IBN Leerlijn Kwekerij 12
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn kwekerij

Werkleerlijn medewerker Kwekerij

Heb je groene vingers, of lijkt het je leuk om met planten te werken? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto’s.

Gelukkig kan het bij IBN

Werkleerlijn Kwekerij

 • Dit is Angela uit Berghem
  Kwekerij Stap1

  "Ik heb eerst de Talentenscan bij IBN gedaan en kon beginnen in de schoonmaak, de assemblage of de Kwekerij. Samen met IBN heb ik gekozen om te starten in de Kwekerij. Ook al had ik nog nooit met planten gewerkt."

 • Vanaf dag één de praktijk in
  Kwekerij Stap 2

  "Na de Talentenscan kon ik direct bij de Kwekerij aan de slag. Iedereen start hier met het knippen van stekjes. Dat doen we gezellig aan tafels. De sfeer is heel relaxed."

 • Gevoel voor planten ontwikkelen
  Kwekerij Stap 3

  "Op het moment dat je het knippen onder de knie hebt, leer je stekjes te potten. Hier ontwikkel je je gevoel voor het kweken van de planten."

 • Continu individuele begeleiding
  Kwekerij Stap 4

  "Toen dit goed ging, kreeg ik in kleine groepjes een korte uitleg over plantthema’s. Ik mocht daarna in de kas gaan helpen met het onderhoud van de plantjes."

 • Stapje voor stapje werken aan meer zelfstandigheid
  Kwekerij Stap 5

  "In de kas assisteer ik met het onderhoud zoals wieden, snoeien met een knipschaartje en water geven. Elke ochtend hoor je wat je die dag kunt gaan doen."

 • Samen leren werken met machines
  IBN Leerlijn Kwekerij Stap 6

  "Je leert daarna te werken met machines. Daarmee kun je snoeien en vliegen verjagen. Op de wiedwagenrijd je altijd samen om met z’n tweeën het onkruid weg te halen."

 • Planten én zelfvertrouwen kweken
  IBN Leerlijn Kwekerij Stap 7

  "Als je er fysiek toe in staat bent, kun je helpen de bestellingen klaar te maken of te vervoeren. Omdat ik steeds meer mag doen, sta ik een stuk steviger in mijn schoenen."

 • Ontwikkelen tot allround medewerker
  IBN Leerlijn Kwekerij Stap 8

  "De laatste stap is dat je buiten zelf nieuwe stekken kunt verzamelen. Daar ben ik nog niet, maar ik kan al heel veel zelf. In de toekomst komt dit er zeker in."

Dit is Angela uit Berghem

Kwekerij Stap1

"Ik heb eerst de Talentenscan bij IBN gedaan en kon beginnen in de schoonmaak, de assemblage of de Kwekerij. Samen met IBN heb ik gekozen om te starten in de Kwekerij. Ook al had ik nog nooit met planten gewerkt."

Wat leer je in de praktijk

Als medewerker kwekerij werk je elke dag met planten. Je knipt een stekje (een klein takje) en plaatst deze vervolgens in een potje, waar het kan groeien. Dit takje wordt uiteindelijk een klein boompje. Ook het telen van planten, werken met machines en het onderhouden van de planten in de kassen kan onderdeel van de werkleerlijn zijn.

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Bijstandsuitkering

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

Akkoord
Door op 'verstuur' te klikken ontvangt IBN uw bericht in een mailbox. U geeft ons toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens zodat IBN contact met u kan opnemen. Uw gegevens worden 5 werkdagen bewaard om eventueel gemiste mail te kunnen terugvinden. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.