Abdullahi
  1. IBN
  2. Toeleider
  3. Collega's aan het woord
  4. Abdullahi

Leergierige Abdullahi krijgt een kans bij Wiltec

"Ik begon met orderpicken maar nu kan ik al meerdere taken uitvoeren."

Het verhaal van Abdullahi

Vol trots en met een brede glimlach laat Abdullahi Abdimahad Yusuf zijn werkplek zien in het magazijn bij Wiltec in Uden. Abdullahi komt uit Ethiopië, woont sinds 5 jaar in Nederland en heeft via IBN een baan gevonden bij Wiltec.

Leergierig en volhardend

Abdullahi: “Ik heb in Ethiopië nooit de kans gehad om naar school te gaan, mijn buren leerden mij rekenen en schrijven. Toen ik naar Nederland kwam heb ik 1 jaar in een vluchtelingencentrum gewoond en daarna ben ik naar school gegaan. Ik heb Nederlands geleerd en mijn diploma Installatietechniek behaald. In de zomer van 2018 kwam ik via via terecht bij IBN. Ik merkte dat de logistieke branche mij meer trok dan de installatietechniek. Via IBN kreeg ik de kans om bij een bedrijf 3 maanden proef te draaien in het magazijn en ging toen 1 dag in de week naar school voor een opleiding richting Logistiek.” Dit ging zo goed dat IBN een baan voor hem zocht in deze richting en zo kwam hij terecht bij Wiltec, een leverancier van bedrijfskleding.

Abullahi vertelt dat hij in het begin erg moest wennen bij Wiltec, maar dat iedereen erg zijn best doet om hem te helpen. Inmiddels heeft hij bij de vestiging van Wiltec in Uden zijn plek gevonden. Volgens zijn leidinggevende Marie Hasalova past Abdullahi goed in het team. Hij is een doorzetter en pakt het werk goed op. Alleen is soms de taal nog een barrière. Maar deze wordt steeds kleiner doordat collega’s hem hiermee helpen en de tijd nemen om hem alles rustig uit te leggen. Abudullahi vertelt enthousiast: “Ik heb inmiddels ook een nieuwe taak, de voorraad die binnenkomt mag ik inboeken in de computer. Dit is nog wel een beetje spannend, maar ik vind het erg leuk. Ik begon met orderpicken maar nu kan ik al meerdere taken uitvoeren.” Dat Wiltec tevreden is over Abdullahi mag duidelijk zijn. Inmiddels is zijn detacheringscontract omgezet in een dienstverband rechtstreeks bij Wiltec!

Toekomst

Nu heeft Abdullahi een eigen woning en woont hij zelfstandig. In de weekenden helpt hij zijn moeder en zijn jongere broertjes en zusjes. En in zijn vrije tijd houd hij ervan om te voetballen. Ambities heeft Abudallihi ook: “Ik wil volgend jaar na de zomer weer naast mijn werk naar school en doorgaan naar een volgend niveau in de logistiek. Zonder IBN had ik geen werk. Je bereikt wat je wilt door doelen te stellen.”