Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Bijna 1 jaar young talent
b5a37b24-c9cc-4422-a9d2-3000c804fffd.png
  1. IBN
  2. Over ons
  3. Nieuws en publicaties
  4. Nieuwsbrief
  5. Bijna 1 jaar young talent

Bijna 1 jaar Young Talent | Terugblik met jongerencoach Irene

“Wauw! Wat is de gekke tijd waarin we nog steeds leven voorbij gevlogen! Young Talent is alweer bijna 1 jaar in uitvoering. En wat hebben we samen met onze partners prachtige resultaten behaald, ondanks de roerige bewegingen in de arbeidsmarkt. Daar waar we anderhalf jaar geleden dachten dat de werkloosheid onder jongeren sky high zou gaan worden, kunnen we nu concluderen dat dit gelukkig niet het geval is. Er is zelfs een tekort aan kandidaten om al die vacatures in de markt te vullen.”

Er zijn sinds de start een jaar geleden 60 jongeren aangemeld. Dit is meer dan we hadden verwacht. Van hen zijn er 10 aan de slag gegaan bij IBN, 8 via een detachering bij partners en 5 jongeren zijn direct in dienst gegaan bij één van de partners van Young Talent. Drie Young Talenters zijn gestart met een opleiding (BBL) en 8 kandidaten hebben na hulp met hun cv, een sterke motivatiebrief en gespreksvoorbereiding, nu zelfstandig werk gevonden. En de andere kandidaten? Die zijn net aangemeld en voor hen zijn we nu op zoek naar een baan.

Meer dan alleen werk
Een ander mooi resultaat waar we best even bij stil mogen staan, is dat we voor 11 Young Talenters een ander traject zijn gaan volgen. We kwamen er samen achter dat werken soms niet lukt omdat er te veel andere zaken op de achtergrond blokkades veroorzaakten. Deze jonge mensen hebben we samen met de gemeente naar de juiste hulpverlening begeleid. Zodat ook zij op de langere termijn een gezonde en stevige basis hebben om aan het werk te gaan en zichzelf te ontwikkelen als stabiele, autonome en gelukkige mensen. Voor 3 Young Talenters hebben we Beschut Werk aangevraagd.

Samen met partners en gemeenten
Apetrots mogen we zijn op de samenwerking met de gemeenten. Met de gemeente Meierijstad hebben vanuit beide kanten warme en korte lijntjes weten op te bouwen, waardoor we snel kunnen schakelen en elkaar aanvullen. Door deze intensieve manier van werken met de collega’s vanuit de betrokken gemeenten voelt het alsof we collega’s zijn en we een team vormen voor deze jongeren.

Met de gemeente Oss gingen we zelfs nog een stapje verder. Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij deze doelgroep is er een goede samenwerking ontstaan. We hebben een trainingsprogramma opgezet waarin aangemelde jongeren uit de gemeente Oss 4 intensieve dagdelen coaching en training krijgen. Verzorgd door IBN en de gemeente Oss. Samen gaan we deze groep begeleiden en evalueren. Een mooie eerste opstap en voorbeeld van ons nieuwe partnership! En wie weet, mogelijk haken andere gemeenten ook aan op deze Young Talent methodiek. Zodat we samen nog meer kunnen bereiken voor alle Young Talent’s out there!!

Enne…volg ons op de socials (Facebook en Instagram), want ook dat doen we heel erg goed!

Tot snel! Irene