Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

 1. IBN
 2. Bedrijfsleven
 3. Zaken doen met IBN
 4. Arbeidsmobiliteit
 1. IBN
 2. Bedrijfsleven
 3. Zaken doen met IBN
 4. Arbeidsmobiliteit

Arbeidsmobiliteit; re-integratie, coaching en bemiddeling naar werk

De inzet en betrokkenheid van uw medewerkers zijn belangrijke factoren om de organisatie goed te laten presteren. Het zoeken naar manieren om uw mensen vitaler, flexibeler en duurzaam inzetbaar te maken én te houden is een hele uitdaging.

 

arbeidsmobiliteit

Kennis en begeleiding mobiliteitstrajecten

IBN kan uw medewerkers coachen, zodat zij meegroeien met uw organisatie. Soms is het echter beter om een andere werkplek te zoeken voor een medewerker of heeft u te maken met een langdurig zieke medewerker die weer aan het werk moet, binnen of buiten de organisatie. De adviseurs van Arbeidsmobiliteit van IBN bieden niet alleen kennis rondom mobiliteitstrajecten, maar nemen het volledige proces in een persoonlijk traject uit handen.

Behalve directe ondersteuning naar nieuw passend werk bieden we ook inzicht in de (financiële) gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid binnen uw bedrijf.

Outplacement binnen NOW regeling

Ondanks de NOW-regeling blijft het voor menig ondernemer nu lastig tijden. Mogelijk dat het toch noodzakelijk is om medewerkers vanwege bedrijfseconomische redenen te ontslaan. Waarbij u liever een ambassadeur het pand ziet verlaten dan een boze ex-medewerker. Dan is het goed te weten dat u de transitievergoeding in kunt zetten voor een outplacement traject via IBN. Via persoonlijke coaching, de inzet van diverse tests die inzicht geven in de brede mogelijkheden van de medewerker en het zowel digitaal koppelen aan vacatures als de inzet van onze uitgebreide netwerk in de regio, is het mogelijk om een gepaste andere baan voor uw medewerker te vinden.

Bekijk een recent artikel in Bedrijvig over de mogelijkheden

Bekijk alle informatie over de outplacement mogelijkheden

NOW regeling

"Met een doordetachering tijdens een spoor 2 traject krijgen medewerkers de kans om binnen een ander bedrijf mee te kijken. En hoewel je niet gelijk een andere werkplek hebt, blijven medewerkers wel in beweging en dat is bij ons erg succesvol."

Judith Pijs HR-manager en Lotte van Buul S&O adviseur Hutten

Persoonlijke aanpak

We weten als geen ander hoe we mensen weer enthousiast kunnen maken om werk te zoeken en aan de slag te gaan. We helpen medewerkers hun talenten en ambities opnieuw te formuleren en te koppelen aan de mogelijkheden binnen of buiten uw bedrijf. Door proactief te sturen, zorgen we dat mensen snel de verantwoordelijkheid voelen om in beweging te komen, uiteraard aangepast aan de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt onder andere in ons eigen mobiliteitscentrum.

Van werk naar werk

We coachen medewerkers met loopbaanadvies en begeleiding naar ander werk bij een andere werkgever. Mede door ons grote en actieve netwerk vinden wij altijd passend werk.

Voordelen van werk naar werk

Van verzuim naar werk

We zorgen dat langdurig zieke medewerkers ‘in beweging komen’ naar ander passend werk: binnen of buiten uw bedrijf. Bovendien regelen wij alles rondom het verzuimdossier zodat u aan alle verplichtingen kunt voldoen.

Meer over verzuim naar werk

Zicht op verzuimkosten

Dit product geeft inzicht in de (financiële) gevolgen van verzuim en arbeidsongeschiktheid binnen uw bedrijf. In veel gevallen leidt dit advies tot een besparing op deze kosten.

Inzicht in verzuimkosten

1-2-3 keer succes met Arbeidsmobiliteit

Als werkgever zit je soms met vraagstukken waarbij je extra hulp nodig hebt. Of het nu gaat om ander werk voor een boventallige medewerker, een passende baan voor een werknemer in een 2e spoortraject of het invullen van een vacature. Arbeidsmobiliteit van IBN kan je erbij helpen. Bekijk de film over hoe een 3-trapsraket ontstond met een win-win situatie voor 3 bedrijven.

Groot netwerk

IBN heeft in ruim 20 jaar tijd uitgebreide kennis rondom re-integratietrajecten opgebouwd en daarmee veel mensen aan een passende baan geholpen. Naast ons grote netwerk zijn er re-integratieplekken bij IBN zelf. Wij bieden voor elke beroepsgroep en elk opleidingsniveau een passende oplossing.

Social Return

Mogelijk heeft uw onderneming een Social Return opdracht. De trajecten bij Arbeidsmobiliteit zorgen voor duurzaamheid op de arbeidsmarkt. U kunt hiermee als werkgever invulling geven aan Social Return.

"Johannes heeft hier eerst stage gelopen. Daaruit kwam naar voren dat hij heel goed bij ons bedrijf past. Het bevalt hem goed en ons ook."

Johannes is van logistiek medewerker bij de Sligro naar medewerker kwekerij gegaan bij Genson Quality Plants Westerbeek.

Twan van Teeffelen - Bedrijfsleider Genson Quality Planst Westerbeek

Arbeidsmobiliteit via IBN:

 • Een persoonlijk traject op maat met aandacht voor de kandidaat
 • Een sparringpartner met ruim 15 jaar kennis, kunde en ervaring op het gebied van verzuim, inzetbaarheid en traject begeleiding
 • De inzet van een wendbaar en slagvaardig expertteam
 • Een groot actief werkgeversnetwerk van ruim 750 bedrijven in de regio, in te zetten voor re-integratie en plaatsing
 • Veel ervaring in activeren, ontwikkelen, coachen, matchen, en plaatsen van een medewerker
 • Doordetachering; voor werkritme, activering en financiële compensatie
 • Inzet eigen mobiliteitscentrum; activatie, zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en ondersteuning bij het zoeken en solliciteren naar werk
 • Hulpmiddelen, trainingen en testen in huis bij IBN
 • Inzicht in financiële bedrijfsconsequenties en advies om onnodige (verzuim)kosten te voorkomen
 • Social Return door het invullen van duurzaamheid als werkgever

Heeft u een vraag of wilt u een gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Bel Gerrit Timmerman 0413 28 20 25 of mail gtimmerman@ibn.nl.

Wij nemen graag contact met u op

* = verplicht veld

Diverse mogelijkheden bij IBN

Bij IBN ondersteunen we u graag met diverse diensten. Bekijk hier ook andere mogelijkheden voor uw bedrijf.