwerk van zo'n 750 bedrijven in de regio
 • Binnen de bedrijfsonderdelen van IBN
 • Via een doordetachering naar een andere werkgever

Uw medewerker is welkom in het mobiliteitscentrum. Hier krijgt hij begeleiding bij het zoeken naar vacatures en bij het solliciteren. Een-op-een begeleiding en coaching is doorlopend aan de orde.

Stap 5: Plaatsing & nazorg

Als uw medewerker bij een andere werkgever kan starten, begeleidt IBN ook dat traject en adviseren we bij de indiensttreding en bij aanvang van de nieuwe baan.

 

De focus blijft altijd liggen op de zelfredzaamheid van uw medewerker. Het draait om eigen regie, eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid. En natuurlijk helpen wij daarbij!

Contact met IBN voor het beste resultaat

Tijdens het gehele VWNW-traject hebben wij nauw contact met u als werkgever. Dankzij ‘Van werk naar werk’ kunnen we snel een nieuwe, goed passende werkplek voor uw medewerker realiseren en hiermee onnodige (loon)kosten vermijden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Gerrit Timmerman voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

T 0413282025 | E gtimmerman@ibn.nl

Diensten voor uw bedrijf via IBN

Bij IBN ondersteunen we ondernemers graag met diverse diensten. Bekijk hier verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf. Natuurlijk gaan we graag met u in gesprek over de specifieke wensen voor uw bedrijf.