IBN Leerlijn Schoonmaak Header
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn schoonmaak

Werkleerlijn medewerker Schoonmaak

Wil jij iedereen blij maken met een schone werkplek? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto’s.

Gelukkig kan het bij IBN

Werkleerlijn Schoonmaak

 • Dit is Manuela uit Herpen
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 1

  "Voordat ik begon bij IBN had ik al een half jaar ervaring bij een bedrijf in de schoonmaak. Het was voor mij een logische stap om hier bij IBN mee door te gaan. Poetsen moet toch gebeuren, overal waar je bent. Op een kantoorafdeling, in een kantine of in een school kun je terecht."

 • Meelopen
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 2

  "Het team van de schoonmaak is erg fijn. In het begin loop je vooral mee en leer je hoe je het handigst kunt werken. Je gaat met een doekje over tafels en kasten heen, maakt wc’s schoon en stofzuigt."

 • Periodiek onderhoud
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 3

  "Met zijn tweeën of alleen sta je daarna op een afdeling. Dan komt er ook periodiek onderhoud bij, zoals het schoonmaken van deuren. Het werk is heel flexibel: de ene keer moet ik ’s ochtends beginnen, de andere keer pas ’s middags. Soms moet ik ook ’s avonds werken. Ik vind het juist fijn dat het afwisselend is: dan is het niet elke keer hetzelfde."

 • Koffieautomaten
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 4

  "Er komen steeds meer dingen bij die je helemaal zelfstandig kunt doen. Zoals de koffieautomaten schoonmaken en bijvullen. Dan kun je niet alleen met de schoonmaakkar, maar ook met de koffiekar op pad."

 • Nieuwe locatie
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 5

  "Ik werk nu drie dagen op een basisschool in Nistelrode. Want als je zelfstandig kan werken, dan krijg je een nieuwe, eigen locatie. Werken op de school vind ik stiekem wel leuker: het is er levendig, op kantoren is het wat stiller. In Nistelrode ben ik nu kartrekker, daar werken twee schoonmakers onder me."

 • Vloerspecialist
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 6

  "Dit jaar ga ik een training volgen voor vloerspecialist. Daarin leer ik hoe ik verschillende vloeren moet onderhouden. Je leert ook werken met de schrobmachine. Ik heb zelf aangegeven dit te willen leren. Het is wel veel verantwoordelijkheid, want het gaat om vloeren van klanten die je goed moet behandelen."

 • Eerste medewerker
  IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 7

  "Ooit wil ik eerste medewerker worden. Ik wil graag nieuwe dingen blijven leren en mezelf uitdagen. We hebben het er pas over gehad. Nu is het nog niet zo ver, maar over een jaar of vijf misschien wel."

Dit is Manuela uit Herpen

IBN Leerlijn Schoonmaak Stap 1

"Voordat ik begon bij IBN had ik al een half jaar ervaring bij een bedrijf in de schoonmaak. Het was voor mij een logische stap om hier bij IBN mee door te gaan. Poetsen moet toch gebeuren, overal waar je bent. Op een kantoorafdeling, in een kantine of in een school kun je terecht."

Verder ontwikkelen in de werkleerlijn medewerker schoonmaak? Dat kan. Vraag het maar aan Riekie!

"Gelukkig werk ik bij IBN."

Riekie - medewerker schoonmaak via IBN

Gelukkig werk ik bij IBN

Film Schoonmaak

Gelukkig werk ik bij IBN

Stap voor stap leren

"Ik sta steviger in mijn schoenen."

Marly Schuurs - Medewerker schoonmaak via IBN bij het multifunctionele centrum Oelbroeck

Lees hier het verhaal van Marly

Marly Schuurs 01

Wat leer je in de praktijk

Iedereen is blij met een schone werkplek. Jij zorgt voor schone kantoren en scholen. Je start onder toezicht met het ondersteunen bij eenvoudige schoonmaakwerkzaamheden. In elke stap worden de werkzaamheden verder uitgebreid. Ook het werken met machines of het organiseren van het werk kan hierbij horen.

Diploma's te behalen
Binnen de werkleerlijn schoonmaak is het mogelijk diverse diploma’s te behalen. Denk hierbij aan basisvakopleiding schoonmaak, gastvrij werken, verschillende vloercursussen maar ook specifieke cursussen zoals het reinigen van een trappenhuis.

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Bijstandsuitkering

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

Akkoord
Door op 'verstuur' te klikken ontvangt IBN uw bericht in een mailbox. U geeft ons toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens zodat IBN contact met u kan opnemen. Uw gegevens worden 5 werkdagen bewaard om eventueel gemiste mail te kunnen terugvinden. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.