IBN Leerlijn Facilitair Header
 1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. Extra hulp
 4. Werkleerlijnen
 5. werkleerlijn groen

Werkleerlijn Groenvoorziening

Wil jij lekker buiten aan het werk en heb je groene vingers? Bekijk dan hieronder de omschrijving én de foto’s.

Gelukkig kan het bij IBN

Werkleerlijn Groenvoorziening

 • Dit is Marvin uit Heesch
  IBN Leerlijn Facilitair Stap 1

  "Voorheen heb ik bij een hoveniersbedrijf gewerkt. In januari 2018 ben ik gestart bij IBN. Ik wil gewoon buiten kunnen zijn. Binnen werken zou ik niet volhouden. Daarom ben ik blij dat ik in de Groenvoorziening aan de slag ben."

 • Plantsoenen netjes maken
  IBN Leerlijn Facilitair 02

  "Het eerste wat je krijgt, is een veiligheidscursus. Die moet iedereen hebben gevolgd. Daarna leer je de plantsoenen netjes maken: schoffelen, wieden, harken, paden vegen en afval opruimen. Dan ziet alles er weer netjes uit."

 • Met een groep op pad
  IBN Leerlijn Facilitair Stap 3

  "Je bent altijd met een groepje van 4 of 5 man op pad. Dat is heel gezellig en je kunt ook veel van elkaar leren. Na een tijdje ga je soms ergens met zijn tweeën aan het werk."

 • Snoeien
  IBN Leerlijn Facilitair Stap 4

  "Het knippen en steken van graskanten hoort ook bij het werk. Eerst ga je met de hand en met een knipschaar aan de gang. Als dat goed lukt, worden de materialen steeds een stukje groter."

 • Boomzaag
  IBN Leerlijn Stap 6

  "Het lot van de bomen halen, gaat met een boomzaag. Anders kun je er niet bij. Dan moet je ook een veiligheidsbril en handschoenen dragen. Zo komt er steeds meer bij."

 • Kettingzaag
  IBN Leerlijn Facilitair Stap 6

  "Samen met mijn eerste medewerker Pascal ga ik een zaagcursus volgen in het najaar. Dan mag ik ook met de kettingzaag werken. Als je machinaal gaat werken, moet je ook een speciale broek aan."

 • Bosmaaier
  IBN Leerlijn Facilitair 17 Uitsnede

  "De echt zware apparaten, zoals de bosmaaier, leer je daarna bedienen. Dan kun je ook echt zelf alles planten, snoeien en verzorgen. De machines maken we na gebruik zelf weer netjes schoon."

 • Eerste medewerker
  IBN Leerlijn Facilitair Stap 8

  "Bij de laatste stap kun je zelf stukken groen en natuurterreinen aanleggen en renoveren. Dan kun je ook eerste medewerker worden en geef je de anderen aanwijzingen. Dat zou ik ooit wel willen worden. Pascal is echt wel een voorbeeld voor me, hoe hij dat doet. Vooraf kon ik aangeven welke leerwensen ik had, daar begeleidt hij me nu in. Dat is erg fijn."

Dit is Marvin uit Heesch

IBN Leerlijn Facilitair Stap 1

"Voorheen heb ik bij een hoveniersbedrijf gewerkt. In januari 2018 ben ik gestart bij IBN. Ik wil gewoon buiten kunnen zijn. Binnen werken zou ik niet volhouden. Daarom ben ik blij dat ik in de Groenvoorziening aan de slag ben."

‘Ik ga fluitend naar mijn werk’

“Thuis zeggen ze dat ik er niet meer zo grauw uitzie, maar weer straal. Ik ben er trots op dat ik bij IBN werk.”

Jos van der Wijst - medewerker groen IBN

Jos Van Der Wijst 06
Groen

Gelukkig werk ik bij IBN

Gelukkig werk ik bij IBN

"Je komt heel ver als je de cursussen doet die ik volg", vertelt Jordy

Jordy  - bomenverzorger bij IBN
Bas - medewerker groenonderhoud bij Engelen Groen

Schermafbeelding 2023 11 30 101148

Groeien en doorstromen

Fijn werken met collega's

“IBN geeft je de kans om te groeien en om door te stromen".

Wesley Schaap- medewerker Groen bij IBN

Wat leer je in de praktijk

Als medewerker Groenvoorziening ben je buiten aan het werk in het groen. Je onderhoudt de plantsoenen en uitgestrekte gebieden. Je schoffelt, wiedt en harkt. Ook veeg je paden en ruim je afval op: zo zorg je ervoor dat het plantsoen er weer netjes uitziet. Ook het snoeien van struiken en bomen kan onderdeel van je werk worden. Langzaam maar zeker ga je met steeds grotere materialen en gereedschappen aan de slag.
Cursussen te volgen
Binnen de werkleerlijn volg je cursussen, zoals bosmaaien, motorzagen en veilig werken langs de weg.

Bij alle werkleerlijnen wordt naar jou als persoon gekeken om te bepalen of alle stappen mogelijk zijn.

Bijstandsuitkering

Heb je een bijstandsuitkering of een Wajong uitkering? Meld je aan voor de werkleerlijn. Noteer je gegevens hieronder in het formulier en wij nemen contact met je op.

Interesse? Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

Akkoord
Door op 'verstuur' te klikken ontvangt IBN uw bericht in een mailbox. U geeft ons toestemming voor het verwerken van uw persoonsgegevens zodat IBN contact met u kan opnemen. Uw gegevens worden 5 werkdagen bewaard om eventueel gemiste mail te kunnen terugvinden. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.