Foto Mirelle Website Ibn 600X400
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. IBN als werkgever
  4. Werken zonder extra ondersteuning
  5. Werken in de schoonmaak
  6. Mirelle van Venrooij

Mirelle; ‘IBN is er ook voor reguliere medewerkers’

Mijn leidinggevende bij IBN zag dat ik meer in mijn mars had. Ik greep met beide handen de kans die me geboden werd.

Het verhaal van Mirelle

Mirelle van Venrooij werkt als objectleider bij IBN in Oss. In deze functie is Mirelle de tussenpersoon tussen IBN en onze klanten. Zij zorgt voor tevreden opdrachtgevers waaronder onderwijsinstellingen zoals het ROC in Oss. Dit doet ze door ervoor te zorgen dat hun locaties er brandschoon en piekfijn bij staan. In deze verantwoordelijke functie geeft ze leiding aan een team van 5 eerste medewerkers, die in totaal ongeveer 65 medewerkers aansturen. 

Bij IBN kreeg Mirelle een mooie kans om zichzelf te ontwikkelen. “Ik begon bij IBN als medewerker schoonmaak. Mijn leidinggevende zag meer potentie in mij en stimuleerde me om een opleiding te gaan volgen. Ik startte met de opleiding Middle Management. Inmiddels heb ik mijn diploma en ben ik ontzettend trots op wat ik heb bereikt.” 

Opleiding

“Mijn vooropleiding is lhno wat nu het vmbo is. Na mijn opleiding ging ik als productiemedewerker aan de slag. Omdat ik kinderen kreeg, stopte ik hiermee. Ik kon dit werk niet combineren met thuis. In de avonduren ben ik daarna gaan werken als medewerker schoonmaak op een school in Oss. Het schoonmaakbedrijf waar ik toen werkte, werd overgenomen door IBN. Achteraf gezien het beste wat mij kon overkomen. Mijn leidinggevende bij IBN zag dat ik meer in mijn mars had. Ik greep met beide handen de kans aan om ervaring op te doen in de catering. Een jaar later kreeg ik het aanbod van IBN om te gaan werken als eerste medewerker. Ik volgde verschillende trainingen en opleidingen. Uiteindelijk gaf ik leiding aan ongeveer 20 medewerkers, werkzaam bij de receptie, kantine, was, keuken, catering en post.”

Het past bij mij

“Het was wel even wennen toen ik doorgroeide naar eerste medewerker, maar het voelde meteen goed. Ik merkte dat het werken met mensen die extra hulp nodig hebben in hun werk, mij goed afging. Ik ben van nature heel geduldig en behulpzaam. Het is belangrijk dat je ziet wat mensen nodig hebben. Dat moet in je zitten. Het is belangrijk dat je goed naar mensen kunt luisteren, je kunt inleven, en laat weten dat ze altijd bij jou terecht kunnen.”

Blij met mooie kans

“Ik ben inmiddels doorgegroeid naar de functie objectleider en heb mijn diploma Middle Management. Doordat ik eerder collega’s had vervangen in deze rol tijdens zwangerschap of ziekte, was dit voor mij een logische vervolgstap. Mijn functie is heel uitdagend. Ik ben verantwoordelijk voor verschillende klanten. Door te werken met budgetten en targets zorg ik dat de juiste werkzaamheden plaatsvinden en zorg ik voor een goede personeelsbezetting. Ook voer ik jaargesprekken met medewerkers en houd ik me bezig met arbo en ziekteverzuim. Ik heb me altijd, ook toen nog werkte als medewerker schoonmaak, voor 100% ingezet. En als er veel zieken zijn, sta ook ik soms nog met een doek in mijn hand. Als je bij IBN laat zien dat je wilt en er positief in staat, gunnen ze jou ook die kans.

"Als je eenmaal bij IBN zit, kun je alle kanten op. Ook al ben ik geen gesubsidieerde medewerker, ik krijg net zoveel kansen als de rest.”
IBN Mirelle Van Venrooij 04 Verkleind

Mirelle is blij met haar werk bij IBN

IBN Mirelle Van Venrooij 03 Verkleind

Mireille in gesprek over werkzaamheden