Carli Pelligrom 3 Uitsnede
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Zaken doen met IBN
  4. Ambassadeur van Werken na
  5. Van Mook klant testimonial

Carli Pellegrom ziet het eigenlijk niet als een project

‘Ontdek je kansen als inclusieve werkgever’

Het verhaal van Van Mook

Carli Pellegrom werkt als manager bij Bewakingsdienst Van Mook. Hij ziet het project van IBN – Werken na – eigenlijk niet als een project. “Bij ons zit inclusie in ons DNA. Wij vinden het niet moeilijk om mensen die extra begeleiding nodig hebben naar werk de hand te reiken en in onze organisatie op te nemen. Het gaat om betrokkenheid en een positieve insteek, kijken naar wat iemand wel kan.”

Veiligheid

Bewakingsdienst Van Mook, met vestigingen in Den Bosch en Oss, zorgt graag voor een veilig gevoel bij hun klanten. Of het nou gaat om een evenement, bedrijventerrein of particuliere beveiliging, zij hebben als missie dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen. Hun dienstenpakket is dan ook enorm breed.

Member of the family

“Wij zijn een familiebedrijf. Als je bij ons komt werken, word je member of the family, en als familie help je elkaar. We voeren open gesprekken met onze medewerkers op een gelijkwaardig niveau. Want als mensen tegen je opkijken, krijg je een andere dialoog. Laat je mensen communiceren binnen hun comfortzone en veroordeel je ze niet, dan ontstaan er eerlijke gesprekken. De medewerker gaat anders over zichzelf denken en vervolgens een andere performance geven. Het zijn gesprekken die richting kunnen geven.”

Werken na kanker

Bewakingsdienst Van Mook is als werkgever aangesloten bij het project ‘Werken na’. “Ik ben gevraagd vanwege onze jarenlange samenwerking. Net zoals IBN, zijn wij een bedrijf dat kijkt naar wat wél kan. Dan maakt het niet uit wat iemand voor een achtergrond heeft, we gaan de focus leggen op de mogelijkheden. Dat doen we met ex-kankerpatiënten, maar ook met mensen die bijvoorbeeld Long COVID hebben of NAH. In de praktijk zie ik vaker dat mensen meteen roepen wat ze niet kunnen. Maar dan zeg ik, oké, dit parkeren we en we gaan een nieuwe start maken. Welke opties passen bij jouw huidige leven, welke belastbaarheid? En op welke manier ben jij gelukkig?”

Meedenken in de goede richting

“Door deze benadering krijg je hele andere gesprekken en gaan mensen meedenken in de goede richting. Hier gaan wij heel ver in. We leiden mensen ook op. Dat doen we voor een deel intern, maar we werken ook samen met opleidingspartners. Per individu bekijken we de competenties en hoe iemand zich kan ontwikkelen. Dan krijg je inzicht in het kansenspectrum en vaak een heel mooi toekomstperspectief.

Een traject op maat

“Als je goed luistert naar mensen, dan komt daar een maattraject uit. Ik vind niks goed en niks slecht, maar probeer samen naar de kansen te kijken en deze te benutten. En dan is er altijd iets dat past. Als tijdens het traject de wind verandert stel ik de zeilen bij, maar niet het doel. We zijn met z’n allen vaak gericht op wat niet kan en wat fout gaat. Maar van fouten kun je leren, ze maken je krachtiger. Het resultaat is een medewerker die duurzaam inzetbaar is. En dan gaat de belastbaarheid vanzelf groeien.”

Denk duurzaam, denk op de lange termijn

“Bij Bewakingsdienst Van Mook werken ze al jaren met mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Het project ‘Werken na’ sluit hier naadloos op aan. “Het is de manier waarop wij al jaren onze verantwoordelijkheid nemen om iedereen bij het arbeidsproces te betrekken. Het voordeel is dat je hele loyale, betrokken medewerkers krijgt. Werkgevers denken vaak alleen in euro’s en aan de risico’s. Dat doen wij ook, maar dan op de lange termijn. We richten ons op duurzame inzetbaarheid. Bovendien zijn mensen ontzettend dankbaar voor de kansen die ze hebben gekregen. En die waarde is niet in euro’s uit te drukken. ”

Ontwerp Zonder Titel 64