1. IBN
  2. Over ons
Medewerkers IBN
  1. IBN
  2. Over ons

Sociaal Ondernemen

dat doen we samen

IBN biedt kansen aan mensen die het zonder onze steun niet redden op de arbeidsmarkt.

Werken geeft het gevoel ergens aan bij te dragen en ergens bij te horen. Het hebben van werk is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, extra ondersteuning naar werk nodig hebben. Voor al deze mensen is IBN er. Al 25 jaar maken we ons sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden aan werk te helpen. 

Als sociale werkgever investeren we in mensen. We leiden via werkleerlijnen medewerkers op tot vakkrachten. Tijdens of na deze leerperiode kan de medewerker via een detachering of rechtstreeks bij een werkgever in de regio aan de slag. Daarnaast hebben we diverse werkzaamheden binnen onze eigen bedrijfsonderdelen. Deze facilitaire en productiematige diensten zoals schoonmaak, beheer, groenonderhoud, in-, om- en verpakken, assemblage en montage worden uitgevoerd door mensen die extra ondersteuning op de arbeidsmarkt nodig hebben.

Ons werk gaat verder dan het vinden van een passende werkplek. We willen dat mensen weer mee kunnen doen. Dat mensen vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan een loopbaan. Want, werken maakt mensen gelukkiger. En gelukkige mensen maken onze samenleving mooier.

Samenwerking met gemeenten

De 11 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant kennen een lange en succesvolle samenwerking met IBN als uitvoeringsorganisatie van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Met de komst van de Participatiewet is de instroom in de Wsw gestopt en is de samenwerking vernieuwd.

Lees meer over de bijzondere samenwerking

Samen voor maatschappelijke impact

De VN heeft de zogenoemde Global Goals vastgesteld. 17 duurzame doelen, gericht op een betere wereld. Doelen die concreet en tastbaar zijn en waarmee het voor iedereen mogelijk is een bijdrage te leveren en van betekenis te zijn. IBN heeft zich verbonden aan 4 van deze doelen.

Lees meer over de maatschappelijke impact

Geschiedenis

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) is in de jaren 50 ontstaan. Gedurende de jaren zijn er diverse samenwerkingen gerealiseerd en is IBN uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers in de regio.

Lees meer

Jaarverslag 2019

Het jaar 2019 is voor IBN het eerste jaar geweest waarin we werken volgens de nieuwe structuur, vanuit één IBN, met een nieuwe uitstraling. 

Jaarverslag 2019

Organisatieschema

IBN bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen en is werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk en Cuijk. We zijn werkzaam voor 11 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant.

Bekijk het organisatieschema
nieuws 3 450 x 211.jpg

We houden u graag op de hoogte

Graag houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij IBN. We melden nieuwe ontwikkelingen en publiceren prikkelende onderwerpen via ons blog. Ook kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Bekijk het nieuws, de publicaties en lees het blog

De groepsdirectie bestaat uit

vlnr:

Drs. J.P.F.P. (Wil Jan) Stommels RA - Directeur Bedrijfsvoering & Control
wstommels@ibn.nl

Drs. ing M.J. (Marko) Terpstra MBA - Directeur Mens, Organisatie & Innovatie
mterpstra@ibn.nl

I. (Ineke) Walravens - Interim Directeur Services (ontbreekt op foto)
iwalravens@ibn.nl

J. (Jan) Kleine MFM - Directeur Facilitair
jkleine@ibn.nl

Drs. M.A.W. (Maarten) Gielen RC - Algemeen Directeur
mgielen@ibn.nl

C.J.M. (Caroline) van den Elsen - Directeur Participatie
cvandenelsen@ibn.nl

16 Groep IBN

Social Enterprise

IBN is als sociale onderneming aangesloten bij Social Enterprise NL. Wereldwijd zijn social enterprises een begrip geworden en ook in Nederland groeit het aantal. Social Enterprises zijn bedrijven die primair een sociaal doel nastreven met een duurzaam verdienmodel. Ze verdienen geld aan producten en diensten maar herinvesteren hun rendement in hun bedrijf en in de lokale gemeenschap. Ook IBN gelooft in sociaal ondernemen, zet maatschappelijke problemen om in kansen en ziet het streven naar maatschappelijk rendement niet als een bijzaak maar als het kloppend hart van het bedrijf.

Bestuur en toezicht

IBN bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen en is werkzaam vanuit vestigingen in Uden, Oss, Veghel, Schaijk, Helmond en Cuijk. We zijn werkzaam voor 11 gemeenten in het noordoosten van Noord-Brabant. Sinds 2012 leggen de Raad van Commissarissen en het bestuur verantwoording af over de governance van IBN. Zo is besloten dat de Raad van Commissarissen zelf verslag legt over haar activiteiten in het verslagjaar.

Lees meer

Kerngegevens

IBN is de afkorting van Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant

Kamer van Koophandel
IBN Holding BV: 16089226 (IBN)
IBN Dienstencentrum: 17245933 (Kader BV)
IBN Services: 17151558 (Productie BV)
IBN Facilitair VOF: 17190129
IBN Participatie BV: 73335150 

Rechtsvorm
IBN is de handelsnaam voor IBN Holding BV en haar dochter-bedrijven.

Joint venture met Vebego
In 2006 sloot bedrijfsonderdeel IBN Facilitair een joint venture met Vebego: een facilitaire dienstverlener die gespecialiseerd is in zorg en schoonmaak. Begonnen als eenmansglazenwassersbedrijf is Vebego inmiddels verbonden met 140 bedrijven – zowel joint ventures als dochterbedrijven in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland – en biedt werk aan meer dan 35.000 medewerkers.