Met werk meer mens

 

IBN wil een rol van betekenis spelen in het leven van mensen die extra hulp nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Bekijk onze filmclip

IBN medewerkers Veghel 26 600x320.jpg

Werken geeft je het gevoel dat je ergens aan bijdraagt en dat je ergens bij hoort. Het hebben van werk is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De buurvrouw die met een burn-out thuis zit. Het neefje dat het niet trok op school. Of misschien je partner die na een reorganisatie op zoek moet naar heel ander werk, maar niet weet waar te beginnen. Voor al deze mensen is IBN er. Al bijna 25 jaar maken we ons sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden aan werk te helpen. We willen dat mensen weer mee kunnen doen. Dat mensen vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan een loopbaan. Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier.

Werken aan geluk

Werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze regio mooier.

 

Bekijk de clip

“Hij is representatief, enthousiast, werkt netjes. Wanneer hij de taal nog wat beter beheerst zien wij zeker mooie doorgroeimogelijkheden,” vertelt Jan Dera, zijn leidinggevende. 

 

Jan Dera - Rayonleider IBN

Bekijk de film van Angesome

Abdhoula Wiltec 05 600 x 400.jpg

“Ik wil volgend jaar na de zomer weer naast mijn werk naar school en doorgaan naar een volgend niveau in de logistiek. Zonder IBN had ik geen werk."

 

Abdullahi Abdimahad Yusuf - magazijnmedewerker Wiltec

Lees hier het verhaal van Abdullahi

 

 

IBN-kleding-Oss-24-blog-website-homepage.jpg

Blog: Werkgeluk(t)

Bij IBN gaan rendement behalen en mensen aan passend werk helpen hand in hand. Lopen de zaken niet goed, dan kunnen we onze medewerkers geen werk bieden, zo simpel is het. De wensen van onze klanten zijn daarom heel belangrijk. Als ik hieraan kan voldoen, word ik daar heel blij van. Toch ervaar ik regelmatig een nóg belangrijkere vorm van werkgeluk. Zoals laatst toen een tevreden medewerker zich onverwachts aandiende.

textielsorteercentrum-ibn-uden.jpg

Nieuws: Opening textielsorteercentrum

Samen meer goederen recyclen en meer werk bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wanneer is een tweedehands kledingstuk goed voor de verkoop? En wanneer wordt het afgekeurd? Wethouder Harry van Rooijen en directeuren Maarten Gielen (IBN) en Marc Christiaens (WSD) beoordeelden de nodige kledingstukken tijdens de opening van de uitbreiding van het Textielsorteercentrum maandagmiddag. “Dat valt nog niet mee,” oordeelde Van Rooijen. “Gelukkig zijn er hier veel medewerkers die oog hebben voor dit werk.”

Social Return IBN

IBN Social Return

Social Return is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen gericht op het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor ondernemers die hun sociale hart willen laten spreken. IBN heeft kant en klare oplossingen, maar ook maatwerk opties voor uw bedrijf bespreken we graag.

Alle Social Return mogelijkheden

Onze behaalde rendementen komen ten goede aan onze missie: mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt nog kansrijker maken. Zo investeren we in projecten als aanpak basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) waardoor hun zelfstandigheid toeneemt en ze een rijker sociaal leven krijgen.