1. IBN
  2. Nieuws
  3. Wethouder Willy Hendriks opent kwekerij in Beugen
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Wethouder Willy Hendriks opent kwekerij in Beugen

Wethouder Willy Hendriks opent kwekerij in Beugen

06 januari 2020

Het nieuwe jaar is goed gestart in Beugen. Onder toeziend oog van ruim tweehonderd medewerkers heeft wethouder Willy Hendriks van de gemeente Boxmeer samen met twee medewerkers van de kwekerij van IBN op maandag 6 januari de nieuwe kwekerij van IBN officieel geopend. Voorafgaand aan de heugelijke opening kregen de medewerkers een ontbijt om het nieuwe jaar met elkaar in te luiden. Ook de algemeen directeur van IBN, Maarten Gielen, heeft de medewerkers toegesproken en hen een mooi en succesvol nieuwjaar gewenst.


Werkzaamheden ter voorbereiding
Halverwege het voorgaande jaar heeft IBN de kwekerij gekocht en is gestart met opknappen. De elektrische installatie is op orde gemaakt, het schermdoek is vervangen en er is veel grondwerk verricht om een mooi strakke teeltvloer met lava te realiseren. Eind november zijn de eerste stekken in de afhardkas geplaatst en vanaf de opening worden ook andere stekjes in de kas geplaatst.

Groei zorgt voor arbeidsplaatsen
De kwekerij van IBN groeit hard. Daarom is geruime tijd gezocht naar een passende locatie om verder te kunnen uitbreiden. Tijdens deze zoektocht is specifiek gekeken naar de regio Land van Cuijk, zodat in deze regio extra arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden en de werkgelegenheid in de regio Land van Cuijk wordt versterkt. De verwachting is dat de kwekerij ook de komende jaren verder kan groeien in de productie en IBN extra, passende werkgelegenheid kan bieden aan 30 tot 40 medewerkers met een mogelijke uitbreiding naar 100 werkplekken in de toekomst.

Kwekerij-IBN-Beugen-1.1.jpg