Wilt u alle nieuws van IBN regelmatig in uw mailbox? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Gemeente
DSC6593 Werkplek Bashar Mohammed  schilder_600x320 res website.jpg
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Gemeente

Werk voor iedereen

 

Samen werken aan een bijzondere opdracht

Ondersteuning richting werk

Iedereen heeft talent. Dat is onze visie. Niet iedereen lukt het om die talenten direct optimaal te benutten. Soms is voor de start in een betaalde baan een steuntje in de rug nodig. IBN biedt deze ondersteuning door test, training, coaching of bemiddeling naar werk.

Bekijk de dienstencatalogus

FvD-IBN-HR-6139_600x400 web res.jpg

Test en diagnose

We kijken naar wat mensen kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. We gebruiken daarvoor de Talentenscan. Centrale vragen zijn: wie ben je, wat kun je, wat heb je nodig? Bij het in beeld brengen van de mogelijkheden van de kandidaat maken we bij IBN gebruik van vragenlijsten, praktijksimulaties, tests en individuele gesprekken. Zie hiernaast een filmpje over de Talentenscan.

Arbeidsonderzoek in testcentrum

Ook beschikken we op onze locaties in Oss en Cuijk over een modern, compleet uitgerust testcentrum. Hier kunnen we de arbeidsvaardigheden, het gedrag op de werkplek en de fysieke belastbaarheid van kandidaten onderzoeken. In het filmpje hiernaast word je meegenomen in de mogelijkheden van een arbeidsonderzoek.

IBN diagnosetraject 60+ 1_600x400 web res.jpg

Arbeidstraining en Talentontwikkeling

Een goed begin... is het halve werk. Dat geldt ook voor een nieuwe baan. Voor iedere kandidaat zoeken (en vinden) we een juiste aanpak om te wennen aan werk, vaardigheden op te doen en kansen op de arbeidsmarkt te herkennen.

Bij IBN bieden we verschillende trainingen en coaching aan:

  • Arbeidstraining op de werkplek: toetsen én vergroten van werkvaardigheden
  • Training Persoonlijke Effectiviteit: een interactieve training met veel doe-opdrachten
  • Coaching: vertrouwen in het eigen kunnen vergroten, gericht op werk vinden en behouden

Diverse werkleerlijnen om kandidaten te ontwikkelen

De werkleerlijnen van IBN leiden uitkeringsgerechtigden, kandidaten die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt, op voor een kansrijk beroep. Dat kan in de logistiek, schoonmaak en het groen, maar er zijn ook mooie mogelijkheden in de hospitality, als co-packer of in het assemblage- en montagevak en natuurlijk kunnen kandidaten zich ontwikkelen binnen de kwekerij.

Bekijk de mogelijkheden van alle werkleerlijnen

DSC6706 Werkplek Marco van Kempen 600x400 web res.jpg

Bemiddeling en detachering

Het vinden van werk kan een hele uitdaging zijn. Denk aan vacatures bekijken, een sterk cv maken, een goede sollicitatiebrief schrijven en een gesprek voeren. IBN ondersteunt kandidaten daarbij. Ook benaderen we zelf actief werkgevers bij het zoeken naar een passende baan. Dit is ons aanbod:

Bemiddeling naar regulier werk: werken aan vertrouwen in eigen kunnen.
Training sollicitatievaardigheden: aanleren en versterken van vaardigheden rondom solliciteren.
Nazorg na plaatsing: gericht op behoud van de werkplek. 
Jobcoaching: begeleiding in het behouden van werk en groeien in werk.
Detacheringen: IBN heeft een jarenlange expertise als detacheerder van diverse doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Regievoering

Bij de uitvoering van re-integratietaken ligt de regie altijd bij de gemeenten. Ook in de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening was dat steeds het geval. We spreken in beide situaties van beleidsregie. Jouw gemeente bepaalt het beleid: bij re-integratietrajecten rechtstreeks, bij Wsw-trajecten via het Werkvoorzieningschap en bij de Participatiewet via de opdracht die de gemeenten hebben geformuleerd.

De uitvoeringsregie is in handen van IBN. Uiteraard gebeurt dit in goed overleg met de klant/casemanager van jouw gemeente.

Kantoorsituaties IBN Oss 16_600x400 web res.jpg

Verhaal van Monique

Monique-film 600x320 web res.jpg

Monique de Bruijn - conciërge Hooghuis - vertelt hoe haar postnatale depressie effect heeft gehad op haar leven en op haar werk.

 

Verhaal van Ayad

Ayad Hussein - metaalbewerker bij Vovu;
"IBN hielp mij, als vluchteling in Nederland, naar werk. Ik werk nu als metaalbewerker en hoop hier tot mijn pensioen te kunnen blijven."

IBN Uden 3 Jeroen Appels 2019 600x320 web res.jpg

Op de hoogte van het laatste nieuws

Een snelle en eenvoudige kennismaking kan door je aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief voor toeleiders. Je ontvangt dan zeven keer per jaar een nieuwsbrief in jouw mailbox met kort nieuws van IBN, de mensen die er werken en nieuwe ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief toeleiders

Monique van der Velden 600x320 web 2.jpg

Nader kennismaken?

Graag vertellen we u nog veel meer. Het liefst willen we u ons bedrijf laten zien tijdens een bedrijfsbezoek. We nodigen u van harte uit om ons nog beter te leren kennen.

Monique van der Velden, Directeur Participatie & Impact, staat u graag te woord. U kunt haar bereiken via telefoon 0413 28 20 18 of mail moniquevelden@ibn.nl