Header Johan
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Collega's aan het woord
  4. Johan van den Heuvel

Johan vindt na Werkfit via UWV nieuw werkgeluk bij IBN

Johan van den Heuvel (65) vond dankzij een Werkfit-traject, ingezet door UWV, nieuw werkgeluk bij IBN.

Het verhaal van Johan

Hij is dankbaar dat hij zijn laatste jaren net voor zijn pensioen nog aan het werk kan als medewerker groenonderhoud bij IBN. Van jongs af aan werkte Johan als metselaar. Na beëindiging van een langdurig dienstverband bij zijn toenmalige werkgever, belandde hij in verschillende uitzendbanen in de bouw totdat een nekhernia de kop op stak.

Fysiek zwaar werk

Johan: “Doordat mijn vaste dienstverband als metselaar jaren geleden werd beëindigd wegens onvoldoende werk, kwam ik terecht in de WW. Ik had hierna nog kortdurende opdrachten als metselaar via het uitzendbureau. In deze periode merkte ik dat ik last kreeg van mijn nek, wat later een nekhernia bleek te zijn. Niet zo gek, want ik verrichte al jarenlang fysiek zwaar werk. Ik kwam terecht in de ziektewet. Een pittige tijd. Naast dat ik nog niet thuis wilde zitten, werd ik flink gekort op mijn inkomsten.”

Via Werkfit aan de slag

“Ik dacht altijd al dat het werken bij IBN in het groen mij erg leuk leek. Ik kaartte dit aan bij mijn contactpersoon bij het UWV. Zo ging het balletje rollen en zette UWV een Werkfit-traject in bij IBN. Marcel van Summeren, eerste medewerker en leidinggevende van Johan: “Johan kwam direct heel gemotiveerd over. Je kon merken dat hij gewend is om met zijn handen te werken. Hij pakte het werk al heel snel goed op.”

Nieuw werkgeluk

In het Werkfit-traject werd stap voor stap gekeken naar de fysieke belastbaarheid van Johan. Johan: “Ik moest in het begin erg wennen aan het werken in het groenonderhoud. Het is toch heel anders dan de bouw maar ik merkte al snel dat ik er op mijn plek zat. In het begin voelde ik nog wel wat pijn in mijn nek, maar na verloop van tijd verdwenen mijn klachten. In mijn werk had ik met mijn collega’s direct een goede klik.

Van Werkfit naar werk

Charel Verschuren, trajectregisseur bij IBN: “Het Werkfit-traject verliep bij Johan zo goed en vlot, dat dit resulteerde in het aanbod van een baan bij IBN. Johan: “Het werken bij IBN bevalt mij erg goed. Ik ben blij dat ik, ondanks dat ik gedeeltelijk ben afgekeurd door het UWV, bij IBN nu deze kans krijg. Ook thuis zien ze dat ik met veel plezier naar mijn werk ga. In de bouw zat ik vroeger altijd al vroeg in de auto naar het werk. Nu werk ik vlakbij huis en spring ik op de fiets naar mijn werk. Marcel: “Johan past goed in het team en wij zijn blij met zo’n gemotiveerde kracht.”