IBN Leerlijn Assemblage Header
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn assemblage en montage

Werkleerlijn Assemblage

Lijkt het je leuk om aan mooie designlampen te werken? Of kun je goed met een lockmachine overweg? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto's.

Gelukkig kan het bij IBN

Werkleerlijn Assemblage

 • Dit is Henk
  IBN Leerlijn Assemblage Veghel Stap 1

  "Ik ben Henk en ben blij met mijn baan op de productieafdeling. We maken verschillende soorten lampen. Ik vind elke afdeling leuk om te werken. Vooral om daarna een lamp te zien branden die we zelf helemaal in elkaar gezet hebben."

 • Mooie design lampen maken
  IBN Leerlijn Assemblage Stap 2

  "Hier ben ik met een schroefmachine de lamp aan het opbouwen. Eén van deze lampen zag ik laatst op tv ergens staan, ik dacht: verrek, die ken ik! Die is dan hier gemaakt. Dat is erg mooi."

 • Verschillende soorten lampen
  Ibn Leerlijn Assemblage Stap 3

  "We maken verschillende lampen. Niet alleen van ijzer, maar ook van karton. Die bouwen we op en kun je aan elkaar lijmen. Als ze klaar zijn, pakken we de lampen in dozen in. Dan worden ze vervoerd. Ze worden overal ter wereld verkocht."

 • Verschillende soorten werk
  IBN Leerlijn Assemblage Stap 4

  "We doen nog veel meer. Er is ook een afdeling die automatten maakt. Daar werken mensen die het leuk vinden om met een naaimachine te werken. We werken de randen netjes af."

 • We bedienen verschillende machines
  IBN Leerlijn Assemblage Stap 5

  "Een andere stap die je hier kunt doen, is de logo’s van de automerken erop borduren of lassen. Dat gaat met grotere machines."

 • Klaar maken voor verzenden
  IBN Leerlijn Assemblage Stap 6

  "Als ze met zijn allen bij de inpaktafel de matten inpakken, klinkt het vaak gezellig. De matten worden gestapeld en net als bij de lampen moeten ze ingepakt worden voor vervoer."

Dit is Henk

IBN Leerlijn Assemblage Veghel Stap 1

"Ik ben Henk en ben blij met mijn baan op de productieafdeling. We maken verschillende soorten lampen. Ik vind elke afdeling leuk om te werken. Vooral om daarna een lamp te zien branden die we zelf helemaal in elkaar gezet hebben."

Wat leer je in de praktijk

Binnen de werkleerlijn Assemblage kun je aan slag in twee verschillende werksoorten:

 1. Lampen
  Bij de werkleerlijn assemblage zet je design lampen in elkaar die over de hele wereld verkocht worden. Je leert om verschillende onderdelen met elkaar te verbinden. Ook kun je ledlampjes voorbewerken en bevestigen, fittingen monteren of onderdelen van lampen in elkaar zetten. Je leert ook hoe je de uiteindelijke producten moet verpakken.
 2. Automatten 
  Voor verschillende automerken worden bij IBN de automatten afgewerkt. In de werkleerlijn Assemblage leren wij jou om dit te doen. Je krijgt een mat zonder een zijafwerking en deze moet netjes afgewerkt worden. Je leert hoe je met een machine de mat moet locken of boorden en eventueel borduren. Daarnaast leren we hoe de automatten klaargelegd moeten worden, zodat ze op de juiste wijze verpakt kunnen worden.

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Kijk een dag mee met Leoni en Carmen en hoor alles over de werkleerlijn Assemblage bij IBN.

Leoni: "Ze zien me voor wie ik ben, hier voel ik me echt iemand".

Leoni en Carmen - medewerker Assemblage bij IBN

Schermafbeelding 2023 11 30 101809 (1)

Assemblage medewerker

Bijstandsuitkering

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

Akkoord
Door op 'verstuur' te klikken ontvangt IBN uw bericht in een mailbox. U geeft ons toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens zodat IBN contact met u kan opnemen. Uw gegevens worden 5 werkdagen bewaard om eventueel gemiste mail te kunnen terugvinden. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.