1. IBN
  2. Nieuws
  3. Kom in de Kas: zondag 3 april IBN Kwekerijen Schaijk
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Kom in de Kas: zondag 3 april IBN Kwekerijen Schaijk

Kom in de Kas: zondag 3 april IBN Kwekerijen Schaijk

21 maart 2016

Verse aardbeien(Uden) van zonsopgang tot zonsondergang, van april tot december, zien hoe het stekken(Schaijk) in zijn werk gaat. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! Wie dat zelf wil ervaren komt op zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen.

Verse aardbeien(Uden) van zonsopgang tot zonsondergang, van april tot december, zien hoe het stekken(Schaijk) in zijn werk gaat. Het kan in de kas, want in de kas kan alles! Wie dat zelf wil ervaren komt op zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen. Kom in de Kas is de naam van deze open dag voor de glastuinbouw, waaraan twee bedrijven in Uden en Schaijk deelnemen. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit achter het glas van de kas.

De gezonde aardbeien van Jan en Birgitte
Een aardbei heeft net zoals een mens van alles nodig om goed te groeien. Maar ….. wist je dat er onder de grond miljoenen onzichtbare kleine micro-organismen de plant helpen om zo goed te groeien? En dat die beestjes de plant helpen om heerlijke en gezonde aardbeien te maken. Wij hebben nieuwe apparatuur aangeschaft waarmee we de gezondheid van de planten gaan bevorderen. Doel van Jan en Brigitte is het kweken van de echte Hollandse smaakaardbeien. Naast een rondleiding door de kas, kunnen de bezoekers op een hoger gelegen punt het gewas van bovenaf bekijken. Voor de kinderen is er een speurtocht, een springkussen, cup-cakes versieren en ze kunnen zich laten schminken. De opbrengst van de lunch (pannenkoeken) gaat naar het goede doel: De Trap In uit Uden. De openingstijden zijn van 10.30 tot 16.30 uur op zondag 3 april. De parkeerruimte wordt duidelijk door borden en verkeersregelaars aangegeven naar een weiland op ongeveer 200 meter afstand.

IBN Kwekerij Schaijk
Jaarlijks verlaten zo’n 15 miljoen stekken de kwekerijen, jong en oud zijn van harte welkom om een kijkje te nemen hoe dit in zijn werk gaat. Stek is een kwetsbaar product dat vraagt om een zorgvuldige en gespecialiseerde aanpak. In de vijfentwintig jaar van haar bestaan heeft IBN kwekerijen met haar kennis en ervaring een zeer professionele en omvangrijke bedrijfsinrichting gecreëerd, met een optimale groei en een breed assortiment stek als resultaat. Als onderneming met een maatschappelijke doel zijn zij aangesloten bij Social Enterprise NL: ze werken vooral met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bijzonder bedrijf voor jong en oud. Kinderen kunnen aan een wortelwedstrijd meedoen en genieten van iets lekkers. In Schaijk is de kas geopend van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 3 april, de IBN vestiging in Uden is dan gesloten.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Medewerkers IBN