1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp naar werk
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn assemblage en montage
Productie IBN
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp naar werk
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn assemblage en montage

Werkleerlijn Assemblage

 

Lijkt het je leuk om aan mooie designlampen te werken? Of kun je goed met een lockmachine overweg? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto's.

 

Gelukkig kan het bij IBN

Dit is Henk

Leerlijn IBN

"Ik ben Henk en ben blij met mijn baan op de productieafdeling. We maken verschillende soorten lampen. Ik vind elke afdeling leuk om te werken. Vooral om daarna een lamp te zien branden die we zelf helemaal in elkaar gezet hebben."

Mooie design lampen maken

Leerlijn IBN

"Hier ben ik met een schroefmachine de lamp aan het opbouwen. Eén van deze lampen zag ik laatst op tv ergens staan, ik dacht: verrek, die ken ik! Die is dan hier gemaakt. Dat is erg mooi."

Verschillende soorten lampen

Leerlijn IBN

"We maken verschillende lampen. Niet alleen van ijzer, maar ook van karton. Die bouwen we op en kun je aan elkaar lijmen. Als ze klaar zijn, pakken we de lampen in dozen in. Dan worden ze vervoerd. Ze worden overal ter wereld verkocht."

Verschillende soorten werk

Leerlijn IBN

"We doen nog veel meer. Er is ook een afdeling die automatten maakt. Daar werken mensen die het leuk vinden om met een naaimachine te werken. We werken de randen netjes af."

We bedienen verschillende machines

Leerlijn IBN

"Een andere stap die je hier kunt doen, is de logo’s van de automerken erop borduren of lassen. Dat gaat met grotere machines."

Klaar maken voor verzenden

Leerlijn IBN

"Als ze met zijn allen bij de inpaktafel de matten inpakken, klinkt het vaak gezellig. De matten worden gestapeld en net als bij de lampen moeten ze ingepakt worden voor vervoer."


Wat leer je in de praktijk

Binnen de werkleerlijn Assemblage kun je aan slag in twee verschillende werksoorten:

 1. Lampen
  Bij de werkleerlijn assemblage zet je design lampen in elkaar die over de hele wereld verkocht worden. Je leert om verschillende onderdelen met elkaar te verbinden. Ook kun je ledlampjes voorbewerken en bevestigen, fittingen monteren of onderdelen van lampen in elkaar zetten. Je leert ook hoe je de uiteindelijke producten moet verpakken.
 2. Automatten 
  Voor verschillende automerken worden bij IBN de automatten afgewerkt. In de werkleerlijn Assemblage leren wij jou om dit te doen. Je krijgt een mat zonder een zijafwerking en deze moet netjes afgewerkt worden. Je leert hoe je met een machine de mat moet locken of boorden en eventueel borduren. Daarnaast leren we hoe de automatten klaargelegd moeten worden, zodat ze op de juiste wijze verpakt kunnen worden.

Lees hier meer over de werkzaamheden

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

leoni website ibn.jpg

Kijk een dag mee met Leoni en Carmen en hoor alles over de werkleerlijn Assemblage bij IBN.

Leoni en Carmen - medewerker Assemblage bij IBN

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

* = verplicht veld