Header Laurine
  1. IBN
  2. Werkzoekende
  3. Extra hulp
  4. Werkleerlijnen
  5. Werkleerlijn Hospitality
  6. Laurine Sanders

Laurine leerde gastvrij te zijn naar zichzelf

Door positief naar mezelf te kijken, straal ik ook naar anderen.

Het verhaal van Laurine

De 22-jarige Laurine behaalde onlangs haar certificaat voor de werkleerlijn horeca/catering en werkt nu als medewerker bedrijfsrestaurant bij de Sligro in Veghel. Via de werkleerlijn van IBN werd ze opgeleid tot allround horecamedewerker waar ze de fijne kneepjes van het horecavak leerde. Ook als persoon is ze enorm gegroeid. Laurine vertelt graag over de werkleerlijn en hoe dit haar een opstap gaf naar een mooie baan.

Opleiding

Laurine volgde speciaal onderwijs voor mensen met spraak- en taalstoornissen vanaf haar vierde. Nadat ze het voortgezet onderwijs had afgerond, volgde ze haar passie voor koken. Ze behaalde via De Rooi Pannen haar koks-diploma. Ondanks een mooi diploma op zak, was het toch lastig om een passende baan te vinden in de horeca.

Zo kwam ik bij IBN

Via de Gemeente Uden kwam Laurine terecht bij het Jongerenloket. “Het Jongerenloket bracht mij in contact met Gerrit Timmerman van IBN. Hij gaf mij de tip om me aan te melden voor de werkleerlijn horeca/catering bij IBN, die in 2019 net van start was gegaan. Dit sprak mij meteen aan: ik kon op een breed vlak kennis en ervaring opdoen in de horeca met een baangarantie! Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

Werkleerlijn horeca/catering

Vanwege haar vooropleiding ging Laurine meteen aan de slag in de keuken. “Ik begon in de ‘warme’ keuken zoals ze dat noemen en maakte vooral soepen. Omdat dit goed ging, stroomde ik door naar de ‘koude’ keuken. Daar moest ik wel even wennen. Dat was best hectisch omdat we afhaal- en bezorgmaaltijden bereidden voor de Lunchkoerier, ook onderdeel van IBN. Ik leerde om onder tijdsdruk te werken omdat alles op uur en tijd werd afgehaald of bezorgd.  Een nieuwe manier van werken maar met begeleiding en door het gewoon te doen, kreeg ik vanzelf meer snelheid in mijn werk.

Wat ik nog meer leerde

"Het leuke van de werkleerlijn is dat ik kon kennismaken met verschillende soorten werkzaamheden in de horeca. Zo werkte ik bij Meeters vergaderlocatie (onderdeel van IBN). Ik leerde er in de bediening te werken, zalen klaarzetten voor vergaderingen of evenementen en het werken volgens een planning. Ook volgde ik een cursus gastvrijheid. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: ik leerde om gastvrij te zijn naar mezelf. Doordat ik positief naar mezelf ben gaan kijken, straal ik dat ook uit naar anderen. Ik kreeg veel complimenten van klanten over mijn service en ontvangst, waardoor mijn zelfvertrouwen groeide.”

Mooie baan baan bij de Sligro

Volgens Erwin van Rosmalen, chef-kok en begeleider tijdens haar werkleerlijntraject: “Laurine is veel assertiever geworden, mooi om de ontwikkeling te zien die ze heeft doorgemaakt.” Nu werkt Laurine via IBN als medewerker bedrijfsrestaurant bij De Sligro. “Ik zorg voor de bereiding van verschillende lunchgerechten voor medewerkers. Een hartstikke leuke baan bij een bedrijf waar ik het enorm naar mijn zin heb.”