Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Arbeidsmobiliteit
  5. Outplacement
outplacement
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Arbeidsmobiliteit
  5. Outplacement

Outplacement

Zorgvuldig en persoonlijk traject naar ander werk bij een andere werkgever

Ruimte voor outplacement binnen de NOW regeling

Ondanks de NOW-regeling kan het voor u als ondernemer lastig zijn om uw bedrijf volledig draaiende te houden. Mogelijk dat het toch noodzakelijk is om medewerkers vanwege bedrijfseconomische redenen te ontslaan. Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is een ontslagprocedure in te zetten, ook wanneer u gebruik maakt van de NOW-regeling. Het is mogelijk (een deel van) de transitievergoeding te gebruiken om een nieuwe, passende baan te vinden voor uw medewerker.

Een goed afscheid

U wilt de beëindiging van de misschien wel jarenlange arbeidsrelatie zo goed mogelijk laten verlopen. Onze ervaring is dat een nieuwe, passende baan bij een andere organisatie een van de beste oplossingen is. Als deze overstap soepel verloopt, is de kans groot dat u afscheid neemt van een ambassadeur.

afscheid

Zelfstandig aan de slag met begeleiding

De meeste medewerkers zullen hierbij hulp nodig hebben. IBN heeft jarenlange ervaring in het bemiddelen van werk naar werk. Wij bieden persoonlijke coaching en nemen een interessetest, persoonlijkheidstest en een screening op arbeidsmogelijkheden af. Daarnaast zorgen we er met moderne software voor dat we geen enkele vacature missen die bij de kandidaat past. Daarnaast zetten wij ons uitgebreide netwerk actief in om een geschikte werkplek voor uw medewerker te vinden.

Geen definitief afscheid, maar doordetacheren

Wilt u uw medewerker(s) eigenlijk helemaal niet definitief laten gaan, omdat u erop vertrouwt dat de economie weer aantrekt, denk dan eens na over doordetachering. De kandidaat gaat via deze constructie aan de slag bij een andere werkgever totdat hij of zij weer kan terugkeren in uw organisatie. U ontvangt een detacheringsvergoeding en de inlener betaalt een fee. Op deze manier houdt u goede medewerkers achter de hand.

Contact met IBN voor het beste resultaat

Tijdens het gehele traject hebben wij nauw contact met u als werkgever. We kunnen snel een nieuwe, goed passende werkplek voor uw medewerker realiseren. Neem gerust vrijblijvend contact op met Gerrit Timmerman voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

T 0413282025 | E gtimmerman@ibn.nl

Diverse mogelijkheden bij IBN

Bij IBN ondersteunen we u graag met diverse diensten. Bekijk hier ook andere mogelijkheden voor uw bedrijf.