Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Schoonmaakhuis
IBN_schoonmaak expertisecentrum.jpg
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Schoonmaakhuis

Het Schoonmaakhuis

Kennis- en expertisecentrum in schoonmaak

Bij IBN in Oss wordt hard gewerkt aan een spiksplinternieuw kennis en expertisecentrum in de schoonmaak. Naast alle opleidingen die aangeboden gaan worden in het Schoonmaakhuis zorgen we ook dat alle kennis en innovaties op het gebied van schoonmaak hier wordt samengebracht en uitgeprobeerd. Juist deze combinatie zorgt voor een gedegen en professionele aanpak. In november zal het Schoonmaakhuis feestelijk geopend worden.

Opleiden van medewerkers
De juiste middelen en technieken op de juiste vloer toepassen, ergonomisch een goede houding aannemen en vuil herkennen. Deze kennis wordt al vele jaren toegepast in onze eigen kantoorpanden en productielocaties, maar ook bij vele klanten zoals scholen, gemeentehuizen, zorginstellingen en bedrijfspanden. De jarenlange ervaring, samen met alle kennis over de laatste innovaties op de markt wordt samengebracht in het Schoonmaakhuis in Oss.

In het Schoonmaakhuis werken we voortdurend aan het ontwikkelen en opleiden van onze eigen medewerkers. Zodat zij hier de fijne kneepjes van het schoonmaakvak kunnen leren. Iedereen die bij of voor IBN werkt in de schoonmaak, volgt namelijk in ieder geval de basisvakopleiding schoonmaak. In de opleidingsruimte staat alle apparatuur die we bij IBN en onze opdrachtgevers gebruiken. Van microvezeldoekjes en moppen tot aan schrobmachines.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten vloeren gelegd. Zo liggen er bijvoorbeeld vloeren van hout, marmer, linoleum, rubber, PVC maar ook vloerbedekking. In de cursus basis vloeronderhoud leiden we medewerkers op in hoe zij verschillende soorten vloeren kunnen onderhouden. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe je een marmeren vloer kan kristalliseren of hoe je een polymeerlaag kan aanbrengen op een linoleumvloer. Daarnaast leren ze alles over veilig werken VSR-controles.

De theorie ruimte van ruim 90 m2 biedt ruimte aan 12 medewerkers tegelijkertijd. Naast de praktijkruimte met diverse vloeren is het lokaal ook gesitueerd bij een sanitair groep en koffieblok, zodat specifieke onderdelen binnen de opleiding geïnstrueerd kunnen worden.

Kennis, innovatie én opleiden
Met de opening van het Schoonmaakhuis bieden we een centrale plaats voor alle schoonmaakopleidingen van de werkleerlijn schoonmaak. Juist de combinatie van het leren en werken in de praktijk op een object, samen met alle kennis die gedeeld wordt via het Schoonmaakhuis, zorgt voor een complete, professionele en gedegen basis voor alle medewerkers.

Van harte uitgenodigd
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Schoonmaakhuis en de kansen die we aan kandidaten bieden? U bent van harte uitgenodigd om eens langs te komen voor een kop koffie, met of zonder een kandidaat, om de mogelijkheden van het kennis en expertisecentrum te bekijken en te bespreken. Hopelijk tot gauw! Nico Merkx, manager bedrijfsdiensten nmerkx@ibn.nl of 0413 – 28 29 4