1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Werkleerlijnen
  5. werkleerlijn kwekerij
Leerlijn IBN
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp naar werk
  4. Werkleerlijnen
  5. werkleerlijn kwekerij

Werkleerlijn medewerker Kwekerij

 

Heb je groene vingers, of lijkt het je leuk om met planten te werken? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto’s.

 

Gelukkig kan het bij IBN

Dit is Angela uit Berghem

Leerlijn IBN

"Ik heb eerst de Talentenscan bij IBN gedaan en kon beginnen in de schoonmaak, de assemblage of de Kwekerij. Samen met IBN heb ik gekozen om te starten in de Kwekerij. Ookal had ik nog nooit met planten gewerkt."

Vanaf dag één de praktijk in

Leerlijn IBN

"Na de Talentenscan kon ik direct bij de Kwekerij aan de slag. Iedereen start hier met het knippen van stekjes. Dat doen we gezellig aan tafels. De sfeer is heel relaxed."

Gevoel voor planten ontwikkelen

Leerlijn IBN

"Op het moment dat je het knippen onder de knie hebt, leer je stekjes te potten. Hier ontwikkel je je gevoel voor het kweken van de planten."

Continu individuele begeleiding

Leerlijn IBN

"Toen dit goed ging, kreeg ik in kleine groepjes een korte uitleg over plantthema’s. Ik mocht daarna in de kas gaan helpen met het onderhoud van de plantjes."

Stapje voor stapje werken aan meer zelfstandigheid

Leerlijn IBN

"In de kas assisteer ik met het onderhoud zoals wieden, snoeien met een knipschaartje en water geven. Elke ochtend hoor je wat je die dag kunt gaan doen."

Samen leren werken met machines

Leerlijn IBN

"Je leert daarna te werken met machines. Daarmee kun je snoeien en vliegen verjagen. Op de wiedwagenrijd je altijd samen om met z’n tweeën het onkruid weg te halen."

Planten én zelfvertrouwen kweken

Leerlijn IBN

"Als je er fysiek toe in staat bent, kun je helpen de bestellingen klaar te maken of te vervoeren. Omdat ik steeds meer mag doen, sta ik een stuk steviger in mijn schoenen."

Ontwikkelen tot allround medewerker

Leerlijn IBN

"De laatste stap is dat je buiten zelf nieuwe stekken kunt verzamelen. Daar ben ik nog niet, maar ik kan al heel veel zelf. In de toekomst komt dit er zeker in."

Wat leer je in de praktijk

Als medewerker kwekerij werk je elke dag met planten. Je knipt een stekje (een klein takje) en plaatst deze vervolgens in een potje, waar het kan groeien. Dit takje wordt uiteindelijk een klein boompje. Ook het telen van planten, werken met machines en het onderhouden van de planten in de kassen kan onderdeel van de werkleerlijn zijn.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld