IBN Z Route Jongeren 15 Massoud 3.2 Website
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Collega's aan het woord
  4. Massoud

Massoud werkt als winkelmedewerker bij Jumbo in Schijndel

'Door mijn werk spreek ik beter Nederlands'

Massoud: winkelmedewerker bij Jumbo

Het verhaal van Massoud

Massoud werkt als winkelmedewerker bij Jumbo in Schijndel. “Ik werk als vakkenvuller. Heel leuk werk.” Een mooie stap als je bedenkt dat hij nog maar 2 jaar geleden met zijn familie vluchtte vanuit Afghanistan naar Nederland vanwege een onveilige situatie. Nadat hij 5 maanden verblijft in een opvanglocatie in Groningen, komt hij terecht in Schijndel. Via de gemeente Meierijstad doorloopt Massoud een Z-route traject voor inburgeringsplichtigen bij IBN. 


Interesse

“Ik ben blij met de hulp van IBN. Er wordt interesse in mij getoond. Ze vragen hoe het met mij gaat,” vertelt Massoud. Via IBN deed Massoud werkervaring op bij winkelketen Cranenbroek.  Wanneer Edgar Glaudemans, trajectregisseur bij IBN, de vacature bij Jumbo ziet die via de gemeente Meierijstad is uitgezet bij PIM Werkt, legt hij deze voor aan Massoud. “Ik vind het fijn dat Edgar deze baan voor mij vond. Hij hielp mij met mijn sollicitatie bij Jumbo.” 


Taalles

Massoud volgt naast zijn werk 3 keer per week taalles bij IBN. “De Nederlandse taal is echt moeilijk. Praten vind ik moeilijker dan schrijven. De Nederlandse taal spreek ik nu beter, doordat ik veel met Nederlandse collega’s werk. Ik heb een fijne manager bij Jumbo. Hij helpt mij goed tijdens mijn werk. 


Droom

In de toekomst zou ik graag iets met autotechniek doen. Dat is een droom. Voor nu heb ik het goed naar mijn zin. Via de taalcursus bij IBN heb ik ook een mooie vriendschap opgebouwd. Samen doen we leuke dingen, we gaan bijvoorbeeld wel eens naar Rotterdam of naar zee.” Massoud kreeg na zijn proeftijd bij Jumbo een contract. “Ik vind het fijn dat ik geen uitkering heb. Ook mijn familie is blij dat ik werk heb.”