1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe samenwerking tussen IBN en ROC de Leijgraaf: Entree werkt in logistiek
  1. IBN
  2. Nieuws
  3. Nieuwe samenwerking tussen IBN en ROC de Leijgraaf: Entree werkt in logistiek

Nieuwe samenwerking tussen IBN en ROC de Leijgraaf: Entree werkt in logistiek

24 mei 2016

IBN en ROC de Leijgraaf gaan samenwerken in het project ‘Entree werkt in logistiek’. Dit is een bijzonder samenwerkingsverband waarin een groep leerlingen van De Leijgraaf (15-18 personen) hun opleiding gaat volgen bij IBN op het werk. De samenwerkingsovereenkomst tussen IBN en ROC de Leijgraaf is op 23 mei door beide partijen ondertekend.

Deze samenwerking is uniek en nieuw in de regio. Voor ROC de Leijgraaf is het een mooie mogelijkheid om leren op de werkvloer in de praktijk te brengen. Voor IBN is het een manier om nieuwe groepen te laten instromen in de bedrijven. Voor IBN en De Leijgraaf is dit een pilotproject, waarvan er meerdere kunnen gaan volgen onder de vlag van Entree werkt. 

Perspectief op werk
De opleiding betreft het profieldeel (niveau 1) van de ROC opleiding Logistiek/Procestechniek. Een richting met goede kansen op de arbeidsmarkt. Met name in onze regio is er perspectief op werk in de logistieke sector.

De leerlingen krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar zowel theorie als praktijkles bij IBN Productie. Voor de theorielessen wordt een speciale theorieruimte voor hen beschikbaar gesteld. Hier krijgen ze instructie van een instructeur en praktijkopleider van IBN. De praktijk volgen ze door mee te gaan werken in de productie en logistiek (bij Cortexon, Moooi, Graypants, magazijn en intern transport). Voor algemeen vormende theoretische vakken krijgen ze les bij ROC de Leijgraaf.

Tekenen contract loods mannen en vrouwen