Foto 2 Robert Goddijn 600X400 Web Res
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Collega's aan het woord
  4. Robert Goddijn

Robert maakte een switch van ICT naar kwekerij

"Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn overstap."

Het verhaal van Robert

Als oorspronkelijk ICT’er van beroep volgde Robert zijn hart en maakte hij de overstap naar de kwekerij. Het coachen van mensen, maar ook zijn passie voor planten, komen samen in zijn functie binnen de kwekerij.

Zijn achtergrond

Naast dat Robert als kind veel tijd doorbracht in de natuur, had hij ook veel interesse in het repareren van computers. Een mbo-opleiding richting systeembeheer lag voor de hand. Nadat Robert op jonge leeftijd in korte tijd beide ouders verloor, had hij een turbulente jeugd. Hierdoor rondde hij na de opleiding tot systeembeheerder een vervolg hierop niet af. Hij besloot het ICT-vak verder te leren in de praktijk. Robert: “Ik werkte bij een productiefabrikant in computeronderdelen en groeide van medewerker productie door naar orderprocessor en eindigde als helpdeskmedewerker ICT bij een onderwijsinstelling.”

Van ICT naar kwekerij

“Ik voelde me in het ICT-vak altijd een vreemde eend in de bijt. De techniek stond voorop. Het sociale aspect en de mens, kwam later. Ik raakte door de mooie verhalen over het werk van mijn schoonvader, werkzaam bij de kwekerij van IBN, heel enthousiast. Ik besloot te solliciteren en werd aangenomen. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn overstap.”

Voldoening

“Mijn ICT-achtergrond komt in mijn huidige werk goed van pas. Ik denk in processen en dat helpt mee in de uitvoering van de productie op de kwekerij. Ook het coachen van mensen zie ik als heel waardevol. Door mijn levenservaring leerde ik al vroeg om op eigen benen te staan. Dit helpt mij om andere mensen in hun kracht zetten. Wanneer medewerkers aan het einde van de dag met een glimlach de deur uitgaan, dan is mijn werk geslaagd.”

IBN als werkgever

“Je merkt echt dat de mens hier centraal staat. Wat IBN doet voor de medewerkers, maar ook voor een goede productie uitvoering; dat is iets wat je niet zoveel ziet. Ik kan mezelf hier ontwikkelen en heb bijvoorbeeld al vele cursussen mogen volgen. Dit helpt mij mijn werk goed te kunnen doen en ik leer nog elke dag bij.”

“We leveren elke dag prachtig werk af. Ik ben trots om voor IBN te werken.”