Suzan Jansen Jumbo Boxmeer 06 Uitsnede
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Collega's aan het woord
  4. Suzan Jansen

Suzan heeft geleerd voor zichzelf op te komen

Door een agressieve tumor in haar voet werd deze geamputeerd.

“Echter ik ben geen thuiszitter", vertelt Suzan.

Het verhaal van Suzan

“Het contact met mensen en elke dag weer nieuwe gezichten, dat maakt mijn werk zo leuk,” vertelt Suzan Jansen, werkzaam bij supermarkt Jumbo in Boxmeer via IBN. Enthousiast vertelt ze over hoe ze ooit begon in de winkel van haar moeder. Daar ontstond haar passie voor het werken in de Retail. Tot het noodlot toesloeg: Suzan kreeg te maken met een agressieve tumor in haar voet die uiteindelijk werd geamputeerd. Suzan: “Ik ben geen thuiszitter. Een jaar na de operatie wilde ik alweer aan het werk.” Met hulp van de gemeente Land van Cuijk en IBN vond Suzan nieuw werkgeluk.

Achtergrond

“Vroeger was ik al niet het meisje-meisje type. Mijn interesse lag altijd al in de detailhandel, toch heb ik een mbo-opleiding richting elektrotechniek voltooid. En omdat ik koken altijd al leuk vond, volgde ik ook nog een koks-opleiding. Toch vond ik het werken in de winkel het leukste. Zo’n 18 jaar werkte ik in de detailhandel waaronder in een supermarkt in de vulploeg en achter de kassa. Later maakte ik de overstap naar een winkel waar hobbyspullen, sieraden en kaarten. Deze runde ik samen met mijn moeder met de bedoeling om deze over te nemen. Helaas was het niet rendabel genoeg.”

Heftige tijd

“Ik heb een heftige tijd achter de rug. Naast de amputatie van mijn voet, ging ook mijn relatie over. Maar ik had een enorme drive om door te gaan. Ik stond er alleen voor en ik moest door voor mijn zoon. Daarnaast wilde ik ook gewoon werken. Na de diagnose ADHD bij mijn zoon werd deze ook bij mij gesteld. Een hele opluchting. Veel dingen van vroeger vielen op hun plek. Ik begreep nu pas waarom ik me vroeger altijd anders voelde op school. Nadat ik een Wsw-indicatie kreeg, kwam ik terecht bij IBN.

Direct aan de slag

“Via IBN kon ik direct aan de slag in de kringloopwinkel in Boxmeer. Ik heb er lang gewerkt. Het was helemaal mijn ding. Maar na de winkelsluiting door corona, merkte ik toch dat het niet meer bij mij paste. Connie Willemse, consulent detacheringen IBN: “Samen zijn we een zoektocht gestart naar wat anders. Omdat Suzan graag in een winkel wilde werken, hebben we verschillende winkels aangeschreven. Het werd de Jumbo. Suzan: “Ik ging op gesprek en in korte tijd was het al beklonken: Ik werd aangenomen als caissière!”.

Mezelf ontwikkelen

Candida Boshoven, teamleider kassa Jumbo: “Suzan is erg gemotiveerd. Ik wist van de beperking met haar voet, maar dacht direct: ‘We proberen het gewoon.” Suzan: “Er wordt rekening gehouden met mijn beperking. Ik heb zittend werk, maar ik werk ook afwisselend achter de servicebalie en verricht controles bij de zelfscan. Ook kan mezelf hier ontwikkelen. Ik heb inmiddels een diploma behaald als  assistent-drogist en ik doe zelfstandig bestellingen. Het is heel fijn dat ik altijd terecht kan bij mijn leidinggevende. Candida: “Prioriteiten stellen is door Suzan’s ADHD soms wat lastig. Ze ruimt winkelmandjes op terwijl ze beter iets anders kan doen. We praten dan via de ‘oortjes’ en dan pakt ze het ook meteen op”.

Meer zelfvertrouwen

“Laatst complimenteerde een klant Suzan dat ze zo’n fijne caissière is. Ze is altijd vrolijk en behulpzaam,” vertelt Connie. “Vaak werken mensen al een langere tijd hier voordat ze andere werkzaamheden erbij oppakken. Bij Suzanne ging dat vrij snel.  We moeten haar juist soms zelfs afremmen,” glimlacht Candida.” Suzan: “IBN biedt veel soorten werk. Mensen van buitenaf hebben soms geen idee. Ze zijn dan verrast dat ik via IBN werk. Connie heeft mij enorm geholpen. Ik heb met hulp van IBN geleerd om voor mezelf op te komen en ik heb veel meer zelfvertrouwen.”

Suzan Jansen Jumbo Boxmeer 08

Op de foto

Van links naar rechts: Candida Boshoven, Suzan Jansen, Connie Willemse

Suzan Jansen Jumbo Boxmeer 04

Suzan is multi inzetbaar