1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp naar werk
 4. Werkleerlijnen
 5. Werkleerlijn medewerker ICT
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp naar werk
 4. Werkleerlijnen
 5. Werkleerlijn medewerker ICT

Werkleerlijn medewerker ICT

 

Als je al ervaring met ICT hebt en aangetrokken voelt tot development, dan is deze werkleerlijn iets voor jou. Bekijk hieronder de omschrijving én de foto’s.

 

Gelukkig kan het bij IBN

Leerlijn IBN

Nieuw vak

Leerlijn IBN

"Ik ben Marina uit Boxmeer. Ruim een jaar geleden ben ik gestart bij ICT. Met de diploma’s uit mijn thuisland kon ik hier niet aan de slag. Via IBN heb ik dit nieuwe vak geleerd. Het mooie vind ik dat je echt iets maakt met zichtbaar resultaat."

Zo leuk om te leren

Leerlijn IBN

"Coderen is net als een compleet nieuwe taal. Ik vind het zo leuk om dit te leren. Je krijgt klassikaal uitleg en moet meteen met een groepje opdrachten gaan uitvoeren. We moesten als toets zelf een website bouwen met een eigen thema en design."

Scrum

Leerlijn IBN

"Voor ons eerste project leerden we om samen te werken volgens de scrum-methode. Je stelt een doel met je groepje en praat elkaar bij over de status van je werk. De één maakt bijvoorbeeld de header, en de anderen verschillende pagina’s."

Webshops en software tests

Leerlijn IBN

"We zijn met een team van 12. Nu zijn we vooral webshops aan het bouwen en doen we software tests. Ik begeleid sinds 4 weken een groepje, dat past bij mij als ‘moeder’ van de groep."

Apps bouwen

Leerlijn IBN

"We hebben ook een cursus apps bouwen met Apple Swift. Er komen dan Apple-docenten van de hogeschool om ons dat te leren. De cursus ga ik nu nog niet volgen, ik heb het druk genoeg met de dingen die ik aan het doen ben. Maar in de toekomst kan ik dat nog gaan doen."

Wat leer je in de praktijk

We starten een manier samenwerken die je veel ziet in ICT. Hiervoor krijg je een Scrumtraining. Vervolgens ga ja aan slag met het programma ‘App development met Apple Swift’. In een half jaar tijd leer je de technische kennis van Swift, Apple’s programmeertaal voor het bouwen van apps. Je wordt getraind door docenten van Apple.

Hierna bekijken we of je zelfstandig een app kunt bouwen voor een klant. En mogelijk kun je je ook verder ontwikkelen in coderen in C# of C++ of in andere frameworks zoals woocommerce.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Wanneer kun je aanmelden?

Om deel te kunnen nemen aan de werkleerlijn ICT vragen we je of je je herkent in de onderstaande punten. Mocht dit zo zijn, dan kun je je interesse via het inschrijfformulier doorgeven.

 • Je bent eerder met een MBO4 + niveau, Havo of hogere opleiding gestart. Je hoeft hier geen diploma van te hebben
 • Je kunt, als je het over een onderwerp hebt, goed de hoofdzaken en de bijzaken van elkaar scheiden. Je kunt dus kritisch naar een probleem kijken
 • Je kunt goed Engels lezen en je begrijpt wat er staat
 • Je hebt al programmeer ervaring binnen de ICT (vanuit werk, zelfstandig of hobby)
 • Je hebt al ervaring met websites en/of webshops (vanuit werk, zelfstandig of hobby)
 • Je kunt technische concepten op verschillende niveaus begrijpen, zonder de details te hoeven kennen
 • Het lijkt je super leuk om in de ICT te werken
 • Je kunt zelfstandig werken. Je gaat namelijk zelfstandig programmeren en leren
 • Je hebt er zin in om samen met een projectteam de klus te klaren

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld