Startende Jongeren Sportpark Uden Header
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. IBN als werkgever
  4. Stage
  5. Simon van Tienen stage

‘Wat ik op school leer, breng ik in de praktijk’

Simon van Tienen (21 jaar) zit in het eerste jaar van zijn opleiding bij Yuverta richting Bos & natuurbeheer. Hier wordt hij opgeleid voor het beheren van natuurgebieden. Voor zijn opleiding loopt hij stage bij IBN. 

Het verhaal van Simon

“Wat ik leer op school, breng ik nu in de praktijk. Ik ben bezig met zagen en snoeien van bomen. Ook doe ik meer plantenkennis op en heb ik al geleerd om te werken met bijvoorbeeld een bosmaaier.”

Goed begeleid

“Op school behaalde ik al bepaalde certificaten waardoor ik mag werken met bepaalde apparatuur. Ik houd me tijdens mijn stage bezig met het zagen en snoeien van bomen en ik leer in de praktijk hoe ik dit goed kan doen. Bij IBN word ik goed begeleid. Hiervoor deed ik een koksopleiding. Maar dit werk ligt mij veel beter en het is minder stressvol.”

Meer aangepast aan natuur

“Ik vind het mooi om te zien dat groenonderhoud- en beheer zich steeds meer aanpast aan de natuur. Bij veel groenwerkzaamheden zit er een gedachte achter. Dat zie ik ook terug in mijn stage bij IBN. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld gesnoeide taken. Deze leggen we in een bepaalde vorm neer op de grond zodat ze niet weg kunnen waaien. Dit noemen we takkenrillen leggen. Op deze manier hebben dieren en de natuur er weer profijt van. Ik ben echt fan van de natuur. Ook mijn collega’s zijn leuk. Ik zou best in de toekomst bij IBN kunnen werken.”

Startende Jongeren Sportpark Uden 01

Op de foto links Simon van Tienen

Startende Jongeren Sportpark Uden 04

Simon (links op de foto) samen met collega's