1. IBN
 2. Werkzoekende
 3. IBN als werkgever
 4. Vacatures (Intern)
 5. Meewerkend voorman/voorvrouw groenvoorziening

Meewerkend voorman/voorvrouw groenvoorziening

Plantsoenen, groenstroken, parken: openbaar groen is niet weg te denken uit onze omgeving. Maar wie zorgt dat deze plekken er altijd piekfijn bij liggen? Nou, jij dus! Als Werkbegeleider in het Groen ben jij samen met je ploeg het visitekaartje van IBN in de buitenlucht. Met jouw positieve instelling motiveer je jouw collega’s het beste uit zichzelf te halen.

In deze afwisselende baan begeleid je een hechte groep van zes tot tien medewerkers in de groenvoorziening. En je werkt zelf ook mee bij de aanleg en het onderhoud van plantsoenen, groenstroken en parken. Wil jij van betekenis zijn voor collega’s die extra hulp nodig hebben bij het werk? Word dan onze nieuwe voorvrouw of voorman in Uden, Cuijk, Oss of Veghel.


Dit ga je doen als voorman/voorvrouw groenvoorziening

Jouw ploeg bestaat voor een groot deel uit mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is en die extra begeleiding nodig hebben. Jij coacht en motiveert ze. Zitten collega’s niet lekker in hun vel? Dan heb jij dat snel door en weet je wat ze nodig hebben. Het team is hecht en de sfeer onderling is goed. Maar mocht het nodig zijn, dan spreek je je medewerkers aan op hun houding en gedrag. Zo zorg je dat de werkzaamheden op tijd klaar zijn en op de juiste manier worden uitgevoerd.


Je steekt zelf ook actief de handen uit de mouwen en onderhoudt contact met onze opdrachtgevers. Dat zijn vaak gemeenten en woningbouwstichtingen. Nog geen ervaring met het uitvoeren van groenwerkzaamheden? Geen punt! Wij leiden je op. Zowel in de praktijk als via trainingen. Ook een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je doorgroeien naar voorman+ of voorvrouw+: een coördinerende rol waarin je meerdere ploegen tegelijkertijd begeleidt.


Via de projectleider ontvang je globale planningen. Jij vertaalt deze naar dagelijkse werkschema’s en geeft de medewerkers hun werkopdrachten. Ook registreer je de gewerkte uren van jouw ploeggenoten en handel je bijbehorende administratieve taken af.


Dit krijg je van ons als voorman/voorvrouw groenvoorziening

 • Een salaris tussen € 2.520,58 en € 2.923,29 bruto per maand volgens de cao Hoveniers, op basis van een 37-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Jaarlijks 23 vakantiedagen op basis van fulltime.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Werktijden tussen ongeveer 7.30 en 16.30 uur.
 • 8% vakantiegeld
 • Deelname aan het IBN Fietsplan.
 • Een compleet en passend pakket met opleidings- en ontwikkelmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer via korting op een fitnessabonnement, keuze uit een uitgebreid activiteitenprogramma en gratis fruit op je werkplek.
 • Alle benodigdheden voor het uitoefenen van je functie, zoals een telefoon en tablet.


Jouw team

Jij gaat aan de slag bij de unit Openbare Ruimte, die gericht is op groenonderhoud in brede zin. Zo’n 85% van onze werkzaamheden voeren we uit voor gemeenten. We werken met vaste ploegen. Op werkdagen trekken we veel met elkaar op en lunchen we samen. En we zijn altijd bereid elkaar te helpen.


Jouw team is heel divers. Het bestaat voor een groot deel uit mensen die extra begeleiding nodig hebben, plus uit medewerkers groenvoorziening en een vakkracht. Jij start elke werkdag met een kort overleg waarin je de taken verdeelt. En elke week overleg je met de andere voormannen en -vrouwen en de projectleider.


Collega aan het woord

Juna werkt als eerste medewerker groenvoorziening bij IBN.

“Veel van de collega’s in onze ploegen hebben extra ondersteuning naar werk nodig. In deze functie draag je eraan bij dat zij meedraaien én meetellen in de maatschappij. Want samen gaan we voor een waardevolle invulling van de werkdag. En hoe mooi is het dat je ook nog eens zorgt dat het groen in jouw regio er netjes uitziet? Gelukkig kan het bij IBN.”


Dit ben jij

Jij kunt mensen aansturen, coachen en ze laten groeien en bloeien. Bijvoorbeeld door ze te motiveren de beste resultaten te behalen, ze taken te laten uitvoeren waarin ze uitblinken of ze te helpen bij hun ontwikkeling. Hoewel de planning van de projecten redelijk vaststaat, komen er soms taken tussendoor. Gelukkig denk jij in mogelijkheden en ben je een kei in het plannen en organiseren van werkzaamheden.


Verder heb je

 • Bij voorkeur een mbo 3-diploma. Heb je een opleiding gevolgd in de groenvoorziening of een vergelijkbare richting? Dan is dat mooi meegenomen.
 • VCA Vol. Heb je dit niet? Dan kun je dit diploma bij ons behalen.
 • Rijbewijs B.


IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. We leiden mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.

Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.


Word jij onze nieuwe werkbegeleider, voorvrouw of voorman?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina. We streven ernaar om je binnen 10 werkdagen een persoonlijk antwoord te geven. Zijn we enthousiast over je sollicitatie, dan plannen we een gesprek.


Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ruud van de Kerkhof, rayonleider groenvoorziening, via 0413 - 28 28 07 of rkerkhof@ibn.nl.

 

Goed om te weten

 • We zoeken meerdere voorvrouwen en -mannen in verschillende regio’s in Noordoost-Brabant. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om te werken in je eigen regio.


Jordy en Bas vertellen meer over het werken in de groenvoorziening

Jordy en Bas vertellen meer over het werken in de groenvoorziening