Danielle (1)
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. IBN als werkgever
  4. Lekker in je vel
  5. Daniëlle verloor 30 kilo

Daniëlle verloor 30 kilo en werd een ander mens

Onder begeleiding van een coach via de sportschool ben ik gaan sporten, met resultaat.

Het verhaal van Daniëlle

Wie Daniëlle van Schijndel, werkzaam bij de Kringloopwinkel in Oss, al even niet gezien heeft, kent haar niet meer terug. Daniëlle viel maar liefst 30 kilo af!  Dat ging niet vanzelf. Bijna een jaar geleden hakte ze de knop door en ging de strijd aan met de overtollige kilo’s. Via het Lekker in je vel- programma van IBN ging ze naar de sportschool. En met zichtbaar resultaat! Ze viel 30 kilo af en vertelt hier haar verhaal.

Hoe het zo ver kwam
“Eigenlijk ben ik mijn hele leven al te zwaar. Ik heb helaas aanleg maar ook een ongezonde levensstijl sloop er langzaam in. De afgelopen jaren vlogen de extra kilo’s er hard aan. Ik ging samenwonen met mijn vriend en we houden allebei van lekker eten. Als we samen voor de TV zaten kwam er chips of een toastje op tafel of ging de frietpan aan. Niet echt gezond dus.”  

Niet lekker in haar vel
“Door een ernstig auto-ongeluk op jonge leeftijd, heb ik niet-aangeboren hersenletsel. Ik heb moeite om prikkels te verwerken zoals licht en geluid. Een werkdag kost me veel energie maar mijn overgewicht maakte dit alleen maar erger. Bovendien kon ik nooit eens lekker shoppen. Niets paste. Ik droeg wijde kleding om de kilo’s te verbergen. En door ‘crash diëten’ viel ik wel af, maar zodra ik normaal at, kwam het er weer aan. Ik kwam op een punt dat het me niet meer interesseerde. Durfde zelfs niet meer op de weegschaal te staan. Ik voelde me doodongelukkig.”

Voordelig sporten via IBN
“In december 2019 kwam er iemand van de sportschool op het werk en gaf ons uit uitleg om te sporten via het Lekker in je vel programma. Voor mij de aanleiding om er nu ècht voor te gaan. Ik kon via IBN gaan sporten tegen een voordelig tarief. Onder begeleiding van een coach via de sportschool ben ik dat gaan doen. Ik kreeg een ‘gezondheidscheck’. Sinds lange tijd stond ik weer op de weegschaal. Ik schrok enorm: de teller stond op 107 kilo! Zoveel had ik nog nooit gewogen, er moest nu iets gebeuren!

Een andere levensstijl
“Ik deed aan E-gym: een effectieve kracht- en conditionele training van 20 minuten. Daarnaast liep ik 50 minuten op de loopband. Ik kreeg de smaak te pakken. Ging zelfs 3 keer per week naar de sportschool. Ik plofte na het werk niet meer op de bank maar wandelde meerdere keren per week 6 kilometer. Ik fietste naar het werk in plaats van dat ik met de auto ging. Boodschappen doen deed ik te voet. Mijn vriend vroeg zelfs of het mentaal wel goed met me ging. Hij had mij nog nooit zo actief gezien! Mijn eetpatroon gooide ik om en ik at gezonde tussendoortjes. Na een maand was er 6 kilo af. Ook al zag je het nog niet echt, het motiveerde mij om door te gaan.”

Overwinning
Door de winkelsluiting tijdens de eerste lockdown, had ik collega’s langere tijd niet gezien. Toen zij mij weer zagen, kreeg ik veel complimenten over mijn nieuwe uiterlijk. Ik voel me fitter en energieker. Ik hoef zelfs niet te meer te rusten na een werkdag. Ook verdwenen lichamelijke klachten zoals het snurken, waarvoor ik bij een KNO-arts liep. Afgelopen zomer droeg ik zelfs weer een korte broek. Echt een overwinning. Een tip voor anderen? Ga de drempel over, je voelt je zoveel beter dan voorheen!”

1e foto van Daniëlle nu - 2e foto van Daniëlle een jaar eerder

A804bb089ce92c49e8ba53a3e06afe1736978e07