1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Werkleerlijnen
Leerlijn IBN
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Werkleerlijnen

Werkleerlijnen van IBN

Jouw route naar een passende baan

Gelukkig kan het bij IBN

Folder Werkleerlijnen

Je wilt graag werken. Maar het lukt je niet om een baan te vinden of te behouden. Mogelijk heeft IBN de oplossing voor jou. We geven mensen de kans zich te ontwikkelen naar een passende baan. Door middel van leren in de praktijk én met begeleiding vanuit IBN kijken we heel praktisch hoe we jou kunnen opleiden binnen een werkleerlijn van IBN.

Bekijk hier de animatie

1. Jouw route naar een passende baan

Via een werkleerlijn helpen we jou naar een baan. Je volgt verschillende stappen waarbij je in de praktijk werkt aan je werknemersvaardigheden. En tegelijkertijd ervaring en kennis opdoet in een specifiek vakgebied.

2. Klaar voor de start!

Om de juiste baan voor jou te vinden willen we je eerst beter leren kennen. Daarom krijg je voordat je start een Talentenscan: vragen over je interesses, wie jij bent en waar je goed in bent. We bespreken de uitkomst van de Talentenscan met jou. Naar aanleiding van dit gesprek kijken we welk beroep en welke werkleerlijn het beste bij je past.

3. Vanaf dag één in de praktijk

Als we weten welk beroep het best bij je past, start je eerst drie maanden op proef. Je werkt met behoud van je uitkering. Samen met jou kijken we hoe het gaat, wat je moeilijk en makkelijk vindt en of je toe bent aan de volgende stap. Als we erachter komen dat je toch beter bij een ander beroep past, kun je wisselen van werkleerlijn.

4. Baangarantie

Als het goed gaat, krijg je na de eerste drie maanden een contract bij IBN. Dan kun je verder in de werkleerlijn met het leren van het vak. Tijdens de gehele werkleerlijn heb je een baangarantie.

5. Werken en leren

Je leert niet alles in één keer. De taken van het werk krijg je stapje voor stapje onder de knie. We kijken per persoon wat je wel en niet kunt. Mocht iets niet lukken, dan maken we extra tijd om het uit te leggen. Er is altijd iemand bij wie je met je vragen terecht kunt.

6. Klaar voor werk!

Bij het leren van het werk kijken we niet alleen of je de handelingen goed doet. We kijken ook of je je kunt concentreren, zelfstandig kunt werken, wat de kwaliteit van je werk is, hoe snel je werkt en hoe je samenwerkt. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je helemaal klaar bent om te werken! Buiten of binnen IBN.

Logistiek medewerker

Werkleerlijn Logistiek

Medewerker Hospitality

Werkleerlijn Hospitality

Medewerker Schoonmaak

Werkleerlijn Schoonmaak

Medewerker Kwekerij

Werkleerlijn Kwekerij

Medewerker In-, om- en verpakken

Werkleerlijn in-, om- verpakken

Medewerker Assemblage en montage

Werkleerlijn Assemblage en montage

Contact?

* = verplicht veld