Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief

  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Sociaal ondernemen
  1. IBN
  2. Bedrijfsleven
  3. Sociaal ondernemen

Samen sociaal ondernemen

Gezamenlijk zorgen we voor een inclusieve arbeidsmarkt

samen sociaal ondernemen

Sociaal betrokken is toch normaal

Vanuit een sociaal hart, omdat u betrokken bent bij de maatschappij en iedereen een kans wilt bieden. Omdat u binnen uw familie of vriendenkring iemand kent die extra kansen nodig heeft, of omdat u in de maatschappij mensen ziet die te weinig kansen krijgen. Omdat we allemaal, gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor participatie en het bieden van werk. En dat dat kan met hard werkende, loyale en motiveerde medewerkers is toch gewoon die extra bonus die het werken net nog even mooier maakt? Medewerkers via IBN zijn gewoon een waardevolle aanvulling voor uw bedrijf!

Social return samen met IBN

Zowel medewerkers die rechtstreeks bij een werkgever aan de slag zijn als medewerkers die werk uitvoeren via IBN tellen mee bij Social Return. Dus ook de diensten zoals schoonmaak, groen of ompakwerkzaamheden uitgevoerd via IBN, tellen mee bij een Social Return opdracht. Op eenvoudige en toegankelijke wijze creëert u niet alleen werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar voldoet u ook aan Social Return.

Direct naar alle Social Return oplossingen

Inzicht in kandidaat

We zorgen voor de juiste kandidaat op de juiste plek. Daarvoor willen de talenten en mogelijkheden van de kandidaat inzichtelijk maken. We gaan dan ook eerst in gesprek met de kandidaat en nemen een talentenscan af. Deze scan bestaat uit vragen over interesses, kwaliteiten en persoonlijkheid. Hierdoor krijgt zowel de kandidaat als IBN inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden.

Ontwikkelen op de werkplek

Er zijn veel kandidaten die het niet op eigen kracht op de arbeidsmarkt redden en niet altijd de juiste achtergrond of ervaring hebben, maar die wel graag willen werken. Door niet te kijken naar kennis of ervaring, maar talenten te ontwikkelen, ontstaan nieuwe kansen. We leiden de medewerker vervolgens op via een werkleerlijn of ontwikkelen via een detachering direct bij een werkgever. Altijd met begeleiding voor medewerker én werkgever. Gericht op een kansrijk beroep, binnen of buiten IBN. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in maximaal 2 jaar de best passende plek vindt, nu en in de toekomst.

Kansen via werkleerlijnen Ontwikkelen via een detachering

sociaal ondernemen film brandweer

"De brandweer vindt het belangrijk dat jongens zoals Tim zich kunnen ontwikkelen. We zijn als team dik tevreden en werken graag samen met Tim. Gewoon Top!"

Toon van Grinsven - onderhoudsmedewerker Brandweer Brabant Noord

Bekijk de film

sociaal ondernemen film msd

"Mensen een kans geven vertaalt zich in blije, betrokken en gemotiveerde medewerkers"

 

Jimmy de Blouwe - operational manager MSD Oss

Bekijk de film

Meer ondersteuning dan alleen werk

Gedurende de gehele periode dat iemand bij IBN werkt, bieden we iemand een scala aan mogelijkheden, kansen en hulp. Dat varieert van brede ondersteuning en begeleiding op de werkplek, opleidingen, trainingen en loopbaanbegeleiding tot verzuimbegeleiding en een gezondheidsprogramma met bijvoorbeeld kookworkshops, sportieve activiteiten en hulp bij onder meer stoppen met roken of omgaan met geld.

De totale werkwijze van IBN om mensen te brengen naar de best passende plek, noemen we ‘Lekker in je vel’. Dat doen we niet voor niets: we zijn ervan overtuigd dat als iemand lekker in zijn vel zit, hij of zij ook beter functioneert en zich optimaal kan ontwikkelen. Niet alleen nu, maar ook later in iemands loopbaan.

Zij gingen
je voor: