Startende Jongeren Sportpark Uden 07B Website 2.1
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Collega's aan het woord
  4. Jongeren in het groen

Werken in het groen

Bloeiende toekomst voor jongeren in het groen bij IBN 

Jongeren in het groen

‘Buiten werken is leuk en je werkt met toffe collega’s.’ Daarover zijn de jongeren die sinds kort in het groen werken het helemaal eens. Aan het woord komen Jamie Betaoeboen(16), Maikel van Boxtel (17), Dave van Iperen (18), DaMarcus Gajadhar (18), Mike van Boxtel (20), Jamie den Ridder (20), Simon van Tienen (21) en Damian Sluijter (21). Ieder hebben ze een andere achtergrond en motivatie om aan de slag te gaan bij IBN, maar allemaal zijn ze enthousiast over het werken in het groen.  

School was niks voor mij 

Jamie Betaoeboen ging met tegenzin naar school. Nu combineert hij werken en leren in het groen. “Ik zat niet lekker in mijn vel. School is niks voor mij. Ik dacht dat werken in het groen bij IBN alleen schoffelen was, maar er is juist veel meer te doen. Het liefst ben ik met een kettingzaag aan het werk in de bossen. De cursussen bij IBN vind ik leuk omdat mij dit wel interesseert.” Dat hij zichzelf kan zijn en dat er onderling op z’n tijd ook een grapje wordt gemaakt, maakt dat hij zich hier op zijn plek voelt.


Je wordt goed begeleid

Simon van Tienen loopt voor zijn opleiding bij Yuverta richting Bos & natuurbeheer, stage bij IBN. “Ik word opgeleid voor het beheren en onderhouden van natuurgebieden. Wat ik op school leer, breng ik nu in de praktijk. Ik ben bezig met zagen en snoeien van bomen. Bij IBN word ik goed begeleid. Ook doe ik al meer plantenkennis op en heb ik geleerd om te werken met bijvoorbeeld een bosmaaier.” Het werken met verschillende collega’s vindt Simon leuk. “Ik ga met plezier naar mijn werk. Het werken in de natuur geeft me ook rust.”

Resultaat van je werk

Damian Sluijter: “Vroeger werd mij op het speciaal onderwijs verteld dat school niet voor mij was weggelegd. Ik ben trots dat ik toch een mbo-opleiding niveau 1 richting logistiek heb behaald.”

Damian had moeite met het vinden van passend werk bij een regulier bedrijf. Via de Participatiewet kwam hij na aanmelding door de gemeente Maashorst bij IBN. “Ik ben gek op machines. Het werken met apparatuur in het groen vind ik echt leuk. Je ziet resultaat van je werk. Wanneer de bermblokken op de weg zijn geschilderd of een heg weer netjes is gesnoeid, dan ga ik met een tevreden gevoel naar huis. Bij IBN wordt er echt gekeken naar wat je leuk vindt om te doen.”


Buiten werken past bij mij

DaMarcus Gajadhar liep via het Fioretti College stage bij IBN. “Al tijdens mijn stage kreeg ik een contract aangeboden bij IBN. Het buiten werken past echt bij mij. Ik wil graag meer over het vak leren en cursussen volgen. Ik ben blij dat ik naast mijn opleiding ook al bij IBN werken.” 

Geen dag hetzelfde

Ook Dave van Iperen, Mike van Boxtel, Maikel van Boxtel en Jamie den Ridder zijn enthousiast over hun werk als medewerker groenonderhoud bij IBN. “Geen dag is hetzelfde. Van aanplanten, blad blazen, snoeien, knippen tot maaien, je doet steeds iets anders én op verschillende locaties,” vertelt Dave. Wat hen ook aanspreekt is het werken in een team en de onderlinge sfeer. Damian: “Iedereen wordt geaccepteerd.” Buiten werken, afwisseling, jezelf ontwikkelen door het volgen van cursussen en op z’n tijd een dolletje onder elkaar, dat maakt werken in het groen bij IBN zo mooi!

 

 

ST52CE~1

Op foto van links naar rechts Simon van Tienen, Damian Sluijter, Jamie den Ridder, Dave van Iperen, DaMarcus Gajadhar, Jamie Betaoeboen, Maikel van Boxtel en Mike van Boxtel.

STBBA7~1

Op foto Simon van Tienen en DaMarcus Gajadhar

Startende Jongeren Sportpark Uden 14Ab Website 2.1

Op foto Jamie den Ridder