Heel veel mogelijkheden in de werkleerlijnen

Wil je graag werken? Maar lukt het je niet om een baan te vinden of te behouden? IBN heeft de oplossing voor jou! We geven mensen de kans zich te ontwikkelen naar een passende baan. Via de werkleerlijnen van IBN wordt je in de praktijk opgeleid voor een beroep waar werk in is. Dat kan in de logistiek, schoonmaak en het groen, maar er zijn ook mooie mogelijkheden in de hospitality, als co-packer of in het assemblage- en montagevak en natuurlijk kun je je ontwikkelen binnen de kwekerij.

Heel veel mogelijkheden in de werkleerlijnen

Schermafbeelding 2023 11 30 095910 (1)

Heel veel mogelijkheden in de werkleerlijnen

Wat mag je verwachten in een werkleerlijn?

 • Alles over de werkleerlijnen op een rij

  Via een werkleerlijn leiden we jou op voor een vak waar werk in is. Direct in de praktijk. Wel zo fijn.

  Maar wat mag je precies verwachten? Dat leggen we je uit in de stappen 1 tot en met 6 hiernaast.

 • 1. Jouw route naar een passende baan

  Via een werkleerlijn helpen we jou naar een baan. Je volgt verschillende stappen waarbij je in de praktijk werkt aan je werknemersvaardigheden. En tegelijkertijd ervaring en kennis opdoet in een specifiek vakgebied.

 • 2. Klaar voor de start!

  Om de juiste baan voor jou te vinden willen we je eerst beter leren kennen. Daarom krijg je voordat je start een Talentenscan: vragen over je interesses, wie jij bent en waar je goed in bent. We bespreken de uitkomst van de Talentenscan met jou. Naar aanleiding van dit gesprek kijken we welk beroep en welke werkleerlijn het beste bij je past.

 • 3. Vanaf dag één in de praktijk

  Als we weten welk beroep het best bij je past, start je eerst drie maanden op proef. Je werkt met behoud van je uitkering. Samen met jou kijken we hoe het gaat, wat je moeilijk en makkelijk vindt en of je toe bent aan de volgende stap. Als we erachter komen dat je toch beter bij een ander beroep past, kun je wisselen van werkleerlijn.

 • 4. Baangarantie

  Als het goed gaat, krijg je na de eerste drie maanden een contract bij IBN. Dan kun je verder in de werkleerlijn met het leren van het vak. Tijdens de gehele werkleerlijn heb je een baangarantie.

 • 5. Werken en leren

  Je leert niet alles in één keer. De taken van het werk krijg je stapje voor stapje onder de knie. We kijken per persoon wat je wel en niet kunt. Mocht iets niet lukken, dan maken we extra tijd om het uit te leggen. Er is altijd iemand bij wie je met je vragen terecht kunt.

 • 6. Klaar voor werk!

  Bij het leren van het werk kijken we niet alleen of je de handelingen goed doet. We kijken ook of je je kunt concentreren, zelfstandig kunt werken, wat de kwaliteit van je werk is, hoe snel je werkt en hoe je samenwerkt. Zo zorgen we er samen met jou voor dat je helemaal klaar bent om te werken! Buiten of binnen IBN.

Alles over de werkleerlijnen op een rij

Via een werkleerlijn leiden we jou op voor een vak waar werk in is. Direct in de praktijk. Wel zo fijn.

Maar wat mag je precies verwachten? Dat leggen we je uit in de stappen 1 tot en met 6 hiernaast.