1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. IBN als werkgever
 4. Vacatures (Intern)
 5. Projectleider Openbare Ruimte

Projectleider Openbare Ruimte

Werken met mensen én direct bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving? Zoek jij een afwisselende, leidinggevende functie in een organisatie met maatschappelijke impact? Word dan projectleider bij IBN.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor ons integrale beheer- en onderhoud contracten bij gemeenten, bedrijven en woningcorporaties.

Jij geeft leiding aan zo’n 50 medewerkers die de aanleg- en onderhoudswerkzaamheden in de groene ruimte verrichten. Voorwerkers, met wie je veel contact hebt, zorgen voor de dagelijkse aansturing in het veld.


Dit ga je doen

Voor jouw medewerkers maak je het verschil; je zorgt ervoor dat zij hun werk goed en met veel plezier kunnen doen. Onze medewerkers hebben diverse achtergronden en door jouw oprechte interesse en mensenkennis weet je de juiste snaar te raken.

Administratie bijhouden is voor jou als projectleider geen probleem. Je houdt de uren, kosten en opbrengsten secuur bij en ziet erop toe dat alles binnen de afspraak blijft. Ook draag jij zorg voor het ziekteverzuim en de ontwikkeling van jouw medewerkers.

Je zit ook vaak met opdrachtgevers om de tafel, zoals toezichthouders van de gemeente en opdrachtgevers van bedrijven. Zo stem je op basis van de contracten de werkzaamheden af en heb je tussentijds overleg over lopende groenprojecten. Verder adviseer je over verbeteringen of eventuele uitbreidingen van de dienstverlening. En zie je kansen om nieuwe projecten of meer omzet binnen te halen bij bestaande en nieuwe klanten? Een goed rendement, veel werkplezier en een tevreden opdrachtgever; daar doen we het voor.

 

Dit krijg je van ons

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.878,- en € 4.052,- op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • 8% vakantiegeld en 7,55% eindejaarsuitkering.
 • Minimaal jaarlijks 23 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een zelf in te vullen vrije diversiteits(feest)dag.
 • Een persoonlijk duurzaamheidsbudget van € 250, dat je kunt gebruiken om je duurzame inzetbaarheid te vergroten.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Alle benodigdheden voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon en laptop.
 • Een leaseauto die je ook privé mag gebruiken.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om incidenteel thuis te werken.
 • Een compleet en passend pakket met opleidings- en ontwikkelmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer via korting op een fitnessabonnement, keuze uit een uitgebreid activiteitenprogramma en gratis fruit op je werkplek.

 

 

Jouw team

Jij gaat aan de slag voor IBN – Openbare Ruimte. De lijnen zijn kort; je hebt veel telefonisch en digitaal contact met de medewerkers uit jouw team en neemt regelmatig een kijkje op de werklocaties om zaken af te stemmen. Verder wissel je wekelijks ervaringen uit met de projectleiders die teams aansturen in de andere gemeenten waarvoor IBN actief is. Ook stem je zaken af met de rayonleider Openbare Ruimte, aan wie je verantwoording aflegt. 

 

Collega aan het woord

René werkt als projectleider openbare ruimte bij IBN.

“Bouwvergaderingen met opdrachtgevers, overleg met medewerkers van de groenvoorziening: in mijn werk heb ik veel contact met mensen op verschillende niveaus. Die contacten maken mijn werk leuk en afwisselend. Wat mij de meeste voldoening geeft? Dat ik mensen die extra hulp nodig hebben in hun werk op het juiste spoor kan zetten. Zodat zij ervoor zorgen dat de openbare ruimte er tiptop uitziet. En daar plukken inwoners van een gemeente weer de vruchten van.”


Dit ben jij

Je bent een kei in de omgang, helder in je communicatie en haalt het beste in de medewerkers van je team naar boven. Daarnaast zorg je ervoor dat de projecten op rolletjes lopen. Je kunt goed schakelen tussen opdrachten, gaat zelfstandig te werk en zet een stap extra als dat nodig is. En is de druk hoog of komen er onverwachte zaken tussen? Dan bewaar jij de rust. Ook sta je stevig in je schoenen en kun je voorwerkers en medewerkers wijzen op afspraken en kwaliteit. Hierbij heb je snel door wat er speelt en kun je daarop anticiperen, zodat projecten altijd tot een goed einde worden gebracht. 

 

Verder heb je:

 • MBO+ werk/denk niveau door middel van een groen gerelateerde opleiding en/of ervaring;
 • Leidinggevende kwaliteiten, vaktechnische inzicht en je bent een sterke organisator;
 • Communicatief vaardig;
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het begeleiden van mensen een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Kennis van de openbare ruimte, calculatiemethoden, bestekken, offertes en CROW-systemen;
 • Commercieel gedreven, klantgericht, resultaatgericht en kwaliteitsbewust.

 

IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.


Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina. We streven ernaar om je binnen 5 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek. Zodra het gesprek positief is verlopen, word je aangemeld voor een assessment.

 

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Edwin Tooren, Manager Openbare Ruimte via 0413 – 282212 of etooren@ibn.nl


Goed om te weten

Een assessment is mogelijk onderdeel van de selectieprocedure.

Welkom bij IBN

Welkom bij IBN