Groen Onderhoud Bossen Maashorst 12
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. IBN als werkgever
  4. Werken zonder extra ondersteuning
  5. Werken in de openbare ruimte
  6. Jeroen van Dijk

‘Het coachen van mensen is iets dat goed bij mij past’

Jeroen van Dijk - Eerste medewerker in de openbare ruimte IBN

Het verhaal van Jeroen

Jeroen van Dijk begon zijn loopbaan bij Defensie en kwam vandaaruit bij een supermarkt terecht. Van dat werk werd hij niet gelukkig. Hij ging in gesprek met een jobcoach en kwam erachter dat het coachen van mensen goed bij hem zou passen. In 2018 kwam de vacature voor vakkracht bij IBN voorbij. Hij solliciteerde en kreeg de baan. Met de insteek om door te groeien naar eerste medewerker zodat hij het advies, het coachen van medewerkers, in de praktijk kon brengen.

Kansen via IBN
Jeroen: “Ik had nog geen ervaring in het groenonderhoud, maar heb bij IBN de kans gekregen om de avondopleiding tot hovenier te volgen bij Helicon. Ik ben nu bijna klaar met niveau 2 en ga in september verder met het 3de en laatste niveau. In de avondopleiding zitten we met een groep super gemotiveerde mensen. De aanpak is minder schools en dat vraagt wel een actieve houding en doorzettingsvermogen. Die heb ik!”

Leidinggevende is de coach
De klas is de basis. Leren doe je in de praktijk en dat doe je vooral zelf. Ook de coaching door de leidinggevende is belangrijk. Jan van den Hurk is de leidinggevende van Jeroen en vertelt hoe hij Jeroen coacht: “Ik neem Jeroen mee naar klanten om het werk door te spreken. Samen nemen we de klus aan en vervolgens geef ik Jeroen de ruimte om de uitvoering op te pakken. Waar nodig stuur ik bij.” Jeroen vult aan: “Jan is mijn vraagbaak, ik kan altijd bij hem terecht. Ik kan een open en eerlijk gesprek met hem hebben. We zijn het niet altijd eens, maar ik kan wel altijd mijn standpunt vertellen en daar heeft Jan begrip voor.” Jeroen en Jan werkten samen toe naar de volgende stap in de loopbaan van Jeroen; van vakkracht naar eerste medewerker. Inmiddels is Jeroen succesvol aan de slag in deze functie.

Talenten benutten
“Bij de verdeling van het werk ga ik uit van de talenten die mensen hebben”, vertelt Jeroen. “Samen met de medewerkers probeer ik die talenten verder te ontwikkelen. Ik doe dat op gevoel, maar het gaat niet altijd vanzelf. Daarom heb ik ook veel gehad aan de cursussen bij IBN.”

Groen Onderhoud Bossen Maashorst 18

Jeroen (in het midden) in gesprek met collega's

Groen Onderhoud Bossen Maashorst 02

Groen onderhoud in het bos