1. IBN
 2. Nieuws
 1. IBN
 2. Nieuws

IBN brengt u het nieuws

IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen door het optimaal benutten van talenten, met renderend werk waar iedereen trots op is.

Nieuws 600x320.jpg
 • Werkzoekenden ontdekken (verborgen) talent!

  Op 27 november organiseert het WSP Noordoost-Brabant, voor het tweede jaar op rij, het Talent Event in Oss. Vorig jaar ontvingen wij zo’n 200 bezoekers op het Talent Event. Dit jaar willen we dat succes gaan evenaren! Het Talent Event staat volledig in het teken van ontdekken: werkzoekenden worden geholpen bij het bepalen welk werk ze leuk vinden en welk werk goed bij hen past. Maar ook, wat maakt hen uniek en waar liggen hun talenten?

  Lees verder
 • Samenwerking Gemeente Meierijstad, WSD en IBN gevierd tijdens opening textielsorteercentrum

  Samen meer goederen recyclen en meer werk bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Lees verder
 • Ondertekening bestuurlijke opdracht partnership 11 gemeenten en IBN

  De wethouders en algemeen directeur van IBN ondertekenen officieel de bestuurlijke opdracht voor de nieuwe invulling van het partnership vanaf 2021. Het huidige partnership voor de uitvoering van de Participatiewet loopt tot en met 2020 en afspraak in dit partnership is om in 2020 een besluit te nemen over het vervolg.

  Lees verder
 • Nieuw: Combi-GreenPlug

  Dé innovatie waardoor er weinig overworteling is en weinig mosvorming ontstaat. Hierdoor is een beter oppotproces mogelijk. De kwekerij van IBN heeft in samenwerking met Green Products een bestaande plug innovatief doorontwikkeld. In eerste instantie merken de afnemers van coniferen de verbeteringen, maar de nieuwe werkwijze is natuurlijk ook toepasbaar bij andere teelten.

  Lees verder
 • De vertrouwde gezichten blijven

  Ruim 18 medewerkers zijn trots en blij dat zij hun werk kunnen blijven uitvoeren op de Horizonscholen in Oss. Na het gunnen van de aanbesteding die de stichting Saam had uitgeschreven, behoudt IBN het schoonmaakwerk op de 6 locaties van de Horizonscholen.

  Lees verder
 • Award ‘Beste Vergaderlocatie’ 2019 voor vergadercentrum van IBN

  Met trots hebben de medewerkers van het vergadercentrum van IBN hun prijs als ‘Beste Vergaderlocatie in Noord-Brabant’ in de categorie Large in ontvangst genomen. Uit ruim 800 locaties kwam het vergadercentrum van IBN als beste uit de bus. Het team van toegewijde medewerkers ervaart de prijs als een extra bekroning op hun werk, zeker omdat de prijs is toegekend door beoordelingen van klanten. Na hun evenement of bijeenkomst hebben zij hun mening gedeeld op Meetingreview.com en op basis van deze ervaringen heeft IBN deze prijs mogen ontvangen.

  Lees verder
 • Gemeente Meierijstad sluit zich aan bij samenwerking ’Van VSO naar Beschut Werk’

  Gemeente Meierijstad sluit zich aan bij het samenwerkingsverband ‘Van VSO naar Beschut Werk’. Wethouder Menno Roozendaal tekent als zesde samenwerkingspartner het convenant dat eind 2018 al door het UWV, Gemeente Oss, UniK, HUB en IBN werd ondertekend. Ook wordt vandaag de eerste pilot afgerond en ontvangen de leerlingen een certificaat voor het behalen van de fase Praktijkervaren.

  Lees verder
 • In de toekomst extra werkgelegenheid in regio Land van Cuijk

  De kwekerij van IBN groeit hard. Daarom werd al geruime tijd gezocht naar een passende locatie om verder te kunnen uitbreiden. Tijdens deze zoektocht is specifiek gekeken naar de regio Land van Cuijk, zodat in deze regio extra arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden en de werkgelegenheid in de regio Land van Cuijk wordt versterkt.

  Lees verder
 • Nieuwe Raad van Commissarissen voor IBN

  De Raad van Commissarissen van IBN heeft een andere samenstelling. Liefst drie nieuwe leden zijn geïnstalleerd. Waar voorheen de Raad van Commissarissen bestond uit 9 commissarissen van wie er 6 afgevaardigd waren vanuit de gemeenten, is deze nu ingericht op basis van specifieke deskundigheid en onafhankelijkheid. De gemeenten zijn vertegenwoordigd in de Algemene Vergadering.

  Lees verder
 • Sociaal ondernemen met impact voor noordoost Brabant

  Ruim 3.600 mensen aan het werk, verschillende mooie nieuwe initiatieven en een positief financieel resultaat. IBN kan terugkijken op een succesvol 2018.  Een jaar dat in het teken heeft gestaan van een herinrichting van de organisatie. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een doorstroombedrijf waar mensen vaak tijdelijk gebruik van maken. Dit vergroot de sociale impact van het bedrijf: immers, zo kunnen er nog meer mensen de mogelijkheden van IBN benutten en hun weg naar werk (terug)vinden.

  Lees verder